Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti mit tennétek? 25 év után...

Ti mit tennétek? 25 év után új élet?

Figyelt kérdés
41 éves elvált nő vagyok. 3 gyermeket neveltem fel, jelenleg 23,22,18 évesek, a legkisebb velem él. 2009 - ben váltunk el a férjemmel, de nem tudtunk külön költözni. Összesen 25 évig voltunk együtt. Két hónapja megelégeltem a dolgot, és elköltöztem albérletbe a legkisebb gyerekkel. Azt hittem, minden jó lesz,ehhez képest azt érzem, hogy egyre mélyebb depresszióba zuhanok, pedig tudom, hogy jó döntés volt elköltözni. Volt valaki hasonló helyzetben, mi segíthet ilyenkor?
2014. ápr. 16. 16:27
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
96%
egy új szerelem (soha ne mondd, hogy soha)
2014. ápr. 16. 16:33
 2/12 anonim ***** válasza:
96%

Teljesen normális reakció, csak lásd, hogy hol a vége. Azt amit 2009-ben kellett volna elgyászolni, most történik meg. A válás ott kezdődik, hogy nem éltek együtt.

Engedj most magadnak időt...Aztán kezdj el élni, élvezd, hogy azt tehetsz amit szeretetnél, hogy szabad vagy. Társkersőzz, menj moziba, iratkozz be tánciskolába, hízzál vagy fogyjál, fogalkozz magaddal, vegyél pár új ruhát, menj fodrászhoz. Élvezd a szabadságot...és ha időnként szomorú vagy, jól sírd ki magad.

2014. ápr. 16. 16:39
 3/12 anonim ***** válasza:
96%

Hiába váltál el évekkel ezelőtt, ténylegesen csak 2 hónapja váltál le a férjedről. Az amit most átélsz teljesen természetes, pláne ennyi együtt töltött idő után. Gyakorlatilag most gyászolod el ezt a házasságot. Ilyenkor újra fel kell építenie az embernek önmagát, ráadásul neked úgy, hogy felnőttként gyakorlatilag soha nem voltál egyedül.

Az, hogy mi segíthet egyénfüggő. Van akinek ilyenkor a társasági élet tesz jót: barátnők, buli, utazás. Van akinek az önmagába mélyedés, vagyis önmaga megismerése. Ezt neked kell érezned.

A lényeg, hogy legyen valaki akivel őszintén meg tudod ezt osztani: barátnő,rokon, esetleg ha nagyon padlóra kerülsz szakember.

De a legfontosabb, hogy hagyj időt magadnak a gyászra és az újrakezdésre is.

2014. ápr. 16. 16:40
 4/12 anonim ***** válasza:
95%

Ez a kezdetleges depi szerintem természetes. 2 hónap az még friss dolog és szokni kell. Ismerkedj, járj el erre-arra. 18 éveshez bébiszitter sem kell, nem foghatod arra, hogy mert kicsi a gyerek és vigyázni kell rá stb. Találj valami új értelmet az életben, szórakozz, és persze ismerkedj!

25/N

2014. ápr. 16. 16:41
 5/12 anonim ***** válasza:
11%
2009-ben voltál 36 éves.Szóval 11 évesen jöttetek össze?
2014. ápr. 16. 16:45
 6/12 A kérdező kommentje:
nem, 16 évesen költöztem el hozzá, mert az otthoni körülményeim miatt menekültem otthonról, aztán jöttek a gyerekek, építkezés, stb. a 25 évet úgy értettem, hogy összesen 25 évet éltünk együtt 16 éves koromtól - 41 éves koromig.
2014. ápr. 16. 16:56
 7/12 anonim ***** válasza:
91%
Utolsó: A 25 év MOST telt le, mert most költözött külön a kérdezö.
2014. ápr. 16. 16:57
 8/12 anonim válasza:
93%
Kezdj el élni, ismerkedj! Rengeteg idő után hirtelen jött a magány, teljesen érthető az állapotod! Csípd ki magad és menj emberek közé! Anyagi helyzettől függően menj el valami korhű szórakozóhelyre (pl. Moulin Rouge) vagy csak sétálni a Margitszigetre, előbb-utóbb találsz egy jó társaságot egy férfi személyében (remélem érted). Ismerek olyan nőt aki 45 évesen találta meg élete szerelmét úgy, hogy csak spontán vágyból hagyta magát hazakísérni.
2014. ápr. 16. 17:16
 9/12 anonim ***** válasza:
Fiatal vagy még kérdező....sose késő újrakezdeni :)
2014. ápr. 16. 17:43
 10/12 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy "fiatal" vagyok még bizonyos értelemben, de ugyanakkor nem találom az okát annak, hogy mitől lettem hirtelen ennyire depressziós, hogy semmiben nem lelem örömömet, nem látok magam előtt normális jövőképet.
2014. ápr. 16. 17:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!