Hogy esne, ha rokon kisfiút húsvét után egy-két nappal hoznának el locsolkodni?
Örülj neki, hogy számon tartotta, és legalább másnap meglátogattak téged! Nem kell olyan nagy feneket keríteni a locsolkodásnak. Lehetnél nagyvonalúbb, főleg, hogy tudod, egyedül neveli a kicsit, mégis rá akarja nevelni a figyelmességre.
Elképesztő, hogy egyes nők miken tudnak kínszenvedni, már megbocsáss. Téged is úgy képzellek el a kérdésed alapján, hogy mindig keresed, hogy min sértődhess meg, s élvezed, ha megpróbálnak kiengesztelni. Aztán egyszer csak megunják.
Az én tesóm akkor locsolta meg a nagymamát, amikor ott voltunk. Ha húsvét előtt egy héttel, akkor akkor, ha utána, akkor meg akkor. Pedig 15 perc kocsival a falu, ahol lakik.
Senki nem csinált ebből ügyet. Soha.
Vagy te félsz, hogy elhervadsz?
Mekkora az a kisgyerek? Hány helyre mennek egy nap? Nem lehet, hogy nagyon elfáradt, és egyszerűen már nem volt kedve menni? Ha 15 éves, akkor ki kellene bírnia, de ha 5-6 éves, akkor megértem. Hiába vagytok a szomszédban.
Az enyém még pici, 9 hónapos, és 6 helyet számoltam, ahova illenék elvinni. Ebből tegnap hármat tudtunk le kapásból, mert tudom, hogy nem bírná egész nap a menetet.
Tekintettel a gyerekre, nem dobnám ki azonnal, hanem egyszer - de csak egyszer! - elmondanám a nőnek, hogy a Húsvét napja az Húsvét Napján van és nem előbb vagy később. Pont.
Nincs süketelés; ha nem tartja be az ünnepet, akkor az nemcsak hogy ünneprontás, nemcsak a gyerekkel szembeni szeméd dobás, hanem velem szemben is az: hiszen nem elég, hogy hülyének néz, de ő akarja beosztani az én időmet.
Sehogy nem esne, nem érdekel. Hozzánk nem is szokott jönni senki locsolni, de ha jönne sem érdekelne, hogy Húsvét utáni hányadik napon. Anmak örülnék, hogy eszébe jutottam.
Szerintem Te liheged túl.
Én nem örülnék neki. Húsvét hétfőn készülők étellel, itallal, szívesen látom a vendégeket. Keddtől már dolgozok, nem is vagyok itthon, csak este. Ha akkor jönne valaki maximum a maradékkal tudnám megkínálni. (Annak sem örülnék, hogy újra hajat kellene mosnom, de ez részletkérdés.)
Egyébként szerintem a vendég részéről ez illetlenség, mert így újra készülni "kell" a vendéglátónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!