Mit tegyek, hogy megértsenek anyuék?
Figyelt kérdés
22 éves vagyok, egyetemen tanulok. Mikor suli van, akkor koliban élek, de szünetekre és sokszor hétvégére is hazajárok. Egészségesen szeretnék élni, ezért áttértem a paleo étrendre. Beszéltem róla a szüleimnek is, de őket nem érdekli. Anya szokott nálunk főzni, de szinte mindig olyan ételeket, amiket én igyekszem kizárni (krumpli, gabona stb.), ezért rászoktam, hogy itthon is külön bevásárolok és megcsinálom magamnak a saját kajámat. Amióta paleós vagyok, anya elkezdett olyanokat mondani, hogy milyen különcködő finnyás dög lettem, és hogy nem azért melózik a főzéssel, hogy aztán én ne egyem meg. Hozzáteszem, nem csak én élek vele, itt van apukám és a 2 kistesóm is, ők megeszik, szóval nem megy pocsékba a kaja. Meg persze ha belefér az étrendembe, akkor én is megeszem. Néha olyanból is eszem, amiből nem szabadna, de csak keveset, azt is csak azért, hogy anya addig se idegelje magát. Többször is próbáltam neki elmondani, hogy miért nem eszem meg a kajáit, még össze is írtam neki, hogy melyek a paleo élelmiszerek, de hiába. Mit tehetnék, hogy megértse? A paleót nem szeretném abbahagyni, kb. 3 hónapja csinálom, és azóta sokkal szebbnek érzem az alakomat, nem puffad a hasam és az ekcémám is eltűnt.2014. máj. 2. 15:58
11/14 anonim válasza:
A gabonak, magvak hianyoznak belole, igy nem kiegyensulyzott etrend.
12/14 anonim válasza:
Maradjunk annyiban, hogy fogalmad sincs mi káros és hogy mi kell egy emberi szervezet üzemeltetéséhez. Az, hogy korunk nyerészkedő majmai behülyítették a birkákat, hogy ha a meglévő - egyébként ésszel művelve - működő rendszerből elveszünk elemeket, akkor az jobbá válik, az még nem jelenti azt, hogy ténylegesen jobbá lenne, ezt csak mondják, te meg csak elhiszed. Ugyan mi igazolja azt, hogy ha elhagysz valamit és annak hatásait egy másik elem többletével próbálod pótolni, hogy az JÓ? Belegondoltál már ésszel ebbe egyszer is? Persze, hogy nem. Egyetlen mentséged, hogy a fogyasztói társadalomban, vehemens szülői háttértámogatás nélkül, fiatal fejjel igen könnyű elveszni. Veled is majd lesz valami. Hitben élsz, hitnek élsz, magadat hiszed, az étrendedet hiszed. Valami súlyosnak kell történnie, hogy kigyere a hitből. Mindegy, csináljad.
13/14 A kérdező kommentje:
Nem kioktatást és kötekedést kértem, hanem tanácsot A CSALÁDOMMAL kapcsolatban. Ha az étrendemmel kapcsolatban leszek kíváncsi valamire, azt majd megkérdezem az annak megfelelő témakörben. Továbbra is várom a KÉRDÉSEMRE a válaszokat, nem pedig az okoskodást.
2014. máj. 3. 12:22
14/14 anonim válasza:
De mar el lett mondva, hogy semmit sem tudsz tenni, ok sem fogadjak el, es pampognak. Azt tudod tenni, hogy nem reagalsz a pampogasra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!