Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek visszaszokhat az...

Szerintetek visszaszokhat az anyám a piára?

Figyelt kérdés

ugy van hogy ma ivott 3 pohár bort és szilveszterkor inni akar. és ettől még lehet hogy visszaszokik a piára?

2 éve nem ivott, miután elvettek minket és olyan egy hónapig intézetbe kerültünk

2009. dec. 27. 00:27
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
hát visszaszokhat igen, de azért sztem szilveszterkor nyugodtan ihat egy kicsit, ugy mint a normális emberek. talán ettöl fogja magát annak érezni. lehet hogyha nem iszik szilveszterkor, akkor majd január elsején fog berugni:S
2009. dec. 27. 00:34
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Valószínű.

Elvonókúrával sem szüntethető meg az alkohol iránti függőség, csak kordában tartható.

Mármint a legtöbb már leszokott ember egy csepp alkoholt sem iszik, mert ha inna, egyből visszaszokna.

Kivételt képez ez alól, ha valami pszichológiai oka volt az alkoholizmusnak (pl. egy játszma), és már megoldódott (akár magától, akár pszichológus által) a probléma!

2009. dec. 27. 00:36
 3/10 anonim ***** válasza:
50%
játszma?
2009. dec. 27. 00:41
 4/10 anonim ***** válasza:
Szerintem a kemény alkoholizmusnak mindig pszichológiai oka van. Nem azért isszák, mert finom. Akkor az alkoholmentes is jó lenne.
2009. dec. 27. 00:47
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos, aki egyszer alkoholista lett, az már mindig az marad...

Elvonókúrával és óriási akaraterővel kordában lehet tartani a szenvedélyt, de elég 1 pohár és visszaesik!!!

(Ezt az 1 poharat kell elvenni tőle, ha neki nincs elég akaratereje letenni.)

Próbáljátok elvenni (eltüntetni) előle az italt, beszéljetek vele, hogy mit kockáztat, vegyetek neki alkoholmentes sört, alkoholmentes pezsgőt!

Van olyan gyógyszer, amit ha szed, addig undorodik az alkoholtól.

Ti nagyban tudtok segíteni neki : lelkileg támogassátok és vegyétek el tőle akár erőszakkal is az italt.

(Segítség nélkül nem lehet leszokni.)

2009. dec. 27. 00:47
 6/10 anonim ***** válasza:

Játszma:

Eric Berne: Emberi játszmák

Van benne szó az alkoholista játszmáról, külföldön nagyon, itthon pedig eléggé ismert könyv.

Egy egész pszichológiai irányzat, a tranzakcióanalízis épül rá.

De ezt csak azért írtam le, hogy legyen remény:).

Szerintem az ex-alkoholisták 90-95%-a soha többet nem tud meginni CSAK EGY pohár bort, vagy egy korsó sört.

2009. dec. 27. 01:06
 7/10 anonim ***** válasza:

Na, nem akarok tovább offolni:

[link]

Itt egy link, kicsit hosszú, de nemcsak az alkoholista játszmáról írnak benne, hanem az egész tranzakcióanalízis elméleti hátteréről.

2009. dec. 27. 01:11
 8/10 anonim ***** válasza:
Én ugy olvastam valahol, hogy a sejtek 9 évig "emlékeznek" vonatkozik ez a kábitoszerre, cigarettára, alkoholra.:( vigyázz Anyudra. Valami oka van, ha megint a pohárhoz nyult.
2010. jan. 2. 13:22
 9/10 anonim ***** válasza:

Akármikor visszaszokhat, de ha van akarata akkor nem teszi meg. Ja és, gondolom te sem szeretnéd, de 3 pohár bortól nem szokik vissza, és nem válik belőle alkoholista.:)

Egyébként meg mit jelent hogy szilveszterkor inni akar?

Leissza magát? Vagy csak iszik megint 3 pohárral?

Normális dolog ha valaki szilveszterkor egy keveset iszik.:) Még akkor is, ha én nem tudok:)

2010. jan. 2. 18:21
 10/10 A kérdező kommentje:

most ugy néz ki hogy csak én paráztam de meg lehet érteni nem?

tegnap még ivott de ma már semmit

de én megfogadtam ha megint visszaszokik én ott elötte vágom el az ereimet, ugyanis egyszer átéltem sokáig, megint nem akarom

2010. jan. 2. 20:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!