Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Én rendszerető vagyok, a...

Én rendszerető vagyok, a párom viszont szörnyen rendetlen. Lehet így együtt élni?

Figyelt kérdés

Ha csak rendetlenség lenne nála, az nem zavarna annyira, de takarítani is csak ritkán szokott. A földre dobálja a szemetet meg a szennyes ruhákat, és csak akkor mosogat, ha már nincs egyetlen tiszta tányér sem. Kosz van, és néha büdös is a lakása, mert előfordul, hogy hetekig nem viszi le a szemetet. Néha segítek neki kitakarítani, mert egyébként mindig csak halogatja.

Egyébként jómódú, művelt férfiről van szó, nem értem, hogy élhet így. Huszonévesek vagyunk, két éve együtt, és előbb-utóbb szeretnénk összeköltözni, de nem tudom, hogyan fogunk így együtt élni. Én szeretem, ha rend van körülöttem, de lehet, hogy egy idő után idegesítő lesz folyton a párom után pakolni, főleg, ha már gyerekünk is lesz. Vagy megváltozhat?

2014. márc. 31. 15:30
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Nálunk is ez volt a helyzet a párommal. Aztán amikor összeköltöztünk, és minden nap arra jött haza, hogy szép tiszta minden, a ruhái élére hajtogatva várják a szekrényben, egy idő után rájött, hogy mennyivel jobb a közérzete egy rendezett lakásban. Amikor pedig pár hónapja súlyos ínhüvely-gyulladásom volt és nem tudtam kb semmit sem csinálni, én lepődtem meg a legjobban, hogy a párom takarított helyettem. Azt mondta, egyrészt azért, mert már őt is zavarja a rendetlenség és mocsok, másrészt pedig azért, mert nagyon szeret, és tudja hogy ez nekem mennyire fontos. :)

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy egyáltalán nem biztos, hogy nem fog változni a párod. Annyi a lényeg, hogy hagyd, hogy magától érezzen rá késztetést, ne próbáld erőszakosan átnevelni. :)

2014. ápr. 1. 09:33
 12/13 anonim ***** válasza:
Szerintem ritka az ha valaki megvaltozik e teren. Nalunk en vagyok a rendetlen fel, bar szeretem a rendet megtartani nem tudom. A ferjem viszont rendszereto. Nalunk ugy oldjuk meg, hogy idonkent megjegyzest tesz, de mindig edesen es kedvesen, hogy milyen rendetlen kis nyuszi vagyok, akkor magam is pakolaszni kezdek, egyebkent meg elrakja, pakolgatja ami nagyon zavarja. Hetente pedig jon egy neni aki kitakarit, igy kosz nincs nalunk. Sajnos megvaltozni nem fogok, de mivel minden mas szempontbol tokeletes a hazassagunk, igy nem nagy kunszt ez a kis kompromisszum:)
2014. ápr. 1. 20:32
 13/13 anonim ***** válasza:

Az én barátom is rendetlen volt. Talán nem is ez a jó szó, kosz volt nála mindig. Felületesen elsöpörgetett, de rendesen sosem volt takarítva. Féltem vele összeköltözni, és az elején probléma is volt belőle. Aztán, mint ahogyan írta itt valaki, rájött ő is, hogy tisztaságban sokkal jobb élni. Ma már ő is takarít, elmosogat ha úgy van, nem kell noszogatni, mint régen, hogy segítsen, hanem amikor elkezdek takarítani, magától jön segíteni.

Persze ez mindenkinél más, van aki megváltozik, van aki nem, szerintem ennek vannak fokozatai.

2014. ápr. 2. 10:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!