Nagy dilemmám van, véleményekre vagyok kíváncsi! Segítenél?
Lakhatási döntés előtt állok.
Ahol jelenleg lakom:
párommal albérletben abban a nagyvárosban ahol dolgozunk.
nem drága,havi ötven rezsivel.(ismerősé a lakás)
Egy éve vagyunk együtt és fél éve élünk itt.
Ahova költözhetnénk:
nagyi háza húsz kilométerre innen egy faluban.
bejárást(busz) állná a cég ahol dolgozunk.
nagyi nem lenne ott,elköltözne anyumhoz.
Amiért nem akarok váltani:
-távolság
-nincs autónk
-nekem jogsim sem csak a páromnak
-mindig városban akartam lakni
-falun nőttem fel és untam mindig is
-mobilabb az ember ha közel van minden
amiért akarnék váltani:
-biztonság,nem bérleményben élnénk
-nem kellene a tojást stb úgy venni,néhány tyúk kiszolgálna minket,van kert is,több évnyi tüzelő
-lehetne kiskutyám
Párom 34 én 24 éves vagyok
idén ha felvesznek ebbe a városba fogok levelezőn egyetemre járni,itt vannak a barátaim.
párom a véleményem kéri én nem tudok dönteni.ő nem nyilatkozott még.
Tervünk az volt,hogy gyüjtögetünk és itt veszünk egy olcsó házrészt vagy garzont.
kérlek írjatok véleményt.
még egy dolog:ketten kétszázat keresünk összesen.
Köszi mindenkinek.
A lenéző hozzászólásról annyit,hogy 4 15 kor menne a busz.
Kényes? A hajnali kelésre én is kényes vagyok (elvben 9-re jártam dolgozni, átlagosan másfél órát késtem :D bár nem értettem, minek kell egyáltalán bejárnom, programozó vagyok), de évekig kézzel mostam és sokat laktam fürdőszoba nélküli házban, s 3 órát gyalogoltam munkába, minden gond nélkül. Nem ilyen egyszerű a kényesség kérdésköre. Amúgysem arról van szó, hogy bírja vagy sem, hanem megvan az a luxus, hogy 2 lehetőség közül választhat. Nyilván figyelembe vesz ilyesmit, 1 órát veszt (ha valahogy ki tudja használni, akkor is jobb lenne aludni helyette), extrém korán kel...
Faluban drágább az étel? Ez valószínűleg attól függ (falu, illetve mely ételről van szó), s ha kissé drágább is, sok alapanyagot meg lehet venni a városban, ha úgyis naponta bejárnak. A tartós vagy sokáig elég élelmiszereket sem kell ott venni, ahol jelentősen drágább. Mirelitet sose veszek a faluban, de pl. a rizsnek OK az ára, az olcsó zöldségek se drágák itt se, bizonyos dolgokat pedig a Netről rendelünk nagy tételben, jó áron. Nem érzem a problémát.
Az erősebb dolog, hogy nem szeretne falun élni, s nem tudom, meddig tartana a spórolás, egy saját lakásért azért nagyon sokáig tartana spórolni, havi 200 ezer nagyon kevés.
Ezt komolyan kell mérlegelni, mi kívülállók ezt nem tudjuk megtenni, nem nekünk fáj a város hiánya s nem tudom, vajon mennyiért kapnátok megfelelő ingatlant az adott helyen...
még nem döntöttem el magamban.
annyi minden szól mellette meg ellene is,egyik nap ezt gondolom másnap azt...
Párommal beszéltem most,azt mondta ne menjünk szerinte ott sem tudnánk többet megspórolni.fáj a szívem a lehetőség miatt,nem kis ajánlat ez.
picit patt helyzet azért.
az anyukának is köszönöm a választ,de nagyon hasznos volt minden,az utolsó vűlaszolóval egyetértek teljesen amúgy.
Szerintem falun jobban lehet spórolni. Nincs annyi kiadás.
Laktam nagy városba, pl este 9 kor eszembe jutott hogy éhes vagyok, le tudtam gyors ugrani kajáért. Most kisebb városban lakom 19:30- 20 óra körül minden zár. Ha visszamegyek a faluba 2 hétre, akkor meg tuti, hogy minden másnap az 50 km-re lévő városba furikázok. Falun nőttem fel, de hogy visszaköltözzek... Inkább meghagyom a nyugdíjas éveimre.
23N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!