Haragudnál/mérges lennél, ha a gyermeked apjának az új párja vegetáriánust akarna faragni a 7 éves lányotokból?
A volt párommal jó a kapcsolatunk a gyerek miatt. Lett egy vega barátnője (bocs ezekkel a kifejezésekkel nem vagyok tisztában), a lényeg hogy a nő nem eszik húst.
A kislány mesélte, hogy amikor az apjánál volt, a nő nem akarta engedni neki, hogy virslit egyen reggelire, hanem rá akarta beszélni hogy egyáltalán ne egyen húst, hanem csak zöldséges és gyümölcsöt.
Kiakadtam, mert szerintem egy 7 éves kislány még nem tudja eldönteni mit akar, imádja a húst, ahogy az én családom is, és az exem családja is.
Már szóltam a nőnek, hogyha a kislány nagyobb lesz, el tudja dönteni hogy mit eszik meg és mit nem, és hogy azért mert ő másképp gondolkozik, ne erőltesse az akaratát a gyerekre.
A nőnek egyébként van egy gyereke, de az apja neveli. A gyerek nem akarta elfogadni a vega életmódon, ezért az anyja úgy látta jónak, hogy éljen az apjával. (Ezt az exemtől tudom)
Igen, ki, mert ne tegye tönkre a gyerekemet. Ha a kislányom azt mondaná, anyu, vega akarok lenni, én azt felelném, jó, próbáljuk meg, segítek benne. De ha Ő mondja/kéri.
A zöldségevéssel nincs gond, de miért kell ráerőltetni másra - pláne egy kisgyerekre?
javíts ki, ha tévednék, de amikor náluk van a gyerek, ezt elsődlegesen nem a férjed kompetenciája lenne rendezni?
Amúgy sztem jogosan vagy kiakadva.
Igen piszok dühös lennék neki semmi köze a gyerekhez ne akarja megváltoztatni inkább a saját gyerekével rendezze a dolgokat.
Másrészt: a vega életmód nem csak abból áll, hogy mától nem eszek hús és annyi!
Valaha én is vega akartam lenni mert gondjaim voltak a bőrömmel a hajammal és még sorolhatnám.
Nekem volt annyi eszem, hogy a dokimmal beszéltem erről -aki egyébként egy agyondiplomázott, egyetemen tanító, kórházban is dolgozó fazon tehát nem egy kókler- szóval alaposan elmesélte, milyen összetett dolog ez és mennyi mindenre oda kell figyelni ahhoz, hogy a vega étrend közelítsen az egészségeshez.
Aki ezzel nincs tisztában annak többet árt, mint használ.
Másrészről meg ezt nem a 7 éves, fejlődésben lévő gyerekeknek találták ki!
Erre két dolgot tudnék mondani:
- Ha egy pár napig nem eszik húst a gyerek attól még semmi baja nem lesz.
- DE! Ne akarja erőltetni mert ha elülteti a kis agyában a dolgot akkor neked kell a hisztijeivel megvívni otthon.
Tehát csak egyet tehetsz: Apukának elmondod, hogy ha még egyszer meghallod a gyerektől, hogy már megint ezzel nyúzta a nője akkor nem engeded el hozzá felügyelet nélkül a gyereket vagy nem viheti haza csináljanak kettesben programot, a gyerek nem aludhat, nem maradhat ott ezt akár bírósági útra is lehet terelni. Ha ennyire nincs tekintélye a csaj előtt akkor ássa el magát.
Remélem ennyire nem rossz a kapcsolatotok és meg tudjátok beszélni értelmesen mert azért jó lenne ha a gyereknek jó kapcsolata lenne az apjával mert ugye rá is szüksége van.
5-ös vagyok, pont azt sose tenném, amit a 9-es válaszodban leírtál. Tehát az ideológia a szülők dolga, a főzés az enyém, mindenki végezze a feladatát. :)
(Mellesleg az iskolában sem kapnak minden egyes nap húst a gyerekek, ezért is írtam, hogy a kétheti hétvégi vega finomságaimtól aztán nem lesz baja.)
A sok bosszúállónak meg köszi a gyűlöletből fakadó lepontozást, de nem, még mindig nem sorozatgyilkos vagy emberevő vagyok, csak vegetáriánus. :)
"Tehát csak egyet tehetsz: Apukának elmondod, hogy ha még egyszer meghallod a gyerektől, hogy már megint ezzel nyúzta a nője akkor nem engeded el hozzá felügyelet nélkül a gyereket vagy nem viheti haza csináljanak kettesben programot, a gyerek nem aludhat, nem maradhat ott ezt akár bírósági útra is lehet terelni. "
Kar, hogy ez pont fordítva működik. Apuka a sajat idejében azt csinál a gyerekkel mit akar, oda viszi, ahova akarja es arra bízza, akire akarja, ez ellen anyuka semmit nem tehet. Ha anyukanak nem tetszik, akkor eloszor biróság, utana meg lesz majd ítélet, hogy kinek mihez van joga.
Halkan mehpgejgyzem, hogy a fent jelzett "problema" miatt értelmetlen lenne bírósághoz fordulni.
A gyerek egye a vega kaját apánal, otthon meg azt eszik, amit akar. Ennyi.
" Semmi köze a gyerek neveléshez. Ha mégis bele akar szólni, akkor szálljon be a gyerektartásba:D"
Ja. Ha semmi koze hozza, akkor ra se nézzen a gyerekre, hozza se szóljon, enni meg pláne ne adjon neki. Aztán jon anyatigris, hogy "az a no nem törődik a gyerekemmel".
# 18
A kettő között ég és föld a különbség. De már megszoktam, hogy mindig akad legalább egy akadékos személy itt, aki azt figyeli hol és mibe köthet bele;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!