Érzelmi zsaroláson kívűl más megoldás?
Anyám megbolondult. Mindig normálisan bánt a pénzzel, beosztotta, minden, a létminimumon voltunk de tartozás nélkül.
A tesóm járt egy tanárhoz lovagolniés évekig dolgozott nála ezért cserébe és a tanár jutalmul (meg mert el akarta passzolni) neki ígért egy kornyadt, ványadt rusnya csikót. Csak a tesóm nem tarthatná ám ott, azt már nem engedi, így a legolcsóbb hely is 13ezer lenne havonta és 3 évet ki kell fizetni.
Erre anyám a legelképesztőbb módon közölte, hogy hitelt vesz fel semmi baj. Mikor 4-en élünk a 100 000-es fizetéséből és most is kölcsönkérte az én pénzemet (még nincs meg a szakmám, gyakorlati pénz). Szóval kölcsönre kölcsönt...
én meg kibuktam rendesen, szeretnék hamarosan elköltözni albérletbe a párommal, babát tervezünk minden és ha most ő elúszik és adósságot örökít a nyakamba tönkreteszi az egész életem. Csak mert a tesóm kitalálta ezt a nyűves lóvat.
Hiába mondtam az észérveimet, hogy nincs mit enni vigyek a suliba, kézzel írok 100 oldalakat mert nincs pénz nyomtatni legyen már esze... semmi, bekattant szerintem.
Azt gondoltam megzsarolom azzal, hogy akkor nem lát sohatöbbé és a gyerekemet sem majd ha lesz, ha fel mer venni hitelt és megcsinálja ezt az egész ostobaságot.
Nagyon elítélendő lenne? Igazából nem van kötve a kezem, még egy év kellene a szakmámhoz és utána lenne fix munkám (már meg van a helyem) de addig ez egy rémálom és a párom is tanul még.
A testvérem meg persze nem dolgozik, igaz kemény egyetemre jár de az is viszi a pénzt, ezért koplalunk de ő még ki akarja szipolyozni anyámból a lehetetlent is úgy érzem.
Esetleg van valami más megoldás? Kétségbe vagyok esve.
A kérdező saját magát betegíti meg a stresszel, amit okoz magának. Közel a magasvérnyomás és az ebből eredő betegségek...
Szóval kérdező átkozódj csak, hadd működjön a bumeráng hatás! Érzed már a szívtáji szorítást?
4-en éltek 100 ezerből. Ez kinek a keresete? Ha jól veszem ki a szavaidból, anyukàd tartja el a két nagykorú gyerekét, meg az egyik pàrjàt. Ez szerinted rendben van? Nekem nem lenne pofám hisztitni a pénz miatt, ha még egy részidős állàst sem lennék hajlandó elvállalni. Te csak a sajàt jólétedet félted.
Igen, hülyeség hitelt felvenni, de a ti hozzáállásotok sem dicsérendő. Màs is dolgozik suli mellett.
Anyàdat szidod, mikor te a semmire készülsz babát vàllalni, mikor még munkátok sincs.
Ki a családban a negyedik ember, kérdező?
Csak nem a te párod?
Milyen hotelt akar felvenni? Providentet? Vagy szemelyi hitelt? Mert nem mindegy. Ha nem a hazatokra terhelik akkor nincs gond. Ha mar ezen aggodsz akkor elarulom h megy ez. Ha a hazra terhel hitelt akkor azt ki kelk fieztni mielott eladnad es penzt szeretnel belole. De ha ilyen providentes marhasagot akarna felvenni akkor a halala utan nem kell belole semmit visszafizetni. Nagyapam halt meg par hete es megtalaltuk a providentes papirjat felhivtuk h akkor most mit kell tenni, ott mondtak h biztositas van kotve halal eseten benyelik ok!
Szoval nem kell ettol felned ennyire. Ha nem tudod meggyozni kibirod azt az egy evet es lelepsz ennyi. Nem kell itt a hoshalalt eloadni. Es szerontem is kicsit osszeszedhetned magadat, nem az ittenieket atkozni, hanem otthon a sarkadra allni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!