Miért szól bele a párom abba, hogy én mit csinálok a gyerekemmel?
Egyébként elviheti a párba, engem is vitt már anyám barátnője orvoshoz, nem volt semmi gond.
Kérdező, örülj hogy valaki legalább törődik a kisfiaddal.
Ennél sokkal fontosabb mondanivalója is van ennek a rövid eszmecserének!
Minek neked a párod? A gyereked életébe, még az egészsége árán sem szólhat bele! A Család a gyermekkel együtt egész, tulajdonképpen az utódok felnevelése a család célja, de ha a "párod" ebbe semmilyen szinten nem szólhat bele, akkor tulajdonképpen a család életébe sincs beleszólása szerinted! Tényleg csak anyagi támogatásra kell???!!!
Csak egy példa az anya néha jobban tudja: ijesztően magasra felment a láza a 3éves lányomnak, fogzik! a lázat leszámítva minden stimmel. Én mellette szintén fogzok(bölcsességfogak, amit a fogdoki nem ítélt halálra) bazi magas lázzal(ilyen család, ez van, hiába azt írják a könyvek, hogy fogzáskor nincs láz) Nekem estek jóakarók, hogy ez tüdőgyulladás és mi az, hogy nem vittem még orvoshoz. Na mi szépen hallgatva a jószóra ültünk másfél órát a tömött betegekkel teli váróban... Köszönjük azóta a fogak kibújtak, ellenben benyeltünk kb minden akkor ott fellelhető szart, és a doki megerősített abban amit mint anya elmondtam, fogzik.
Mert köhög és megfázott: folyik vissza a takony, azért köhögnek a gyerekek az esetek nagyon nagy százalékában, és sokkal több szart benyalnak, a rendelőben, mint amikor otthon kap egy kis szinupretet és meleg teát pár napig.(persze hívd ki a dokit, fizess és más esetleg komolyabb betegtől vond el)
Mondom ezt úgy, hogy 4,5évből 3évet a fiammal minden télen kemény bronchitisszel kórházban töltöttünk, mert tudtam, hogy az a baja, az első köhögéséből, és vittem is az orvoshoz, nem itthon adtam neki mindenféle cart. Idén télen csak legyintek a köhögésére, mert ez már csak a takony, amit nem fúj rendesen ki, és kapja a gyógyszerét, köszöni egészséges az allergiát leszámítva, amit 3évvel korábban is kiszűrhettek volna, és nem ivott volna több liternyi hörgőtágítót és antibiotikumot a kicsi, mert félrekezelik a bölcs orvosok.
Aki meg a leukémiát írta: egy háziorvos se küldi a taknyos gyereket laborra, hiába vitte volna az anyja akkor orvoshoz, kapott volna valami köptetőt vagy elvetemültje antibiotikumot ír. Nesze neked. Hogy van e köze sose derül ki.
Az meg, hogy valakit leszólnak, és megkérdőjeleznek olyanban amit esetleg már megtapasztalt, hát nem szép dolog, az aggódást is lehet szépen előadni, nem a másiknak nekiesni.
Én sosem vagyok lázas, ha beteg vagyok, ettől függetlenül nagyon is beteg vagyok.
Más: öcsémet és unokabátyámat ugyanaz az orvos diagnosztizálta félre, mondván semmi bajuk. Szép fejlett tüdőgyuszkójuk volt, ami nem derült volna ki, ha a mamám nem olyan, amilyen és nem harcolja ki a röntgent.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy el kell vinni a gyereket orvoshoz, és adott esetben még utána is jobb fenntartással kezelni a dolgokat, amíg jobban nem lesz a gyerek.
Nem unod még? HanyAdik kamukérdés ez ma??
Jelentettem!
Eleinte en is szaladtam minden kohintessel a dokihoz, ahol udvariasan de kioktatott a doki, hogy nem kell a kicsit beteg gyereket rangatni, foleg nem a zsufolt rendelobe, ahol meg tobb nyavalyat osszeszed. Azert a gyerek ovis korara az anyak osszeszednek annyi tapasztalatot, hogy tudjak mivel kell orvoshoz fordulni. Sok gyermektelen vagy olyan apuka, aki nem marad otthon a beteg gyereket apolni, nem vart 2 orat a rendeloben az meg a partvonalrol osztja az eszt. Nalunk a volt ferjem rendszeresen halalos betegsegekkel diagnosztizalta a gyerekeket, a legjobb benyogese a vitiligio volt. En meg gunyos mosollyal es egy nedves popsitorlovel meggyogyitottam a gyereket, mert az nem volt mas mint egy kis kosz, mert nem mosott rendesen kezet....
Amikor meg az egyik gyerek neha ejjel felebredt vizet inni en mar keszitettem a lavort a hanyashoz, ami fel oran belul be is kovetkezett.
Az anyak tapasztalata es az, hogy ismerik a gyereket nagyon sokat szamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!