Pénzt adni karácsonyra elég tré?
A 16 éves lányomnak nem tudtam semmit karácsonyra venni, mert egyrészt dolgoztam, másrészt fogalmam sem volt, hogy mit vegyek Neki. Egy telefont szeretett volna, de azt külön meg kell rendelni és ennyi idő alatt nem jött volna meg. Szóval most itt vagyok minden ajándék nélkül, csak egy kicsi fenyőt vettem, majd valamikor feldíszítjük. Most nálam tölti a Szentestét és én nem vagyok valami nagy karácsonyozós, ráadásul ajándékot sem vettem. Arra gondoltam, hogy adok 45000-et, ennek egy részéből elmehet vásárolni, egy részét pedig a telefonra költi később, amit majd kipótolok. Nem tudom, hogy ez milyen ajándék lenne, más is ad pénzt a gyerekének karácsonykor vagy ez nem elég "személyes"?
40 F

Szerintem is örülni fog neki,én mikor kérdezték,eleve pénzt kértem. Így olyanokat tudok venni amikre szükségem van meg ami nekem tetszik.Nem hiányzik hogy apa vagy anya vegyen valami olyan ruhát amit az életben nem fogok felvenni:) Mellé pedig mindig kapok valami apró kis meglepetést.
16L

Szerintem csak olyan ember vagy, mint bárki más, akinek sokat kell dolgoznia, nekem ma volt időm kitakarítani, így az alattunk lakó szomszédot megleptem egy kis porszívózajjal, de máskor nem jutott időm rá, mert rengeteg a munka, és a legutóbbi hétvégém 1 napos volt, amit nem tölthettem pihenéssel, mert 3 napig hajkurásztam a boltokat egy meleg hosszú kabátért.
Nem tudom, merrefelé laksz, így azt se tudom, mi van nyitva felétek, úgyhogy írok pár apróságot, ami egy ennyi idős lánynak tetszhet. (én is voltam 16 éves lány 9 éve)
Szép papírtasakok vannak bármelyik boltban, azok közül kiválasztasz egyet, vehetsz mellé bonbont, egy szép borítékot (a képeslapos polcoknál szokott lenni, veheted akár képeslappal együtt is), veszel valami fincsi bonbont, édességet, akár többfélét is, a pénz legyen a képeslap mellett, az édességet akár a csomagolásában is hagyhatod, de bele is szórhatod a papírtasakba, ha esetleg kicsit többet adnál, karácsony idején mindig van valahol valami karácsonyi kerámia, bögre, mécsesházikó, párologtatós vagy anélkül, mécsestartó, üveg-fém, vagy kerámia gyertyatartó, mellé veszel valami karácsonyi illatgyertyát-mécsest, illóolajat. Jó lehet valami különleges cserepes növény is (mini tuja, bonsai, kis pálma, bambusz, mikulásvirág). A pénzen azt vesz, amit akar, a fent írtak közül bármelyik pedig személyesebb tárgyi, bárhol megtalálható apróság, ami jelzi, hogy nem felejtetted el, csak időszűkében voltál.

Én megértelek és szerintem a kislányod nagyon fog örülni neki. Ekkora összegből nagyon szépen be tud magának vásárolni olyan dolgokat, amik neki tetszenek.
Boldog karácsonyt!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!