Van élet a férfi után? Van! Akkor meg?
Most lehet fikázni érte, de nekem az lenne a kérdésem, hogy miért van ennyire sok kapcsolatfüggő ember? Mind az életben, mind itt látom a teljesen romokban heverő nőket, akiket elhagy a palija. Én értem és átérzem, hogy szomorú tény amikor a férj megcsal vagy beadja a válópert. Viszont miért kezelik ezt úgy, mintha vége lenne az életnek? Miért akarnak sokan egy ilyen után meghalni?
A való életben is olyan embert, aki azt mondja hogy nincs értelme az életének, mert nincs palija. Hát basszus...annyira sok jó dolog van! Miért csak a kapcsolattól függenek a nők egy bizonyos rétege?
Természetesen tisztelet a kivételnek!
(ez a sz@r kitörölt fél mondatokat...)
szóval : "való életben is olyan embert" = "való életben is ismerek olyan embert"
Az emberek alapvetően társaslények.Bár fiatalon nagyon jó érzés,hogy egyedül vagyunk,de öregkorunkra a legrosszabb ha nincs senki mellettünk.
Egy bizonyos év után már egyre nehezebb társat találni,és az aki világéletében társaslány volt,társa volt,az nehezen tud egy maga boldogulni.
Van élet a férfiak után is,de ahhoz előbb talpra kell állni,hogy rájöjjünk.
Egyébként éppen a napokban jutott eszembe,hogy én személy szerint amióta élek soha 1 napot nem éltem férfi nélkül.
Ugye 20 éves koromig apám volt mellettem.(Ő nevelt fel) Majd férjhez mentem,és a férjem volt mellettem.Amikor elváltunk,már ott volt mellettem a párom.Ma ő a férjem,és 10 éve mellettem van.Tényleg 1 napot nem éltem férfi nélkül..
Rám nem lehetne mondani, hogy kapcsolatfüggő vagyok, ugyanis 26 évesen ismerkedtem meg a férjemmel, addig pedig bár voltak kapcsolataim, de igazából egyik sem érdekelt. Éltem az életem, élveztem, egyáltalán nem törekedtem a komoly kapcsolatra. Viszont most azt mondom, hogy a férjem nélkül nem lenne értelme az életemnek. És itt nem az a lényeg, hogy a férjem nélkül, hanem hogy enélkül az ember nélkül nem lenne értelme az életemnek.
Tudom, te nem az ideális kapcsolatban élőket kérdezted első sorban. Tehát ha megcsalna, vagy valami okból az ő részéről távolodnánk el egymástól, és el akarna hagyni, az maga lenne a vég számomra.
Szerintem normális, ha szakítás/válás után az ember rosszul érzi magát, mert elhagyják. Van akinek kevesebb, van akinek több idő kell, hogy feldolgozza a történteket. Megnyugszik a lelke, összeszedi magát és éli az életét.
5-6 éves kapcsolat vagy házasság után nehéz megszokni, hogy újra egyedül van az ember, nem kell senkihez alkalmazkodnia.
Sokan alapozzák az életüket a párjukra és ezt szerintem főként azok teszik,
- akik nem rendelkeznek semmiféle egészséges öntudattal,
- nincsenek tisztában az értékeikkel vagy ha igen, tenni nem képesek érdeksérelem esetén,
- nincs önálló egzisztenciájuk egy saját élet megkezdésére,
- mindig a másikra hagyatkoznak, nem önállóak vagy
- összességében súlyos pszichológiai problémával küszködnek (pl. önértékelési és/vagy személyiségzavar).
Ez nagy általánosítás tudom, de én eddig ennyit tapasztaltam meg másoknál - ami fontos, hogy nem csak nőknél. Nyilván vannak ettől jóval eltérőbb élethelyzetek, mert a sors márcsak ilyen és produkál érdekes szituációkat.
Ott a pont az ork-nál.
Nekem is ez a véleményem. Szóval nem kell hébe-hóba beleszülni egy gyereket és akkor élősködni. Sajnos ez már más világ. Ha ennyire nagy női öntudat van, akkor viszont úgy kell szülni, hogy egyedül is megállja a helyét a nő illetve a családjával együtt férfi nélkül. Ez nem azt jelenti, hogy az apa nélküli nevelést támogatom. Sőt! Az egész családok híve vagyok, csak gáznak tartom, hogy ilyenkor mindent a gyerekre rá lehet fogni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!