Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kinek született a kisgyereke...

Kinek született a kisgyereke még 2008 karácsonyán? Mit tudnak már a kicsik?

Figyelt kérdés
2010. nov. 3. 19:08
 1/7 anonim ***** válasza:

Az én lányom 2008 nov.8.án született.1 éve elindult,azóta nincs megállás!Fut,rohan,esik kel!Már jó fél éve mondatokban beszél,hónapról hónapra ügyesebben,ragozva stb.Egyedül eszik,bár mindent összemaszatol:-)!Hatalmas tornyokat tud építeni!Bilizni egyáltalán nem hajlandó,de nem is erőltetem!

Mire vagy még kíváncsi?

Írj,és válaszolok!

2010. nov. 3. 19:45
 2/7 anonim ***** válasza:

Szia!

A lányom 2008 dec 31én született.Szerintem mindent tud amit ebben a korban kell. Egyre több szót mond, verset mond utánam szavanként. Állandóan rohangál, valami fontos dolga van :). Játszótéren mászik mindenhova. Szereti a családtagjait, puszil és ölelget minket. Persze azért néha méregzsák is, olyankor csapkod. De könnyen el lehet terelni a figyelnét a hisztiről. Mindent eszik egyedül. Kivéve a tejtermékek, csak a tejcsi megy nála.

Igazából nem tudom mire vagy kíváncsi, hát ennyi.

2010. nov. 3. 20:24
 3/7 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Az én fiam 26.-án született. Ő még nem beszél, és nem is hajlandó. Apa, és mama. Ennyit ismételget, viszont mindent megért. Ő sem bilizik még, majd tavasszal próbálkozom nála újra. Olyan mint egy Duracell nyuszi, folyton jön-megy, 1 perc megállás sincs. Ő leginkább szerel. Csavarhúzóval próbálgatja kiszedni az ajtókból a zárakat és mérőszalaggal mindent "méreget".Rajzolni és festeni imád.

Merre felé laktok? Én budapesti vagyok, III.kerület.

Miket tettetek már el emlékbe róluk?

2010. nov. 3. 21:15
 4/7 anonim ***** válasza:
December 22-i a kisfiunk. Rengeteget beszél, de csak szavakat mond, azt sem mindig tisztán. Hatalmas a szókincse, olyan "szakszavakat" ismer, mint marharács, talpfa (ő az egyik vonatmániás). Ő is mászik mindenhova. Legújabban a kiságyból ki. Imád motorozni (futni kell vele, különben két másodperc alatt eltűnik, de ha rászólsz, megáll, tudja, hogy jönnek az autók, kereszteződésben megáll és szétnéz), most tanítom ugrálni, bukfencezni. Az ugrálás az ágyon már megy (eddig csak felugrott s nyújtott lábbal fenékre eset, de most már talpra érkezik), a földről azonban még nem nagyon rugaszkodik el. A színeket (piros, citrom, narancs, fekete, fehér, kék, zöld, lila, bordó, barna) ismeri és mondja is. Imád "olvasni". Folytatja a mesét, s a mondókákat is, ha abbahagyod a szöveget. Építeni ő vízszintesen épít, s leginkább vonatot. Ha te építesz valamit, próbálja leutánozni. Rajzolni, festeni nem hajlandó, maximum firkálgat. Kanállal tud enni, csak rendszerint nem hajlandó, s "anyu!" kell, hogy etesse. A homoklapátolás még nem nagyon megy, kanállal valahogy ügyesebb, igaz, a szilárdabb ételt még néha nekem kell ráigazítani. Már ha rá tudom venni, hogy egyedül egyen. Önállóan iszik pohárból. Csak van, hogy a végén elmosolyodik, s kiönti a maradékot. Négyig számol, de még csak mondóka szintjén. Gyurmázásban a gilisztánál tartunk. Lépcsőzni kapaszkodva egyedül lépcsőzik. Ja, és csajozik! A játszótéren kiszúr magának egy kislányt, odamegy hozzá, kézen fogja, közli, hogy "jön" és húzza - általában - a csúszda felé. A játékait részben elpakolja.
2010. nov. 3. 21:35
 5/7 anonim ***** válasza:
December 16-án született a kislányom. Mondatokban beszél. Sok mondókát tud már. Önállóan eszik. Pohárból iszik, bár néha ha nem figyel a nyakába önti. Augusztus óta szobatiszta. Most kezdte a bölcsit.
2010. nov. 3. 21:44
 6/7 anonim ***** válasza:

Az én kislányom 2008 december 15-én született. Szerintem nagyon okos kislány, elég ha 1-szer mutatunk meg neki valamit, már csinálja egyedül, kivéve a bilizést, arra nem hajlandó. Igazi örökmozgó, imád hintázni, az ágyon ugrálni a Gumimacira és Lilly babára. 11 hónaposan kezdett el teljesen egyedül járni, azota meg sem áll. Egyedül eszik mindent, de cumisüvegből iszik, és cumizik. Szeret rajzolni, vagyis firkálni, LEGO-zni, és babázni. Minden nap mond 1-1 uj szot, a mai SZIA :)

Mondja, hogy anya, apa, mama, papo, tea, pána (párna, R-t nem mond), baba, cica, kutya, maci, pá-pá, gyűű (gyűrű), zeba (zebra) meg ilyenek, és tud sok állathangot. Nagyon barátságoz, minden gyereket megölel és megpuszil. Ja, akaratos, hisztis, önző egyke.

2010. nov. 4. 13:50
 7/7 anonim ***** válasza:
13:50-es vagyok megint, eltettem a haját (az első nyiratkozásbol), első cipőt. De egyenlőre minden babaruha is megvan.
2010. nov. 4. 13:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!