Itt nincs egy illik határ, de ha adsz akkor ne 500ft-t. Szülőktől nem kaptam semmit, rendezték a ballagást. 2 mama meg keresztszülől kaptam pénz, meg unokatestvéreimtől is. Olyan rokonokat akiket évente 1-szer látok nem hívtunk. Viszont ősszel mentünk egy ilyen rokonhoz, elég pénzes, ő ennyit mondott: na mivan gyerek, elballagtál, mondom el, aztán kezembenyomott 5 deákot, meg mehettem az audijával(a8, 4.2 benzin) egy karikát.
2014. ápr. 22. 20:50
12/20 anonim válasza:
"Most ez komoly? Ha valaki esküvő témakörben teszi ezt fel, akkor a válasz az h kb 15 ezer, mert ennyi egy főre a vacsi. Ballagásra meg 30ezertől félmillióig? Miért? Hisz még nem is csinált semmit... majd felvételi után, ha sikerült, akkor... mióta lett fontosabb életesemény a ballagás az esküvőnél?"
Speciel szerintem nagyobb esemény. Mert ekkor jelképesen felnőtté válik az ember, megkezdi az érettségijét, és - nyilván feltételezhetően - le is teszi azokat.
"kilép az életbe". Befejezi az alap iskoláit, és új szakaszba ér az élete.
És az esküvő? Számomra semmi. Egy buli. A legtöbben előtte is együtt élnek már, semmi újdonság nincs utána. Nem azt mondom, hogy ezzel bármi gond lenne, de nem értek egyet a logikáddal akkor sem.
2014. ápr. 22. 20:54
13/20 anonim válasza:
én azt nem értem, aki akkor ad, ha felveszik a gyereket. Én kaptam ballagásra és diplomaosztóra, nem értem a felvételért miért adnak/kapnak.
Középsuliból összedobtak egy laptopra, diplomaosztómkor meg elmentünk étterembe vacsizni.
2014. ápr. 22. 21:24
14/20 anonim válasza:
Mi a baj azzal hogy valaki kocsit meg lakást ad a gyerekének?
hm?
piroskezesek?
2014. ápr. 22. 21:28
15/20 anonim válasza:
Rokon családtól max 5ezer, rokon személytől max 2ezer Ft-ot fogadtam volna el. És pénznek örültem volna mindenképp, hiszen akármit vettek volna nekem, nem biztos, hogy hasznát veszem, a pénz meg mindig jól jön, főleg egy ballagónak. De én nem tartottam "nagy ballagást", szüleim, tesóim meg mamám jöttek el velem. Utána meg ebédeltünk egyet.
2014. ápr. 22. 21:46
16/20 anonim válasza:
Én nekem valahogy kimaradt a pénzosztás, az egyik nénikémtől kaptam egy olcsóbb fülbevalót és mindenki mástól virágot, de meg se fordult a fejemben, hogy pénzt kapjak.
2014. ápr. 22. 23:07
17/20 anonim válasza:
Alapból ott a bibi, hogy sokan pénzzel intézik el az ilyesmit, persze egyszerűbb mert ki van zárva, hogy nem tetszik, mert azt vesz belőle amit akar, de azét picit cink, hogy az a kérdés, mennyit " ILLIK ".
2014. ápr. 23. 01:27
18/20 anonim válasza:
12-nek
Na ez a gáz, h ezt gondolod. Tudod vannak, akik nem egy szezonra választanak párt. A ballagás ma már nem a felnőtté válás szimbóluma...a legtöbb fiatalt 24-30 eves koráig a szülők tartják el, sokszor együtt élnek. Túlzás amit művelnek a ballagás kapcsán.
2014. ápr. 23. 07:29
19/20 Sidel válasza:
Pénzt nem, arany ékszereket kaptam, azt is érettségire, nem ballagásra. Szerintem is családfüggő, hogy ki mennyit/mit ad. Én már pl. annak is örültem volna, ha a szüleim nem balhéznak. Ha elmész a ballagásra, adsz neki egy szép virágot, ha olyan akkor egy karkötőt (nem aranyra kell itt gondolni...), egy plüssfigurát, akkor az már bőven elég. Ha anya-apa, akkor még lehet egy családi vacsora esetleg egy étteremben, vagy a kedvenc ételét főzni otthon. Nem kell túlzásokba esni. A ballagás az mindenkinek automatikusan jön, ha elvégzi az egyetemet, az érettségi se egy nagy mutatvány manapság... majd ha elvégzi az egyetemet, házasodik, elköltözik akkor lehet neki nagyobb összeget adni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!