Szeretet nélkül meddig élhet az ember?
Szerinten végtelenségig, csak az egy szar élet lenne.
Hiszem azt, hogy sokáig senkinek nem kell szeretet nélkül élnie. Előbb vagy utóbb, innen vagy onnan, de mindenki megkapja a magáét.
Gondolkodj el azon, miért van az, hogy idős házaspárok, akik leéltek együtt szeretetben 50-60 évet, az egyik megbetegszik és meghal, nagyon sok esetben a házastársa fél, egy éven belül szintén meghal. Szüleim 85 évesek voltak, ők is fél éven belül követték egymást. Ismerőseim közül van (volt) aki 1 hónap múlva követte élete társát, volt aki két hét múlva, úgy hogy előtte nem is volt beteg. Volt ismerősöm, ahol a 78 éves papa szívinfarktusban meghalt, felesége fél óra múlva belehalt férje elvesztésébe.
A saját tapasztalatom: 60 éves vagyok, tavaly vesztettem el férjemet 40 éves házasság után. A hiányába majd beleőrültem. Aztán találkoztam egy régi ismerősömmel, aki szintén tavaly vesztette el feleségét, csak ő 50 évi házasság után. Ő is padlóra került. Aztán jöttek a nagy beszélgetések, meg együtt potyogtak a könnyeink, aztán szép lassan rájöttünk, hogy jó együtt lenni, és megszerettük egymást. Kivirultunk mindketten, egészségünk helyreállt. Környezetünk, gyerekeink szerint is látványos,hogy mennyire helyrejöttünk. Ennyit tesz a szeretet.
Hogy meddig lehet szeretet nélkül élni? Nem tudom. Csak azt, hogy a szeretet hiányába belebetegedtem, most viszont jól vagyok, illetve jól vagyunk. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!