Anyukám miattam megy tönkre?
Tudom, hogy nem sokat segit, amit irok, de ha ilyen zürös helyzetben van valaki, mint anyukád, akkor mindig ott engedi le a feszültséget, aki a legmegbizhatóbb számára.
Nahyon szépnek tartom, hogy ilyen sok mindent csinálsz otthon a testvéreddel meg a háztartásban, sok felnöttnek példaképül szolgálhatnál.
Hát erre neked kell megtalálnod a megoldást.
Én annyi idős vagyok,mint te,és ha valami bajom van,például veszekedés,családi zűrük,vagy csak egyszerűen már nem bírom tovább,akkor olvasok.Szerencsére anyagi gondjaink nincsenek,ezért van sok könyv,amit eltudok olvasni(most karácsonyra például 8 könyvet kaptam),de ha nem lenne,akkor is van egy olyan könyv,amit így is félévenként elolvasok.Nem mondhatnám,hogy a könyvekben élem az életem,mert nem igaz,egyszerűen nekem ez egy pillanatnyi öröm,hogy addig az időre más világban vagyok.Mert minden családban van valami zűr.Nálunk a bátyám heroinista.És tudom,milyen az,ha próbálsz segíteni,de nem tudsz,és ha mindenért téged okolnak.
Az első válaszolónak nagyon jó az ötlete,hogy rajzolj,fess vagy ilyesmi.Találj valami olyat,ami a kiutat jelenti számodra(mint nekem az olvasás),de elég egy jó barátnő is.A lényeg,hogy soha ne add fel,és ne mindig magadba keresd a hibát,még akkor se,ha azt mondják,hogy te vagy a hibás-nem biztos,hogy annak az illetőnek igaza van.
14/L
Nem. Sose a gyerek a felelős a szüleiért. Te majd a gyerekeidért fogsz felelni. Ő az anyuka, a saját életéért maga felel, és a tiédért is.
Ne engedd!
Keresd meg a sulipszichológust! Ő ad majd tanácsot, ki tud anyukádnak segíteni. Te nem, de eljuttathatod a megfelelő segítőhöz. Ha nincs sulipszichológus, kérdezz meg egy okosabb tanárt, hogy juthatsz a családsegítőbe vagy a nevelési tanácsadóba, s ott adnak segítséget neked.
vannak segítő csoportok rákbetegek családjának, oda is elírányítanak. nem vagy egyedül, mások is küzdenek hasonló gondokkal! De ne áldozd fel a saját életed, az nem segítene semmit. Sőt, az ér legtöbbet, ha te legalább vidám egészséges, normális maradsz. Egy biztos pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!