Jogosan mérges rám a párom? Megkért, hogy néhány hónapig fizessem én a gyermekei után a tartásdíjat én pedig nemet mondtam.
Nálunk is volt ilyen.Én szó nélkül segítettem neki.Akkor még nem voltunk házasok de együtt laktunk már.A most már férjem nem tudta fizetni a gyerektartást sajnos,nekem sem volt sok pénzem de megoldottam.Képzeld kérdező én még hitelt is vettem a nyakamba ami félre volt téve a következő hónapokra kifejezetten a gyerektartásra.Tudtam,hogy nem fog sokáig tartani a dolog és azt is,hogyha én szorulok valami segítségre a páromtól ő is megteszi értem majd.3 hónapig tartott talán 4-ig a helyzet.A hitelemet is kifizettünk közösen.
Tudtad,hogy van gyereke,azt is hogy nem biztos a mai világban egy munkahely.Sajnos ilyenekre is fel kell készülni.Szerintem nincs igazad.Belementél egy kapcsolatba ahol a férfinek vannak gyerekei és most mikor baj van te nem segítesz.Szóval én a párod helyében elgondolkodnék azon,hogy jó nőt választott e magának.
Bezzeg fordított esetben meg itt sírnál,hogy milyen szemét amiért nem segít neked ugye?
5-ös
Gondolom 3 gyerek van és 3-szor 10 ezret kell fizetni.Nem értem az első hova akartatná már ezt csökkentetni.Igenis mindenféle munkát el kellene vállalni a pasinak és nem lenne gond.És ha az utcasöprés akkor is,ahogy te írtad 5-ös.
Nem, nem jogosan. A gyerekei, egyrészt köteles fizetni a tartásdíjat, másrészt természetes, hogy gondoskodik róluk. De NEKED semmi közöd hozzájuk, főleg, hogy meg sem engedheted magadnak.
Nem tudom, hogy jut eszébe egyáltalán ilyesmi a párodnak, - gyanús, hogy ez a volt feleség ötlete, ők szoktak ilyen hajmeresztő dolgokat kitalálni, hogy "az ex új párja jól keres, majd jól megemeltetem a tartásdíjat".
Ha lehetőséged lenne rá, megtehetted volna, hogy segítesz, de ezt elvárni és követelni nincs joga a párodnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!