Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Haragudnál/mérges lennél, ha...

Haragudnál/mérges lennél, ha a gyermeked apjának az új párja vegetáriánust akarna faragni a 7 éves lányotokból?

Figyelt kérdés

A volt párommal jó a kapcsolatunk a gyerek miatt. Lett egy vega barátnője (bocs ezekkel a kifejezésekkel nem vagyok tisztában), a lényeg hogy a nő nem eszik húst.

A kislány mesélte, hogy amikor az apjánál volt, a nő nem akarta engedni neki, hogy virslit egyen reggelire, hanem rá akarta beszélni hogy egyáltalán ne egyen húst, hanem csak zöldséges és gyümölcsöt.

Kiakadtam, mert szerintem egy 7 éves kislány még nem tudja eldönteni mit akar, imádja a húst, ahogy az én családom is, és az exem családja is.

Már szóltam a nőnek, hogyha a kislány nagyobb lesz, el tudja dönteni hogy mit eszik meg és mit nem, és hogy azért mert ő másképp gondolkozik, ne erőltesse az akaratát a gyerekre.

A nőnek egyébként van egy gyereke, de az apja neveli. A gyerek nem akarta elfogadni a vega életmódon, ezért az anyja úgy látta jónak, hogy éljen az apjával. (Ezt az exemtől tudom)

2014. márc. 25. 13:46
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
59%
ja a saját gyerekét nem neveli,de a tiedet akarja.na majd adnék neki vegát,el menne a kedve tőle szórakozzon a gyerekemmel.
2014. márc. 25. 15:49
 22/24 anonim ***** válasza:
100%

Én mindenevőként sem adnék a gyereknek virslit reggelire. Nem embernek való táplálék, annál bármi egészségesebb.

Egyébként a probléma valójában nem a vega kajával van, hiszen az is lehet finom és tápláló. Hanem a kommunikációval a családon belül. Le kell ülni mindhármótoknak, és lefektetni a szabályokat. Megpróbálni kompromisszumot kötni. Aztán mindenki igyekezzen betartani, mert ha nincs meg a jó viszony, annak a gyerek inkább kárát látja, mintha hetente két napot nem ehet húst.

2014. márc. 26. 15:30
 23/24 A kérdező kommentje:

Mint írtam, nem azzal van abaj, hogy két hetente 2 napig nem eszik húst.

Hanem azzal, hogy a nő baromságokkal tömi a fejét, azt akarja hogy a kislány itthon se egyen húst.

2014. márc. 26. 19:39
 24/24 anonim ***** válasza:
74%
igen haragudnék. milyen jogon erőlteti rá a gyerekre. az ilyen dolgokat az ember magának és ne mások helyett döntse el
2014. márc. 27. 23:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!