Mi lesz a gyerektartással, ha DNS teszt bizonyítja, hogy nem a páromé a gyerek?
7 éves a gyerek, 2 éves volt mikor a párom és az exe szétmentek. Csináltattunk egy maszek DNS tesztet (internetről rendelhető), amelyből kiderült, hogy nem a párom a gyerek apja.
Bíróságra viszi az ügyet, mert becsapva érzi magát.Ilyenkor az eddig kifizetett gyerektartással mi lesz?
Havonta 40 ezret küldött.
Szereti a gyereket, de ez a dolog annyira ledöbbentette, most teljesen össze van zavarodva.
A bíróság által elrendelt Dns tesztet akarja kérvényezni.
20#
látom, nem olvastad végig a hozzászólásokat! :)
Utolsó, te pedig egy primitív, iskolázatlan paraszt :)
Kérdező, de elolvastam és nincs sok értelme a kérdésnek. Ha kérvényezni akarja a bíróságnál a tesztet, akkor tegye meg, ennyi.
Arra lettem volna kíváncsi, mi fog történni ezután.
Itt furábbnál furább dolgokról írnak, gondoltuk lesz itt valaki, aki hasonlóan járt.
Én pedig gyökér szar nem vagyok, köszönöm :)
Nem kell nevelnie és ne fizessen ezután, de visszakérni 5 évnyi gyerektartást már nem lenne szép. Nem az a kisgyerek tehet róla, hogy az anyja félrement és biztos nem fog jót tenni neki, ha 7 év után marad apa nélkül, csakmert biológiailag más embertől van. Persze nem kell a gyerek lelkivilágát nézni, csak az anyagi oldalát kell látni mindennek...
a már kifizetett GYT-t nem tudja visszakövetelni
amennyiben kiderül, hogy nem ő az apa, a tartásdíj fizetési kötelezettsége megszűnik
a lelki részéhez nem tudok hozzászólni
Nem tudja vissza perelni a mar kifizetett tartasdijat. Az a kiskoru érdekei ellen lenne es ilyet a biróság nem engedélyez. Ennyi.
A per, amit indítani kell, apasag megdontese néven fut. Ha nem a parod az apa, akkor a tartasdij fizetési kötelezettséget megszüntetik. A gyermek apjaként viszont továbbra is o lesz bejegyezve - hacsak az anya nem jelöli meg a valodi apát, aki elismero nyilatkozatot tesz. A gyermek neve sem fog változni,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!