Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A párod tőletek külön élő...

A párod tőletek külön élő kisgyereke hogy viselte, hogy közös babátok született?

Figyelt kérdés

Férjemmel nagyon szeretnénk babát.

Van egy öt és fél éves lánya, aki heti 3 napot szokott nálunk lenni. Imádja az apját, és engem is nagyon szeret, mások előtt úgy szokott emlegetni, hogy "a másik anyukám". :)

Nagyon tartunk tőle, hogy kiborul, ha gyerekünk lesz. Alapjáraton is jóval magasabb a figyelemigénye az átlagosnál, és iszonyúan féltékeny más gyerekekre. Ha csak ránézünk egy idegen kisgyerekre, vagy megjegyezzük, hogy milyen aranyos, ő már rögtön duzzog, ordít, hisztizik.

Ráadásul amikor az oviban XY-nak kistestvére született, ő azzal jött haza, hogy ő nem akar testvért soha, és mi ígérjük meg neki, hogy nem lesz testvére. Persze nem ígértük meg, elmagyaráztuk, hogy ha lenne gyerekünk, attól őt ugyanúgy szeretnénk, de ő folyamatosan ezzel nyúz minket.

És az a baj, hogy lassan kezdünk elbizonytalanodni a férjemmel, nagyon tartunk attól, hogy óriási gondok lesznek a kiscsajjal a gyerek születése után. A testvérféltékenység mellé még jönne a tudat, hogy az "új" gyerek mindig apával és velem lehet, de ő nem, meg nyilván kevesebb figyelmet kapna, mint eddig.

Már komolyan nem tudom, mitévők legyünk. Várni nem nagyon szeretnénk, mert hamarosan 30 leszek, és nem is biztos hogy rögtön összejön a baba, és nagy családot tervezünk. Ráadásul igazságtalannak érzem, hogy csak azért ne vállaljunk most gyereket, mert az ötéves kiscsajszinak ez nem tetszene.

Mit tegyünk, hogyan lehetne feloldani ezt a görcsös elutasítást a kislányban? Pszichológushoz jár, de eddig semmi látványos eredménye nincs.

2014. ápr. 29. 08:22
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Én valami ilyesmit mondanék neki: Nagylány vagy, és okos, tudom, hogy érteni fogod. Szeretnék én is egy gyereket, aki olyan kedves, szép, aranyos..., mint te, de egész héten itt van. Nagyon szereted az anyukádat ugye? Tudom, hogy engem is szeretsz, de azért nem annyira. Szeretném ha valaki engem is úgy szeretne, mint te az anyukádat.

Vagy, olyan helyzetekben, mikor más gyerekkel jobban tudna játszani, csak elejteni a megjegyzést, hogy na most milyen jó lenne egy tesó...

2014. ápr. 29. 10:21
 12/12 anonim ***** válasza:
Nem te vagy aki írta, hogy a gyerek verekszik a játszótéren, meg jobban szeret nálatok mint az anyjánál? Mind1 is. Nem is értem egy 5 éves gyereknek ilyen témába miért adtok a véleményére. Ebbe neki nincs beleszólása. Ha a sajátotok lenne is elég nagy eséllyel mondaná hogy nem szeretne kis tesót. Testvérféltékenység stb. Csak ez miatt pszihológushoz se vinném ezt nektek kell vele szépen megbeszélni, elmagyarázni. De addig míg nem vagy terhes és nincs úton a baba felesleges is témázni rajta én meg se említeném ott lesz az a 9 hónap elmagyarázni neki. Ha meg megszületik úgyis másként fogja majd gondolni. A lényeg ha megszületik akkor a kislányt is be kell vonni a maga módján a kicsi körüli dolgokba, de ennek is majd akkor lesz jelentősége szóval én nem foglalkoznék azzal hogy a gyerek vagy az anyja mit mond. Nálunk hasonló a szitu annyi különbséggel, hogy párom 6 éves lánya is velünk él, mi neveljük. Először szeretett volna tesót, aztán mikor megtudta hogy jön a tesó akkor meg már nem kellett neki és ezt hangoztatta is elég csúnyán, most meg hogy nemsokára szülök megint alig várja. Én nagy ügyet ezekből az érzelmi hullámaiból nem csináltam, szépen el lett magyarázva neki a dolog. Van egyébként már egy testvére, de arról nem tud. Az anyja mikor elhagyta pár éve született neki egy másik gyereke valami cigány csávótól, de arról nem beszélt a kislánynak senki...
2014. ápr. 29. 15:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!