Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek, hogy megértsenek...

Mit tegyek, hogy megértsenek anyuék?

Figyelt kérdés
22 éves vagyok, egyetemen tanulok. Mikor suli van, akkor koliban élek, de szünetekre és sokszor hétvégére is hazajárok. Egészségesen szeretnék élni, ezért áttértem a paleo étrendre. Beszéltem róla a szüleimnek is, de őket nem érdekli. Anya szokott nálunk főzni, de szinte mindig olyan ételeket, amiket én igyekszem kizárni (krumpli, gabona stb.), ezért rászoktam, hogy itthon is külön bevásárolok és megcsinálom magamnak a saját kajámat. Amióta paleós vagyok, anya elkezdett olyanokat mondani, hogy milyen különcködő finnyás dög lettem, és hogy nem azért melózik a főzéssel, hogy aztán én ne egyem meg. Hozzáteszem, nem csak én élek vele, itt van apukám és a 2 kistesóm is, ők megeszik, szóval nem megy pocsékba a kaja. Meg persze ha belefér az étrendembe, akkor én is megeszem. Néha olyanból is eszem, amiből nem szabadna, de csak keveset, azt is csak azért, hogy anya addig se idegelje magát. Többször is próbáltam neki elmondani, hogy miért nem eszem meg a kajáit, még össze is írtam neki, hogy melyek a paleo élelmiszerek, de hiába. Mit tehetnék, hogy megértse? A paleót nem szeretném abbahagyni, kb. 3 hónapja csinálom, és azóta sokkal szebbnek érzem az alakomat, nem puffad a hasam és az ekcémám is eltűnt.
2014. máj. 2. 15:58
1 2
 1/14 Őszödi Ferenc ***** válasza:
36%
2014. máj. 2. 16:14
 2/14 anonim ***** válasza:
82%
Buta emberek divatdogmája eza paleo. Idősebb fejjel remélhtőleg ráeszmélsz erre te is. Az, hogy az ekcémádat nem táplálja tovább valami, mondjuk a keményítő a krumpliból és ennek kiiktatását lefedi a paleó agymenés, az kérlek szépen nem jelent semmit. Igen sok esetben pszcihés háttere van az ekcémának is, az sem kizárt, hogy nálad a placebóhatás érvényesül. Anyukád nem túl nyitott, ez ilyen, biztosan fáradt külön főzni már. Miért nem kéred el a rádeső fejadag értékét? Akkor te külön vásárolhatnál saját részre, persze kétszeresen is drágábban, mert a közös háztartás egyrészt olcsóbban kijön, meg hát a paleó ez elégg qrva drága dolog. Azért ez is egy érv. Nem egyentrendeket kell követni, hanem elmenni diabetológushoz és kiszűrni a számodra kedvezőtlen ételeket és kombinációkat, meg egy lelkiháttér-felderítés sem ártana, az sosem. Bár nem elhanyagolható az önbizalom kérdése, fontos a közérzet is, de az alakot nem érezni kell, hanem tapasztalni, látni. Bizonyára nem fogsz örülni a válaszomnak, mert úgy érzed találtál egy kapaszkodót, ami több oldalról is megmagyarázva jó neked, de árnyakat kergetsz ezzel csak, tanácsaimat a valós megoldásokra fentebb olvastad.
2014. máj. 2. 16:31
 3/14 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, de nehezen tudok komolyan venni egy olyan embert, aki úgy butáz le másokat, hogy el se olvassa a kérdést :)
2014. máj. 2. 16:40
 4/14 anonim ***** válasza:

Nem egészen értem, mi a problémád!

Anyádék úgy étkeznek, ahogy szerintük jó, és mennyivel inkább kellene NEKIK alkalmazkodni hozzád, mint fordítva?

Nekik az tetszik, te meg nem várhatod el, hogy a te hóbortodat átvegyék.

HA te magadnak készítesz ételeket (meg természesen a SAJÁT pénzedböl megveszed a hozzávalókat), akkor mi a gond?

Mindenki egyen azt, ami neki megfelel és probléma megoldva.

Mellesleg elolvashatnád legalább a linket, mert akkor rájönnél, hogy az egész hülyeség.

Az, hogy szebbnek ÉRZED magad, nem jelenti azt, hogy tényleg az is lettél, másrészt meg a pszichoszomatikus hatások is erösen belejátszanak, ha tényleg így van. (Magyarul, ha azt HISZED, hogy használ, akkor KIS IDEIG hat is, de nem sokáig.)

2014. máj. 2. 21:40
 5/14 A kérdező kommentje:
Sehol nem írtam, hogy nekik kéne alkalmazkodniuk. Én azt elfogadom, hogy ők nem így táplálkoznak, de nem értem, miért kell bennem bűntudatot kelteniük azzal, hogy én biztos finnyásságból meg bunkóságból nem eszem meg, amit ők esznek. Én se teszek megjegyzést arra, amit ők esznek, elvárnám ezt fordított esetben is, főleg hogy a saját ösztöndíjamból veszem meg a kajámat, nem az ő pénzükből. Ja, és egyébként nem drágább semmivel, mint a sima étrend, a koliban kb. 1000Ft/nap a kajapénzem, és kényelmesen kijövök belőle azóta is, hogy paleós lettem, és ugyanúgy jóllakom belőle, mint korábban. Ami meg a linket illeti, rengeteg ember van a paleo ellen, és rengetegen vannak mellette, és mindkét tábor mindenféle tudományos érveket meg tanulmányokat hoz fel. De csak kevesen vannak, akik úgy alkotnak véleményt, hogy ki is próbálják. Én inkább annak hiszek, amit saját magamon tapasztalok, nem pedig netes cikkeknek. Szerintem 3 hónap már elég hosszú idő ahhoz, hogy véleményt tudjak alkotni.
2014. máj. 2. 22:11
 6/14 anonim ***** válasza:

"Szerintem 3 hónap már elég hosszú idő ahhoz, hogy véleményt tudjak alkotni."

Tévedsz, ahhoz, hogy kellöen károsodjon a szervezeted, hosszabb idö kell, de utána legalább tartós lesz az eredmény!

2014. máj. 2. 22:17
 7/14 A kérdező kommentje:
Friss zöldségek és gyümölcsök, hal, tojás, sovány hús, olajos magvak. Elárulnád, mi olyan káros ezekben?
2014. máj. 2. 22:37
 8/14 anonim ***** válasza:

Semmit nem tudsz tenni. Ő nem fogadja el ezt az étrendet. Mellesleg szerintem is csak egy blöff, de ha neked ez az étkezés megfelelő, akkor miért ne ehetnél így?

Nem fogadják el, hát nem fogadják el. Ez van.

2014. máj. 2. 22:53
 9/14 anonim ***** válasza:

"Friss zöldségek és gyümölcsök, hal, tojás, sovány hús, olajos magvak. Elárulnád, mi olyan káros ezekben?"

Ami hiányzik belöle!

2014. máj. 3. 08:11
 10/14 A kérdező kommentje:
Igen, az valóban igaz, hogy ami hiányzik ezekből, az mind elég káros. Csak azt nem értem, akkor hol a probléma.
2014. máj. 3. 09:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!