Ez fura, vagy normális?
Figyelt kérdés
Szóval az a helyzet, hogy 15 éves lány vagyok (lassan 16). Anyukám, meg nagyi, meg szinte mindenki a családból még ilyen tök kislányként kezel. Pl. úgy beszélnek velem, hogy "na mi van, pici tündérkém?" meg "kicsikém, edd meg a vacsikádat". Ezek nagyon aranyosak , meg tök kedvesek, csak felmerült bennem a kérdés, hogy mással is viselkednek, meg beszélnek így? Meg pl. anyu is odajön hozzám gyakran, mikor valamit csinálok és megölelget szorosan, meg minden. Mindig azt mondják, hogy "te még kicsi vagy ehhez, kislányom, eljön majd a te időd"..ezeket akkor mondják, mikor mondjuk valami srácról beszélek vagy el akarok menni valami helyre vagy ilyesmi. De komolyan, mindenki a családból még tök kislányként kezel. Mikor van valami ünnep vagy bármi, amikor összegyűlik a család, mindig úgy beszélnek rólam, mint egy 5 évesről. Vagy például reggel felkelek, lemegyek a konyhába reggelizni és anyu elkezdi, hogy "jaj, mucika, felébredtél?" Én ezeket nagyon szeretem, csak tényleg nem tudom, hogy az én családom ilyen-e és ezt külső szemlélő hogy látná. Még nem vagyok felnőtt nyilván, csak..gáz, ha ilyen kisgyerekkén kezelnek még mindig?2009. dec. 18. 21:59
1/31 A kérdező kommentje:
bocsi, a kérdésben a fura után nincs vessző.
2009. dec. 18. 22:01
2/31 anonim válasza:
inkább aranyos :)
Lehet, hogy még nem érzed, de később azt szeretnéd, ha inkább még gyerekként kezelnének.
(jaj de szeretnék a helyedben lenni...)
3/31 anonim válasza:
Tudod, én nagyon szeretném ha így beszélnének hozzám. Ez még mindig jobb mintha nem megfelelő stílusban, argo nyelven beszélnének hozzád. Klassz dolog, örülj neki!!! ;)
4/31 anonim válasza:
Ez egy bizonyos határig teljesen normális,de ha teszem azt te szeretnél elmenni majd 16 évesen szórakozni,akkor is ezzel jönnek majd,hogy te kicsi vagy még ehhez?Szép dolog a szeretet,és aranyos,rendes,szertő családod van,csak nehogy túlzásba vigyék a szeretetüket.Talán udvariasan és finoman beszélgethetnél erről anyuddal,hogy nagyon hálás vagy nekik,amiért ennyire szeretnek,és jól is esik,de szeretnéd,ha kicsit komolyabban vennének,és nem tekintenének kisgyereknek,mert lassan felnőtt leszel.
5/31 A kérdező kommentje:
persze, örülök és nagyon szeretem a családomat, csak ezen gondolkodtam, hogy ez nem gyerekes-e kicsit..illetve, hogy ezt hogy látják mások:)
2009. dec. 18. 22:08
6/31 anonim válasza:
Sztem nagyon aranyos,hogy így szeretnek! :)Ameddig pedig csak szűk körben ill. a rokonok előtt csinálják,addig ne aggódj,én apukám állandóan "Libának" szólít,persze kedvesen,pedig már elmúltam 20! :D
7/31 anonim válasza:
engem 26 évesen is becézget a muterom :) pedig már kinőttem az ovodáskort :)
8/31 A kérdező kommentje:
de egyébként meghallgatnak a komoly döntésekben, meg számít a véleményem, sőt, dönthetek is egyedül dolgokban. tehát nem úgy kezelnek kisgyerekként, hogy semmit nem engednek meg, csak hogy így..nem tudom. de amúgy ez persze jól is esik, mert még egy jó ideig biztos nem fogok felnőni:) fura lesz majd, hogy pár éve még babáztam, nemsokára meg nagykorú leszek.
2009. dec. 18. 22:12
9/31 anonim válasza:
Én 19/L vagyok, és még mái napig így viszonyulnak hozzám otthon, és lehet hogy néha ez már "fura", de hidd el, addig jó, míg így bánnak veled :) Ez egyáltalán nem gáz, ezt meg kell becsülni, ha valakinek ilyen családja van.:)
10/31 A kérdező kommentje:
de az a fura, hogy nem csak a családom csinálja ezt, hanem mások is. múltkor például a metróellenőr nézte meg a diákomat és mondta a másik ellenőrnek, hogy "ennek kislánynak milyen szép neve van":D meg gyakran idegenek is becézgetnek, meg úgy beszélnek hozzám, mint egy kisgyerekhez. lehet, hogy ilyen a kisugárzásom?:D
2009. dec. 18. 22:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!