Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mihez kezdjek ezzel a helyzett...

Mihez kezdjek ezzel a helyzettel, hogyan reagáljam le? Az átlagnál amúgy is érzékenyebb vagyok.

Figyelt kérdés
Első gyermekemmel vagyok várandós,így 30felett. Nagyon vártam már ezt a babát,de sokszor nem tudok felhőtlenül örülni neki. A gond nagyimmal van,imádom és ő is szeret engem mindég is számíthattam rá de nem tudom kezelni ezeket a helyzeteket. 83 éves,és sajnos már az összes gyereke meghalt közte apukám is. Mióta megtudta hogy terhes vagyok,és szóba kerül a babám gyakran elsírja magát folyton felhozza hogy neki milyen volt,és milyen rossz hogy mind elment. Fáj hogy nem tud örülni az én boldogságomnak,persze nem mondja de én látom rajta. Sokszor már lelkiismeret furdalásom van. Olyan mintha nekem nem lenne jogom,ehhez a boldogsághoz,mert ő sajnos így járt. Folyton elmondja hogy ő mennyit szenved,már előre félek a karácsonytól is. Tényleg nagyon szeretem,és ő lenne a legutolsó ember a világon akit szándékosan megbántanék. De nagyon sokszor bennem van hogy most beolvasok,hogy e miatt nem felhőtlen a boldogságom és hogy arról senki nem tehet hogy ő így járt. Szerintetek mit tegyek?
2009. dec. 21. 16:17
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Igazatok van,csak nehéz megemészteni az ilyen ocsmány emberek beszólásait. Én teljesen megértem nagyimat,nekem is fáj hogy apukám nem fogja ismerni az unokáját pedig már nagyon akarta hogy legyen. Már több éve meghalt.
2009. dec. 21. 17:48
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Nincs annál borzalmasabb érzés, amikor a szülő túléli a gyermekeit. Főleg, ha jön a dédunoka, akit ő láthat, de a gyermekei (vagyis a kicsi nagyszülei) már nem.

Hidd el, örül a babának. Csak ezt nem tudja feldolgozni. Egy új élet mindig egy csoda, ha megszületik a pici, meg merem kockáztatni, hogy belül boldogabb lesz mint te.

Ezt viszont sajnos el kell viselni, hiába ülsz le beszélgetni vele, esetleg megölsz benne valamit. Nem irigy rád, nem sajnálja tőled. Valahol inkább fél, megmagyarázhatatlanul, de jogosan.

Ha az ő helyébe képzeled magad, talán kicsit jobb lesz, könyebb lesz elviselni amikor szomorkodik.

2009. dec. 21. 18:45
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Érthető, hogy szenved, megértenéd, ha a helyében lennél.

Nem bántani akar, hidd el, örül, csak közben mások is eszébe jutnak.

Nehogy megbántsd már!Még te is fájdalmat okoznál? Van szíved?

2009. dec. 21. 20:11
 14/15 A kérdező kommentje:
Úgy látom 1-2 ember nagyon félreért! Soha nem bántanám meg,és én soha nem hozom fel ezt a témát sőt próbálom kerülni. Csak hallgatok és nyelek! Senki nem tehet arról hogy sajnos ez történt,de ha jobban belegondolok igen is tehetnek róla mert mind keményen ivott,de ez már nem ide tartozik! Engem is meg lehetne érteni én örülni szeretnék a babámnak,és nem állandó lelkiismeret furdalással élni akárhányszor csak szóba kerül előtte.
2009. dec. 21. 21:23
 15/15 anonim ***** válasza:
Ne legyen lelkiismeretfurdalasod, nincs miert. En tovabbra is azt mondom, hogy beszelj a nagymamaddal, hogy neked ez rosszul esik. Neki rossz, hogy elmentek a gyermekei, de probaljon orulni a dedunokanak.
2009. dec. 22. 10:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!