Szerintetek lehet valaki egyszerre anya és karrierista nő?
Lehet jó anya és fordítva is igaz.
Az hogy valaki otthon van és nem dolgozik, még nem garancia arra, hogy jó anya.
Biztos lehet. Ez a mai kor beteges tévképzete,hogy a gyereknek hozzá kell nőni az anyjához lehetőleg 30 éves koráig,7 éves korig szopjon (ezért hívják TEJfognak a tejfogat-ezt itt olvastam :D:D) ,senki más nem vigyázhat rá,nem tudja úgy ellátni mint az anyja,lehetőleg a nagymamák,rokonok stb is csak messziről nézzék,stb
A másik,hogy nem mindenki teheti ám meg,hogy 3 évig otthon van a gyerekkel,anyagi szempontból sem. Ilyen esetben is hajlamosak az emberek megszólni,hogy karrierista.
Mindenki rendezze úgy a sorait,ahogy nekik jó. Sok más országban ,nemhogy 3,de még egy évig sem lehet otthon lenni ,3 hónap aztán repülsz a munkahelyedről,szevasz. Még külföldre se kell menni,dédanyám lerakta a tölgyfa tövébe a gyereket amig ők kapáltak,nagyanyám meg a gyárból járt szoptatni napközben . És normális,tisztességes felnőttet neveltek a gyerekeikből,még sok százezer ,millió emberrel egyetemben a földön.
Lehet.
A fiamat 2 évesen adtam bölcsibe, igaz akkor még a szükség vitt rá bennünket, nem a karriervágy. Azóta szép karriert futottam be mégis, és a 17 éves kamasz fiam szereti velünk tölteni a szabadidejét, remek kis srác lett belőle. Nincs túl sok időnk, de azt mindig igyekeztünk minőségileg eltölteni együtt. Szerintem ez a lényeg. továbbá, ha a szülőknek egészséges és normális világképe van, akkor a gyerek is azt szívja magába.
Nem lehet. A karrier mellett nincs idő a családra, ez teljesen egyértelmű. Ha hívnak a munkából, akkor nincs éjjel, nincs hétvége, nincs karácsony. Sőt, ha igazi karriered van, akkor te hívsz másokat éjjel, hétvégén, és karácsonykor.
A barátnőm reggel 8-tól dolgozik hajnal 1-4-ig, szombaton is. A karrierje hihetetlen tempóban fejlődik, rengeteg pénzt keres és még a közelében sincs a valódi fizetésnek. De teljesen biztos hogy nem fog tudni gyereket vállalni.
(És azzal gondolom mind tisztában vagytok, hogy ha a cég másnap köt egy 100 millió dolláros üzletet, akkor nem mondhatod azt, hogy bocsi, a kisgyerekemet műtik ott kell lennem vele a kórházban..)
Ha valaki nem karrierista, csak egy jó életszínvonalat akar fenntartani, és elmegy egy multihoz pénzügyi területre dolgozni, vagy fogorvos lesz, akkor elég napi 10-12 órákat dolgozni. Persze ha valaki reggel 9-kor kezd és este 9-kor végez, azért a szaros nettó 300-ért, akkor felteheted a kérdést hogy ki fogja hozni-vinni a gyereket az oviba? És ez még messze nem karrier, csak egy átlagos gürizés a dolgozóban.
Szóval nem, nem lehet. Vagy nem lesz jó anya, vagy nem is igazi karrier az a karrier. Persze ha karriernek számít, hogy az okmányirodában dolgozol, akkor ebben az esetben lehet. Én most csak az igazi karrierről beszéltem fentebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!