Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyire rossz ötlet elhagyni...

Mennyire rossz ötlet elhagyni egy bizonytalan életet a még bizonytalanabbért?

Figyelt kérdés
Boldogtalan házasságban élek. A feleségem magasról tesz rám évek óta. Alig szeretkezünk, pedig gyakran kezdeményezek, próbálok közös programokat szervezni, kedveskedni, de három-negyedét elutasítja. Sokszor meg akartam vele beszélni a problémáimat, de szerinte nincs semmi gond nincs a házasságunkban és én csak beképzelem a dolgot. Párterápiáról sem akar hallani. Egyre nehezebb nem megcsalnom, főként, hogy volna kivel. Természetesen nem fogom megcsalni, csak válás után. De nem vagyok biztos semmiben.
2014. ápr. 3. 13:34
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
47%
Ha nem lenne gyerek, írnám, hogy azonnal válj el, de így nehezebb.
2014. ápr. 3. 13:54
 12/20 anonim ***** válasza:

Nem a bizonytalanért kell elhagyni, hanem azért mert nem vagy boldog vele, nem adja meg azt amire neked szükséged lenne.

Mond el neki mi a problémád, ha nem lesz változás, megse hallgat (milyen kapcsolat az ahol ennyire nem lehet kommunikálni?) kár erőltetni a dolgokat.

Amúgy tudom, hogy a legtöbb ember elítéli a megcsalást, de ha "csak" a szex hiányzik a kapcsolatból, mert az érzelmek még megvannak, és az egyik fél ezt jelzi is, de változás nincs akkor szerintem nem kéne meglepődni, ha máshol keresi ezt az elhanyagolt fél.

2014. ápr. 3. 14:08
 13/20 anonim ***** válasza:

Ja, ha nem lenne gyerek, akkor azonnal válni érdemes. De így meg nem, mert felelőtlenség... Mért nem addig gondolkodtál, amíg nem volt gyerek???

Most pedig ne ultimátumot adj neki, mert az kész támadás... Így csak harcoltok...

Inkább próbáld megtalálni vele a közös hangot.

Mondd el neki, hogy ez nem jó neked így, hogy mi hiányzik neked, és szeretnéd, ha újra oylan lenne a kapcsolatotok... Kérdezd meg, hogy szerinte te változtál-e, hiányzik-e neki is valami. Szóval keresd magadban is a hibát úgy, hogy előtte is vállalod, és ne csak őt támadd. Könnyen lehet, hogy neki is vannak sérelmei, csak már beletörődött és azt mondja nincs baja, hiszen magadtól kellene rájönnöd...

Így lehet megnyílik, és majd tudtok beszélni.... Menekülés helyett problémát megoldani...

Ha elválsz és jön a másik nő, akkor majd szépen megkapja a gyerek otthon, hogy "látod fiam, szemét apád elhagyott minket egy másik nő miatt"... Minden otthagyott anyuka így uszítja a gyerekét az apja ellen... Erre mérget vehetsz, hogy te leszel a bűnbak, és talán majd felnőtt korára rájön a gyereked, hogy nem is úgy volt, ahogy az anyja bemesélte neki... talán...

2014. ápr. 3. 14:13
 14/20 anonim ***** válasza:

Hát ez nagyon nehéz ügy és én sem tudom a megoldást. A megcsalást az felejtsd el.

Akkor inkább váljatok el azt tisztességesebbnek tartom.

Beszéljétek meg mond el neki hogy boldogtalan vagy így.

Kérd meg hogy ha szeret és azt akarja hogy továbbra is együtt maradjatok akkor legyen engedelmesebb.

2014. ápr. 3. 14:21
 15/20 anonim ***** válasza:
56%

Utolso,

Engedelmesebb???

2014. ápr. 3. 14:26
 16/20 anonim ***** válasza:
Mond meg neki,hogy vagy leültök és keresitek a megoldást vagy holnap beadod a válókeresetet.Ha szeret akkor meg akarja oldani,ha erre is csak legyint jobb ha tényleg elválsz mert már nem szeret.
2014. ápr. 3. 14:37
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Én is elváltam az első feleségemtől és életem legjobb döntése volt! Most csodás családom van már, igaz még gyermek előtt váltam el, csak közös lakás volt.

4 évig én is keresgéltem, de megtaláltam azt a nőt aki nagyon szeret. Ha sokáig halogatod a dolgokat csak neked lesz rosszabb.

2014. ápr. 3. 14:58
 18/20 anonim ***** válasza:
Mond el neki kerek-perec, hogy NEM VAGY VELE BOLDOG. Ebből talán szót ért.
2014. ápr. 3. 17:43
 19/20 anonim ***** válasza:
Vesztenivalód most sincs.
2014. ápr. 3. 22:10
 20/20 anonim ***** válasza:

Alapvetően a gyereknek sem az a legjobb, ha ott van a két szülője, de azok nem boldogok egymással, hanem az, ha mindkettő törődik vele, ugyan nem élnek együtt, de boldogok. Nem?

Esetleg lehetne tartani attól, hogy válás esetén a gyereket nem láthatnád sűrűn?

Amúgy ha válás esetén nem lenne probléma a gyerek láthatásánál (ha egyáltalán az anyánál helyezik el ugye), akkor úgy gondolom, nem marad más út, csak ez. Ha többször próbáltad ezt vele rendezni, de ő le sem tojik, akkor ez így nem lesz sosem jobb.

2014. ápr. 4. 10:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!