El költözhetek 17évesen valamilyen módon a barátomhoz? (szüleim nem engedik meg) már ha lehet az ilyet szülőnek nevezni.!
Mindent megcsinálok itthon,segítek anyáméknak,jó tanuló vagyok és még a testvéreimre is vigyázok rengetegszer de soha nem csinálhatok semmit,nem mehetek sehova,meg zsarol hogy ha ezt meg azt nem csinálom meg akkor nem mehetek el a barátomhoz és én mindig megcsinálom amit mond..ma később jöttem haza,meg is violt beszélve hogy az ötössel jövök haza de én írtam neki hogy autóval jövök a barátommal meg az apukájával és 18óra fele értem haza és ezért nem mehetek holnap a barátomhoz..én ezt már nem bírom (barátommal már 2éve és 3hónapja vagyunk együtt) 3hónap múlva leszek 17éves ! Mit tudnék tenni hogy elköltözhessek a barátomhoz ?
16/L
Nem szerinted kell, hogy nyomós ok legyen, kérdező, hanem a gyámhatóság szerint.
Amúgy a barátodnak mondtad már, hogy feleségül akarsz menni hozzá még idén? Mit szólt?
Hát te tudod, kedves kérdező... ha úgy érzed, hogy ez biztos alap, hogy megállj a lábadon és segítsd őt is, akkor várjátok ki, hogy 18 legyél és költözz.
Legalább meglátjátok, ha a kapcsolat kibírja ezt a próbát, akkor átment az őszinteségi teszten.
Kérdező, akkor lassan írom, hogy megértsd: a gyámhatóság CSAK HÁZASSÁG ESETÉN nagykorúsít 18 éves korod előtt.
A házassághoz komoly indok kell (igen, az általad írtaknál komolyabb).
Szóval az egyetlen lehetőség, hogy 16-17 évesen a barátodhoz költözz, ki van ütve. Érted?
Ja, nem tudom, mit jelent számodra a "jó tanuló", de
tavaj = tavaly
Ha a barátodhoz költözésen morfondírozás helyett a nyelvtankönyvet forgatnád, talán te is tudnád...
Gyerek vagy meg, iskolas, magadrol sem tudsz gondoskodni. A szuleid felelosek erted, rendorrel is hazavitethetnek.
Majd ha felnottel!
Szia!
Ha valóban szeretnél összeköltözni a barátoddal, arra a kiskorúságod miatt jelen esetben egy lehetőség van: a házasságkötés. Mivel már betöltötted a 16. életévedet, így a szüleid hozzájárulása nélkül, gyámhatósági engedéllyel köthetsz házasságot. A gyámhatóság ki fogja kérni a szüleid véleményét (de ezt nem feltétlenül kötelező figyelembis venniük), ezeknkívül egy környezettanulmányt is fognak készíteni, ahol azt fogják vizsgálni, hogy a házasságkötés után is biztosítva legyen a megélhetésed, illetve a lakhatásod. A kötelező tanulmányok befejezése önmagában nem lehet az engedély megadásának akadálya. Viszont önmagában az a tény, hogy a kiskorú várandós, nem alapozhatja meg az engedélyt.
Ha tényleg nagyon szeretnéd, választhatod ezt a lehetőséget, szívesen válaszolok a kérdéseidre. Ugyanakkor készülj fel rá, hogy ez az egész nem olyan egyszerű, mint ahogy most te látod. Ha elvesz a barátod, jó eséllyel megszakad a kapcsolatod a szüleiddel. Tudom, hogy most talán ezt sem bánnád, de hidd el, hogy a család az egyik legfontosabb dolog az életben, rájuk mindig számíthatsz. A kamaszkor nem könnyű, az ember ilyenkor gyakran érzi azt, hogy az egész világ ellene van. Szép, hogy a barátoddal ilyen hosszú ideje együtt vagytok, de nem tudhatod mit hoz a élet.
A helyedben megpróbálnék kicsit lehiggadni és átbeszélni a szüleimmel a dolgokat. Próbálj felnőtt módjára, éretten leülni velük beszélgetni. Megegyezhetnék abban, hogy te milyen házimunkákat vállalsz magadra, mit segítesz és abban is, hogy a barátoddal mikor találkozhatsz; egyszóval próbáljatok meg szabályokat lefektetni. Senkinek sem jó, ha elmérgesedik a viszony köztetek, ezt te sem akarhatod. Gondold át kérlek ezeket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!