Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Én rendszerető vagyok, a...

Én rendszerető vagyok, a párom viszont szörnyen rendetlen. Lehet így együtt élni?

Figyelt kérdés

Ha csak rendetlenség lenne nála, az nem zavarna annyira, de takarítani is csak ritkán szokott. A földre dobálja a szemetet meg a szennyes ruhákat, és csak akkor mosogat, ha már nincs egyetlen tiszta tányér sem. Kosz van, és néha büdös is a lakása, mert előfordul, hogy hetekig nem viszi le a szemetet. Néha segítek neki kitakarítani, mert egyébként mindig csak halogatja.

Egyébként jómódú, művelt férfiről van szó, nem értem, hogy élhet így. Huszonévesek vagyunk, két éve együtt, és előbb-utóbb szeretnénk összeköltözni, de nem tudom, hogyan fogunk így együtt élni. Én szeretem, ha rend van körülöttem, de lehet, hogy egy idő után idegesítő lesz folyton a párom után pakolni, főleg, ha már gyerekünk is lesz. Vagy megváltozhat?

2014. márc. 31. 15:30
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Arra nem alapoznék, hogy megváltozhat vagy megváltoztatod. Ha csak ez az egyetlen probléma és megengedhetitek magatoknak, akkor én fogadnék egy takarítónőt és ezen nem kellene balhézni.

Van ilyen srác haverom, aki hasonlóan rendetlen és Ő azért nem tud megváltozni, mert nem zavarja ez az egész, vagy , ha zavarja is nem olyan mértékben, mint amennyire nem akar épp rendet rakni mert lusta/mással foglalkozik.

2014. márc. 31. 15:33
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Abban ne bízz, hogy változni fog... persze nem elképzelhetetlen, de nem sok rá az esély.

Viszont ha jómódú, esetleg rávehetnéd, hogy amikor majd összeköltöztök, vegyen fel egy takarítót, aki elintézi ezeket a dolgokat. Azért nem várhatja el tőled, hogy mocsokban élj, csak mert ő ott érzi jól magát... :)

2014. márc. 31. 15:33
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a bátyám ilyen, hullanak mellőle a csajok. 34 éves és bármit próbálunk, nem változik. Rothadó szendvics van minden táskájában, a lakásban a földön sörösdobozokon és koszos zsepiken kell lépkedni, mállik a kosz mindenütt. Semmi jelét nem adja, hogy bármi változna.

Mint testvéremet imádom, de barátnőként felkötném magam mellette.

2014. márc. 31. 15:47
 4/13 Jégtánc ***** válasza:
100%
Nem fog megváltotni.Ha összeköltöztök te fogsz takarítani,rendet tenni.Veszekedés emiatt lepereg róla,mert őt nem zavarja a rendetlensėg.Másképp látja a dolgokat.Fogadjatok takaritónőt alkalmakra.
2014. márc. 31. 16:10
 5/13 anonim ***** válasza:
32%

az én párom is ilyen, amíg nála voltunk albérletben mosogattam, takarítottam utána, de én valahogy teljes szívesen teszem (van szabadidőm) és ha szólok, ő leviszi a szemetet

az én albimban meg én vezettem az egész háztartást megint, így amikor meg nálam lakunk, ott megint én és én mosok főzök takarítok

Tudom nem ide tartozik, de ha valaki tudja, hogyan kellene beállítani a gépet, hogy az itt megjelenő reklám ne képezzen felugró ablakot?

2014. márc. 31. 16:16
 6/13 anonim ***** válasza:
54%
Nálaz ez kizáró ok.
2014. márc. 31. 16:21
 7/13 anonim ***** válasza:
63%

Nem fog megváltozni sose. Nem egy házasság ment már tönkre ilyenek miatt.

Ha készen állsz rá, hogy te leszel otthon a házi cseléd, hajrá.

2014. márc. 31. 16:30
 8/13 anonim ***** válasza:
67%

Ne várd, hogy megváltozzon.

Engem nem zavarna egy rendetlen társ, ha nem zavarná, megengedné, hogy az ő szférájába "beleturkálva" is takaríthassak. Szóval ha az ő rumliját is eltakaríthatom, engem nem zavarna, nem veszekednék vele emiatt.

2014. márc. 31. 17:01
 9/13 anonim ***** válasza:
56%
Ha egyébként rendes ember,aki szeret,tisztel,becsül,és te úgy érzed,tudnád hosszútávon tolerálni ezt a hibáját,akkor működhet a dolog.Az én párom is rendetlen,de én mivel szívesen csinálom a házimunkát,nem érzem nyűgnek a rendrakást.Persze van,aki ezt másképp látja,gondold át,neked ez belefér-e.
2014. márc. 31. 17:21
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Kb ilyen a férjem, nem fog megváltozni. Én azért tartok ki mellette, mert sok más szempontból pont tökéletes nekem, és elfogadtam, hogy valamiben muszáj kompromisszumot kötni. És ebben inkább mint másban. Szóval itthon mindent én csinálok,ami néha nem zavar, rossz napokon meg felmegy a pumpa. Ez már csak így marad, ő ilyen igénytelen. De így legalább engem nem piszkál, hogy miért nincs minden nap kitakarítva, vagy miért poros a polc sarka mert észre sem veszi. Annak is van előnye :) Egyébként egy gyerekünk van, többre nem is vállalkoznék.
2014. márc. 31. 20:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!