Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek az alkoholista...

Mit tegyek az alkoholista anyámmal?

Figyelt kérdés

Szerencsére csak hétvégén (péntek-szombat) iszik és amikor nem kell mennie dolgozni.. annyira égőnek érzem a barátaim eőltt stb :( ja és karácsonykor is iszik...

L/16

2009. dec. 28. 16:41
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
42%

Az alkoholista minden nap iszik.

Ti. szenvedélybetegség, ha az lenne, a nemivás testi tüneteket produkálna.

Mindamellett tényleg nem lehet kellemes, ha valaki a környezetedben sokszor iszik.

De karácsonykor, vagy uram bocsá' ha jól esik neki, miért ne ihatna meg egy pohárkával?

2009. dec. 28. 16:46
 2/13 anonim ***** válasza:
95%
Az én anyám is ugyanilyen. Nem tudsz vele mit csinálni, ha magától nem akar gyógyulni...
2009. dec. 28. 16:48
 3/13 A kérdező kommentje:

Nem arról van szó, hogy 1-1 pohárkával.. hanem 2 üveg bor meg a tengerész szeszesital meg a 5 doboz sör minden áldott 7végén...karácsonykor stb. ész össze vissza beszél meg szédeleg...olyan rossz ezt látni.. ezért irtam ki a kérdést, hogy mit tudnék kezdeni vele. Próbáltam már mondtani neki de nem hallgat rám. Várom a válaszokat...

Előre is köszi

2009. dec. 28. 16:50
 4/13 A kérdező kommentje:

Amióta az eszemet tudom ilyen...:(

Kedves második válaszoló! És te hogyan regálsz rá ilyenkor és milyen vagy vele? hány éves vagy?

2009. dec. 28. 16:51
 5/13 anonim ***** válasza:
95%
Kérd valamelyik közelebbi családtag, rokon segítségét, hátha...
2009. dec. 28. 16:51
 6/13 anonim ***** válasza:
92%

auu..Ketten laktok? Valami lelki baja van?

De hogyan állja meg, hogy akkor nem, ha dolgozik?

Egyedül iszik?

2009. dec. 28. 17:10
 7/13 anonim ***** válasza:
90%

Most nem az "alkoholista" szó pontos jelentése a lényeg, hanem, hogy egy 16 éves lány édesanyja minden hétvégén részeg! És ez egyáltalán nem normális!

Az én szüleim nem isznak, de más problémákból van dögivel...

De most nem ez a kérdés.

Apukádról, testvérről (ha van) nem írtál. Ha kettőtökön kívül él még valaki veletek, mindenképpen beszélni kell erről. Aztán anyukáddal is kell beszélned/beszélnetek, amikor józan. Mondd el, hogy ez mennyire zavar téged, tönkre teszi a saját és a te életedet is. Mások beszélnek rólatok a hátatok mögött, stb... Hátha magába száll és észbe kap, hogy valami nagyon nincs rendben...

2009. dec. 28. 17:11
 8/13 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem se bírja ki hétfőtől péntekig.Max. nem annyit iszik.Kérj segítséget.Egyedül semmire se mész.Elvonó kell neki.De csak önként mehet.És sose gyógyul meg.Alkoholista marad, aki nem iszik

Amidala

2009. dec. 28. 17:16
 9/13 anonim válasza:
86%

Ugyanez a probléma áll fenn nálunk is :(

Én hétvégenként próbálom visszafogni, de mit sem ér ha hétköznaponként iszik. Mert gyanítom, hogy iszik, sőt tuti mert egyszer beszéltünk este telefonon, nagy kábult hanggal beszélt, másnap nem emlékezett rá.

De én nem tudom ellenőrizni hétköznaponként, mert kollégista vagyok. A házunk tele van itallal, minden évben szüretelünk :S

Apám meg még szokta is 'itatgatni' mármint együtt inni, de mikor ő nem iszik vele akkor egyből leb*

ssza.. szóvá is tettem neki, ha mégegyszer isznak valamiből, többet meg ne halljam egyetlen panaszkodását se..!

15/F

2009. dec. 28. 17:35
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Valamikor én is évekig ittam, mint a kefekötő.A háttérben valami lelki probléma lehet.Ha segíteni akarsz, arra próbálj rájönni, miért iszik? Nem reménytelen megtudni, neki is könnyebb, ha panaszkodhat. A környezetén sok múlik, hogy alakul a sorsa.

Több, mint harminc éve egyáltalán nem iszok, nem dohányzom.

2009. dec. 28. 18:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!