Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyi pénzt illik, vagy mit...

Mennyi pénzt illik, vagy mit kell adni egy 18 éves lánynak aki ballag?

Figyelt kérdés
mondjuk mennyit ad egy ismerős vagy pl egy anya egy apa vagy egy rokon mondjuk keresztszülő

2014. ápr. 22. 19:11
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
36%
Itt nincs egy illik határ, de ha adsz akkor ne 500ft-t. Szülőktől nem kaptam semmit, rendezték a ballagást. 2 mama meg keresztszülől kaptam pénz, meg unokatestvéreimtől is. Olyan rokonokat akiket évente 1-szer látok nem hívtunk. Viszont ősszel mentünk egy ilyen rokonhoz, elég pénzes, ő ennyit mondott: na mivan gyerek, elballagtál, mondom el, aztán kezembenyomott 5 deákot, meg mehettem az audijával(a8, 4.2 benzin) egy karikát.
2014. ápr. 22. 20:50
 12/20 anonim ***** válasza:
37%

"Most ez komoly? Ha valaki esküvő témakörben teszi ezt fel, akkor a válasz az h kb 15 ezer, mert ennyi egy főre a vacsi. Ballagásra meg 30ezertől félmillióig? Miért? Hisz még nem is csinált semmit... majd felvételi után, ha sikerült, akkor... mióta lett fontosabb életesemény a ballagás az esküvőnél?"

Speciel szerintem nagyobb esemény. Mert ekkor jelképesen felnőtté válik az ember, megkezdi az érettségijét, és - nyilván feltételezhetően - le is teszi azokat.

"kilép az életbe". Befejezi az alap iskoláit, és új szakaszba ér az élete.

És az esküvő? Számomra semmi. Egy buli. A legtöbben előtte is együtt élnek már, semmi újdonság nincs utána. Nem azt mondom, hogy ezzel bármi gond lenne, de nem értek egyet a logikáddal akkor sem.

2014. ápr. 22. 20:54
 13/20 anonim ***** válasza:
54%

én azt nem értem, aki akkor ad, ha felveszik a gyereket. Én kaptam ballagásra és diplomaosztóra, nem értem a felvételért miért adnak/kapnak.

Középsuliból összedobtak egy laptopra, diplomaosztómkor meg elmentünk étterembe vacsizni.

2014. ápr. 22. 21:24
 14/20 anonim ***** válasza:
42%

Mi a baj azzal hogy valaki kocsit meg lakást ad a gyerekének?

hm?

piroskezesek?

2014. ápr. 22. 21:28
 15/20 anonim ***** válasza:
59%
Rokon családtól max 5ezer, rokon személytől max 2ezer Ft-ot fogadtam volna el. És pénznek örültem volna mindenképp, hiszen akármit vettek volna nekem, nem biztos, hogy hasznát veszem, a pénz meg mindig jól jön, főleg egy ballagónak. De én nem tartottam "nagy ballagást", szüleim, tesóim meg mamám jöttek el velem. Utána meg ebédeltünk egyet.
2014. ápr. 22. 21:46
 16/20 anonim ***** válasza:
78%
Én nekem valahogy kimaradt a pénzosztás, az egyik nénikémtől kaptam egy olcsóbb fülbevalót és mindenki mástól virágot, de meg se fordult a fejemben, hogy pénzt kapjak.
2014. ápr. 22. 23:07
 17/20 anonim ***** válasza:
Alapból ott a bibi, hogy sokan pénzzel intézik el az ilyesmit, persze egyszerűbb mert ki van zárva, hogy nem tetszik, mert azt vesz belőle amit akar, de azét picit cink, hogy az a kérdés, mennyit " ILLIK ".
2014. ápr. 23. 01:27
 18/20 anonim ***** válasza:
75%

12-nek

Na ez a gáz, h ezt gondolod. Tudod vannak, akik nem egy szezonra választanak párt. A ballagás ma már nem a felnőtté válás szimbóluma...a legtöbb fiatalt 24-30 eves koráig a szülők tartják el, sokszor együtt élnek. Túlzás amit művelnek a ballagás kapcsán.

2014. ápr. 23. 07:29
 19/20 Sidel válasza:
100%
Pénzt nem, arany ékszereket kaptam, azt is érettségire, nem ballagásra. Szerintem is családfüggő, hogy ki mennyit/mit ad. Én már pl. annak is örültem volna, ha a szüleim nem balhéznak. Ha elmész a ballagásra, adsz neki egy szép virágot, ha olyan akkor egy karkötőt (nem aranyra kell itt gondolni...), egy plüssfigurát, akkor az már bőven elég. Ha anya-apa, akkor még lehet egy családi vacsora esetleg egy étteremben, vagy a kedvenc ételét főzni otthon. Nem kell túlzásokba esni. A ballagás az mindenkinek automatikusan jön, ha elvégzi az egyetemet, az érettségi se egy nagy mutatvány manapság... majd ha elvégzi az egyetemet, házasodik, elköltözik akkor lehet neki nagyobb összeget adni.
2014. ápr. 23. 10:48
 20/20 anonim válasza:
Ìgy összesen 250e
2014. jún. 15. 23:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!