Meddig terjed valakinek a kötelessége szülők felé?
Sziasztok! Én vagyok az a 22 éves lány, aki kiírta ezt a kérdést: http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
Már ott is felvetődött a téma, de most újra megkérdezem. Mi az, amit kötelességünk megtenni a szüleinknek, és mik a jogaink velük szemben, amit nem szabad, hogy feladjunk?
Meg kell-e felelnünk minden kívánságuknak, ha még ők azok, akik az egyetemi éveink alatt felmerülő költségeinket finanszírozzák?
Megköszönöm, ha nem ócsároltok úgy, mint a múltkor.
Nem olvastam végig az összes választ, csak annyit írnék, hogy 20 évesen én lettem volna a világ legboldogabb embere, ha anyukám ezt mondta volna nekem!!
Sajnos már nem lehetett velem...............
A több óra utazás alatt fordítással például pénzt kereshetsz és aztán önerőből elköltözhetsz. Tanulni is kiválóan lehet közben (hacsak nem pl. programozó leszel.) Az nem annyira elveszett idő.
Ezzel a harmadolással kapcsolatban..tudod én 20 éves vagyok és egy ideje kezdem kellemetlennek érezni a szüleimtől kapott pénzeket. Még soha nem jutott eszembe, hogy az ő fizetésük harmada nekem JÁR. Biztos nincs testvéred, mert akkor nem így gondolkoznál. Ők megkeresik azt a pénzt, amiből mind élünk, hálás vagyok azért, hogy etetnek, ruhát vesznek és lehetőségem van a tanulásra és nem kellett elmennem dolgozni. (Egyébként létezik ösztöndíj is, van olyan ismerősöm aki a tanulást tekinti a munkájának) És akkor még mindig a pénzről beszélünk. Pedig hálás lehetnél csak azért is, mert vannak szüleid. Hogy nem vagy egyedül ebben a büdösnagy kemény világban. Én a helyedben munkát vállalnék. Akár a nyári szünetben. Amikor először jössz rá, hogy pillanatnyilag óránként 500-600 forintot ér a munkád és hogy az mire elég, akkor majd megérted. Nekem is döbbenet volt.
Úgy látom nálad a viccbeli "mi az, hogy egy ember szemben megy az autópályán, itt mindenki szembe jön" esete áll fenn.
Nem azon gondolkozol el, hogy lehet, hogy neked nincs igazad, hanem elintézed azzal, hogy mindenki idióta.
Magányos ember lehetsz.
Kedves Kérdező!
Ha eggyel kevesebb lenne az IQ-d elmehetnél főállású karácsonyfának!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!