Mihez kezdjek ezzel a helyzettel, hogyan reagáljam le? Az
átlagnál amúgy is érzékenyebb vagyok.
Figyelt kérdés
Első gyermekemmel vagyok várandós,így 30felett. Nagyon vártam már ezt a babát,de sokszor nem tudok felhőtlenül örülni neki. A gond nagyimmal van,imádom és ő is szeret engem mindég is számíthattam rá de nem tudom kezelni ezeket a helyzeteket. 83 éves,és sajnos már az összes gyereke meghalt közte apukám is. Mióta megtudta hogy terhes vagyok,és szóba kerül a babám gyakran elsírja magát folyton felhozza hogy neki milyen volt,és milyen rossz hogy mind elment. Fáj hogy nem tud örülni az én boldogságomnak,persze nem mondja de én látom rajta. Sokszor már lelkiismeret furdalásom van. Olyan mintha nekem nem lenne jogom,ehhez a boldogsághoz,mert ő sajnos így járt. Folyton elmondja hogy ő mennyit szenved,már előre félek a karácsonytól is. Tényleg nagyon szeretem,és ő lenne a legutolsó ember a világon akit szándékosan megbántanék. De nagyon sokszor bennem van hogy most beolvasok,hogy e miatt nem felhőtlen a boldogságom és hogy arról senki nem tehet hogy ő így járt. Szerintetek mit tegyek?
Mondd el neki, hogy neked ez rosszul esik. Lehet, hogy fel sem tűnik neki, hogy bántó, amit mond. Örülhet, hogy a család folytatódik a kisbabában, hiszen fogja majd látni benne a saját gyermekét is. Azt is hozzátenném, hogy ha már ilyen szerencsések vagytok, hogy vagytok egymásnak, támogassátok egymást. Szükséged lesz rá, és elsősorban nem fizikai segítségre gondolok. A legjobb terápia egy kisbaba, hiszen ő egy csoda lesz.
2009. dec. 21. 16:22
2/15 anonim válasza:
Szerintem is ülj le vele ezt megbeszélni, nem hinném, hogy tudatában van annak, hogy ez neked mennyire rosszul esik. Mondd el neki, hogy téged ez elég mélyen bánt, hogy tőle szinte csak ezt hallod, mert számodra úgy jön le, mitha nem is örülne a te dolgodságodnak, hiába lehet, hogyő nem úgy érti. Kérdezd meg, hogy tán nem örül neki, hogy lehetősége van egy újabb kis élet nevelésében, mert természetesen szeretnél rá számítani és tanácsokat kérni, ha arról van szó, talán az unokája az utolsó lehetőség, hogy egy kicsit megint anyukának érezhesse mellette magát.
2009. dec. 21. 16:32
3/15 anonim válasza:
Hidd el, majd ha megpillantja, egészen másképp fog hozzáállni!
Most még csak emlékképeket lát maga előtt, mert még "várakozó állásponton" vagytok:)
2009. dec. 21. 16:36
4/15 anonim válasza:
Ja és ő meg éppenséggel úgy is érezheti, hogy akkor lenne oka neki lelkiismeretfurdalásra, ha ő nem így tenne ebben a helyzetben. Ő is csak egy anya. Ha majd testet ölt a pici a maga egyediségében, szerintem képes lesz feledtetni vele a saját veszteségét is! Próbáld meg őt is megérteni!
2009. dec. 21. 16:42
5/15 anonim válasza:
Szia ,legyél nagyon boldog a babáddal és nem szabad ilyesmi miatt elkeseredned.Meglátod ha megszületik a baba Ő lesz rá a világon a legbüszkébb.Beszélhetsz vele de nem nagyon hiszem hogy tudsz hatni a 83 éves Nagymamára.Ugyanez volt a szomszédban.Most imádja a babát ő a mindene. Boldog Karácsonyt
2009. dec. 21. 16:46
6/15 anonim válasza:
Te nem érzékeny vagy, hanem hülye. Nehéz felfogni,hogy a nagyinak is fáj a gyermekei elvesztése?
Miért kellene mindenkinek a te fenekedet nyalni a gyerek miatt? Ha ezért nem vagy boldog, hát, képzelem, mennyire vártad,hogy terhes legyél..
Megértés.. ismerős??
2009. dec. 21. 17:00
7/15 A kérdező kommentje:
17:00 ha most látnálak beverném a képedet,te egy alattomos undorító dög vagy!!! Akkor majd megtudnád menyire vagyok érzékeny!!! Nem kell hogy mindenki imádja a babámat,de ha nem érted a lényeget ne írogass nekem! A többieknek nagyon köszönöm.
2009. dec. 21. 17:09
8/15 anonim válasza:
Hidd el, a nagyid is várja a dédunoka születését, csak nagyon fáj neki a gyerekei elvesztése. Egy idős ember sokszor panaszkodik, sokszor nem is tud már mást, csak panaszkodni. Én nem ajánlom, hogy felhozd ezt neki, mert ilyen idős korban nem hinném, hogy tudna ezen változtatni, Te írtad, hogy nem szeretnéd megbántani. Lehet, Ő meg úgy venné, hogy nem tiszteled eléggé az elhunyt gyermekei emlékét, hogy nem hagyod szomorkodni ezen. Próbálj meg ezzel nem foglalkozni szerintem. Hidd el, ha megszületik a baba, Ő fog a legjobban örülni neki! Nekem sajnos akkor halt meg a nagyim, amikor terhes voltam a lányommal, nem érhette meg a dédunoka születését, pedig borzasztóan szerette volna.
A 17 órással meg ne foglalkozz, sajnos sok a gyökér ember!
2009. dec. 21. 17:27
9/15 anonim válasza:
Amit a nagyid mond, nem neked szol, hanem az o banata. Biztosan nem teged akar bantani, de ugy le vele beszelni, hogy ez neked mennyire rosszul esik, mert ez olyan, mintha neked mar most a sajat gyerekedet kellene temetni. (Ne adja az eg!!!). Az 17:00 orai valaszoloval meg ne foglalkozz. Mindenkinek beszol, szerintem egy igen keseru ember, aki meg a sajat testverenek a gyermeket sem szereti... Az a heppje, hogy a kismamakat es a gyermekeseknek osztja az undoritobbnal undoritobb megjegyzeseket.
2009. dec. 21. 17:35
10/15 anonim válasza:
Elozo vagyok: szolval ulj le vele beszelni (nem pedig ugy le vele beszelni...) Bocsi!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!