Akik nem íratták be 2008-ban született gyermekük óvodába, azok miért nem tették meg?
Szerencsére meg tehetem majd, hogy nem íratom be és nem is fogom. Egyébként annyira telve vannak az ovik,hogy éveket kell várólistán tölteni. Nem venném el azoktól a gyerekektől a helyet, akiknek a szüleinek tényleg muszáj dolgozni. Szegény barátnőm így van. De egyenlőre nincs hely az ovikban!
Persze, jó lenne neki a társaság, de ha már úgy is ráérek,akkor viszem sokat játszóra, meg összeülünk a kisgyerekes barátnőkkel!
Az én lányom is decemberi :)
Valóban kell neki a társaság, ezt nem is tagadom, lányom is igényli.
Viszont megtehetem, hogy itthon maradjak vele, akkor meg miért ne?
Járunk ide-oda, gyerekek közé, így annyira nincs elszeparálva.
A másik, hogy valószínűleg fel sem vették volna.
Még nem szobatiszta.
Én is úgy szeretnék tesót neki, de hát nem tudjuk megoldani több okból, amit most nem részleteznék..
szia,
a mi helyzetünk nem pont erről szól, de egy kicsit mégis :) 2008 november végi a fiunk és március óta jár egy magán intézménybe, ahol nagyon vegyes a korosztály 1 évestől 4-5 évesig. éppen ma beszéltük meg, hogy még nem íratjuk át a helyi állami oviba, mert annyira meg vagyunk velük elégedve. szóval a gyerek közösség nagyon jót tett Neki, viszont az ovi még várhat egy kicsit :)
Ági
Egy kis kieg.:
nem minősítem az állam tevékenységét. Itt a rengeteg munkanélküli óvodapedagógus, a szülők gyerekei várólistán vannak, és hiába a sok ovpedes, zárja be az állam (ill. állami intézkedések hatására a vezetőség kénytelen bezárni) az óvodákat, vagy von össze csoportokat, csökkentve az óvodai csoportok számát, sajnos...
Ezáltal ráadásul az a szakmai elv is sérül, hogy egy óvodapedagógusra maximum hat gyermek jusson, ami a kisgyermekek legfőbb érdeke lenne! Ennyire "törődik" az állam a felnövekvő, új generációval...
Pontosítok: úgy értem a vonatkozó mondatomat:
ami a legfőként a kisgyermekek érdeke lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!