Érzelmi zsaroláson kívűl más megoldás?
Anyám megbolondult. Mindig normálisan bánt a pénzzel, beosztotta, minden, a létminimumon voltunk de tartozás nélkül.
A tesóm járt egy tanárhoz lovagolniés évekig dolgozott nála ezért cserébe és a tanár jutalmul (meg mert el akarta passzolni) neki ígért egy kornyadt, ványadt rusnya csikót. Csak a tesóm nem tarthatná ám ott, azt már nem engedi, így a legolcsóbb hely is 13ezer lenne havonta és 3 évet ki kell fizetni.
Erre anyám a legelképesztőbb módon közölte, hogy hitelt vesz fel semmi baj. Mikor 4-en élünk a 100 000-es fizetéséből és most is kölcsönkérte az én pénzemet (még nincs meg a szakmám, gyakorlati pénz). Szóval kölcsönre kölcsönt...
én meg kibuktam rendesen, szeretnék hamarosan elköltözni albérletbe a párommal, babát tervezünk minden és ha most ő elúszik és adósságot örökít a nyakamba tönkreteszi az egész életem. Csak mert a tesóm kitalálta ezt a nyűves lóvat.
Hiába mondtam az észérveimet, hogy nincs mit enni vigyek a suliba, kézzel írok 100 oldalakat mert nincs pénz nyomtatni legyen már esze... semmi, bekattant szerintem.
Azt gondoltam megzsarolom azzal, hogy akkor nem lát sohatöbbé és a gyerekemet sem majd ha lesz, ha fel mer venni hitelt és megcsinálja ezt az egész ostobaságot.
Nagyon elítélendő lenne? Igazából nem van kötve a kezem, még egy év kellene a szakmámhoz és utána lenne fix munkám (már meg van a helyem) de addig ez egy rémálom és a párom is tanul még.
A testvérem meg persze nem dolgozik, igaz kemény egyetemre jár de az is viszi a pénzt, ezért koplalunk de ő még ki akarja szipolyozni anyámból a lehetetlent is úgy érzem.
Esetleg van valami más megoldás? Kétségbe vagyok esve.
Neki lehet beszélni. Ilyeneket mond, hogy majd megtérül az a pénz amit a lóba feketet, holott nyilvánvaló, hogy nem. A szemembe hazudik, hülyének néz akkor is, ha mondom, hogy márpedig tisztában vagyok a dolgokkal.
Nem érdekli, még jogosítványra is ki akart zsarolni pénzt csak azt már anyám nem engedte (azt is azért nem, mert annyira félti, nehogy egy haja szála is görbüljön - ő pedig nem az a szolíd, higgadt ember).
Nagyon aggresszív, egyszer ellentmondtam neki valamiben, akkor ahogy kimentem az ajtón ököllel belezúzott az üvegbe és a nyakamba estek az üvegszilánkok, csoda, hogy nem állt belém egy sem. Szóval rémálom, akkor vagyok nyugodt csak, ha nincs itthon.
Acsi. Ez nem a te dolgod. Ugyis elkoltozol hamarosan, milyen adossag szakadna a nyakadba? Kicsit irigysegszagu vagy, mert a tesodnak lesz valami, aminek orul.
Es ha megzsarolod azzal, hogy a leendo gyereked ezert nem lathatja a nagymamajat, hat komoly felnott gondolkodasra vall. Mert ezzel a sajat gyerekeddel is kib*szol, nem csak anyaddal, csak odaig mar nem terjed a gondolkodasod.
Osszefoglalom: duzzogsz es kovetelozol, mert irigy vagy a testveredre. Gratulalok!
Osztod itt az észt pedig lövésed sincs hozzá, én gratulálok!
Nem irigység, egyszerűen nincs kedvem milliós adósságokkal kezdeni az amúgy is keserves életem! Ugyanis ha kicsit is értenél hozzá tudhatnád, a szülő halálával az adósság a gyerekre száll.
A felét minimum megörökölném. Nem érdekelne a tesóm béna lova, ha nem járna ilyen következményekkel. Akkor sem zavarna, ha lenne rá pénz, de anyám TŐLEM KUNYERÁL KAJÁRA PÉNZT? Felfogtad, te nagyon okos???!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!