Haragudnál/mérges lennél, ha a gyermeked apjának az új párja vegetáriánust akarna faragni a 7 éves lányotokból?
A volt párommal jó a kapcsolatunk a gyerek miatt. Lett egy vega barátnője (bocs ezekkel a kifejezésekkel nem vagyok tisztában), a lényeg hogy a nő nem eszik húst.
A kislány mesélte, hogy amikor az apjánál volt, a nő nem akarta engedni neki, hogy virslit egyen reggelire, hanem rá akarta beszélni hogy egyáltalán ne egyen húst, hanem csak zöldséges és gyümölcsöt.
Kiakadtam, mert szerintem egy 7 éves kislány még nem tudja eldönteni mit akar, imádja a húst, ahogy az én családom is, és az exem családja is.
Már szóltam a nőnek, hogyha a kislány nagyobb lesz, el tudja dönteni hogy mit eszik meg és mit nem, és hogy azért mert ő másképp gondolkozik, ne erőltesse az akaratát a gyerekre.
A nőnek egyébként van egy gyereke, de az apja neveli. A gyerek nem akarta elfogadni a vega életmódon, ezért az anyja úgy látta jónak, hogy éljen az apjával. (Ezt az exemtől tudom)
Én mindenevőként sem adnék a gyereknek virslit reggelire. Nem embernek való táplálék, annál bármi egészségesebb.
Egyébként a probléma valójában nem a vega kajával van, hiszen az is lehet finom és tápláló. Hanem a kommunikációval a családon belül. Le kell ülni mindhármótoknak, és lefektetni a szabályokat. Megpróbálni kompromisszumot kötni. Aztán mindenki igyekezzen betartani, mert ha nincs meg a jó viszony, annak a gyerek inkább kárát látja, mintha hetente két napot nem ehet húst.
Mint írtam, nem azzal van abaj, hogy két hetente 2 napig nem eszik húst.
Hanem azzal, hogy a nő baromságokkal tömi a fejét, azt akarja hogy a kislány itthon se egyen húst.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!