Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ez fura, vagy normális?

Ez fura, vagy normális?

Figyelt kérdés
Szóval az a helyzet, hogy 15 éves lány vagyok (lassan 16). Anyukám, meg nagyi, meg szinte mindenki a családból még ilyen tök kislányként kezel. Pl. úgy beszélnek velem, hogy "na mi van, pici tündérkém?" meg "kicsikém, edd meg a vacsikádat". Ezek nagyon aranyosak , meg tök kedvesek, csak felmerült bennem a kérdés, hogy mással is viselkednek, meg beszélnek így? Meg pl. anyu is odajön hozzám gyakran, mikor valamit csinálok és megölelget szorosan, meg minden. Mindig azt mondják, hogy "te még kicsi vagy ehhez, kislányom, eljön majd a te időd"..ezeket akkor mondják, mikor mondjuk valami srácról beszélek vagy el akarok menni valami helyre vagy ilyesmi. De komolyan, mindenki a családból még tök kislányként kezel. Mikor van valami ünnep vagy bármi, amikor összegyűlik a család, mindig úgy beszélnek rólam, mint egy 5 évesről. Vagy például reggel felkelek, lemegyek a konyhába reggelizni és anyu elkezdi, hogy "jaj, mucika, felébredtél?" Én ezeket nagyon szeretem, csak tényleg nem tudom, hogy az én családom ilyen-e és ezt külső szemlélő hogy látná. Még nem vagyok felnőtt nyilván, csak..gáz, ha ilyen kisgyerekkén kezelnek még mindig?
2009. dec. 18. 21:59
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
81%
Akkor egyszerűen csak ilyen a kisugárzásod, ilyen "kislányos", ami szerintem tök klassz, hidd el, majd idősebb korodban is szeretnéd, ha fiatalabbnak néznének:D
2009. dec. 18. 22:30
 12/31 anonim ***** válasza:
92%

Ez normális, midig kislány leszel.-))

A párom 43, de az anyjának most is"kisfiam". Ezt csak most érzed terhesnek, mert kamaszodsz. 5-10 év múlva megint természetes lesz. És ha nem mondják, majd akkor fog hiányozni.-))

Ne érezd tehernek, érezd a szeretetet és a törődést a szava és tettek mögött.-))

2009. dec. 18. 22:36
 13/31 anonim ***** válasza:
92%
Engem keresztanyám még 30 éves koromban is "mucikámnak" hívott.. :) Sajnos már nem, mert meghalt.... De én szerettem, és ha társaságban mondta, akkor is szerettem, mert éreztette a köztünk lévő szoros szeretet.. :) (voltak is, akik még irigyeltek is emiatt). :)
2009. dec. 18. 22:42
 14/31 A kérdező kommentje:
:)
2009. dec. 18. 22:44
 15/31 anonim ***** válasza:
92%

biztos, hogy van egy finom, bájos kisugárzásod, és emiatt ilyen kedvesek veled az emberek. bátran használd fel ezt a tulajdonságodat, sok előnyöd is származhat belőle.

ha egy feketébe öltözött rocker vagy emós csajszi lennél, senkinek sem lennél szimpi, legalábbis a "felnőttek" közül, és nem is becézgetnének, kedveskednének.

amúgy ez teljesen normális egy anyukától és egy nagymamitól, bár az én anyukám lett volna ilyen drága.

2009. dec. 18. 22:46
 16/31 anonim ***** válasza:
41%

Nem, nem normális. Ezt vsz. te is érzed, hisz azért tetted fel a kérdést!

Nem tudom, mit szólna a sok 20on éves helyeslő, ha őket is így kezelnék.

Persze, hogy nem az a baj, ha Szüleid becéznek, szeretgetnek. De 16 évesen próbáljanak hozzászokni a gondolathoz, hogy éppen felnősz. Hiszen lehet, hogy most még nincs konfliktus köztetek a fiúk, a szórakozás kérdésében, de ha továbbra is kisgyerekként kezelnek, az hosszú távon semmi jóra nem fog vezetni.

2009. dec. 18. 22:51
 17/31 anonim ***** válasza:
84%
Ennyi idősen az ember még tényleg gyerek, viszont a serdülőkorban természetes, hogy azt hiszed magadról, hogy már nem vagy az. Egyáltalán nem gáz, nem vagy ezzel egyedül. Sőt hidd el, ha neked lesz gyereked, te is sokáig gyerekként fogod kezelni :)
2009. dec. 18. 22:52
 18/31 A kérdező kommentje:
de én nem tudnám elképzelni, hogy ilyeneken veszekedjünk. én nem vagyok az a tipikus lázadó kamasz, meg szerintem már nem is leszek. ha nagyon nagyon szeretnék elmenni valahova majd később, akkor azért tuti megengedné anyu, hisz nem konzervatív:)
2009. dec. 18. 22:55
 19/31 anonim ***** válasza:
91%

1. a gyerekük vagy, nekik mindig kicsi maradsz:D

2. egy idősnek nem olyan hosszú idő 5-10 év, mint neked

2009. dec. 18. 23:04
 20/31 anonim ***** válasza:
93%
majdnem 30 éves vagyok, anyuék még mindig picimnek szólítanak néha :) nekik mindig is a "kislányuk" maradok. persze nem kezelnek már gyerekként , de engem nem is zavar ha néha így hívnak.
2009. dec. 18. 23:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!