Veszekedés a szülőkkel az ajándékok miatt. Hogyan lehetne megtalálni az aranyközéputat?
Szóval, kb 1 hónapja volt a szülinapom, kaptam 20 E ft-ot. 15 ezer anyuéknál "landolt". Kellet a tortára, erre-arra. Kutyámat elvitték dokihoz, és anyu megcsináltatta a kabátomat. Mondtam, hogy ezeket természetesen állom. (Ez összesen kb 10 ezer ft). Kértem, karácsony előtt adják vissza azt az 5 ezret, mert kell ajándékra. Azt mondták oké. Rendeltem a barátomnak ajándékot, 2500 ft, tettem félre pont ennyi pénzt. Viszont vettem még mellé dolgokat neki is, magamnak is (mástól nem kapok úgysem, ezért vettem 1 apróságot), és az osztálytársamnak is akit húztam. Megkértem anyut, fizesse ki a bögrét (2500 ft),és a maradék pénzt már nem kérem el az 5000ből. Most ki van akadva, hisztizik, hogy a bögrepénzt elköltöttem.
Szeretnék a barátomnak nem csak 2500 ft értékben ajándékot venni, hisz ő is mindig 10 fölött vesz. Ezért vettem neki plusszba ajándékot, hogy mégse érezzem annyira szarul magam, hogy ő mit vesz nekem, és én alig adok neki valamit.Lehet, hogy itt a probléma? 18L
Leállt az agyam egy percre, amikor ezt a kérdést olvastam.
A barátodnak-és senkinek- ne az ár alapján válassz ajándékot. Az nem arról szól, hanem a gondoskodásról, a szeretetről, a csak rá figyelésről, amikor kiválasztod. Az ajándékkal okozott öröm nem áll arányban a vételárral.
A szüleid...hát, izé. Attól teljesen függetlenül, hogy a pénzt kitől kaptad, az a te pénzed. Ajándékba kaptad, te rendelkezel vele. Lehet, hogy anyagi gondjai vannak a szüleidnek, de akkor ezt meg kell beszélniük veled.
18 éves vagy az isten szerelmére, nem pedig 3!
Már azt sem értettem, miért anyukád osztja be a te pénzedet. Hogy ne költsd hülyeségekre? Már bocsánat, de a szüleid idáig mit csináltak nevelés helyett? Mert szerintem ha kicsi kortól kezdve okos szeretettel nevelnek, ha mindig engednek dönteni és felelősséget vállalni a korodnak megfelelő szinten, akkor ennyi idős korodra megbízhatóan tudsz döntést hozni.
Ha ennek ellenére éppen valami butaságra költöd- mert néha bárkivel elő tud fordulni- akkor arra költöd.
Nem viselkednek korrektül a szüleid, de próbálj beszélni anyukáddal, hátha csak rossz napja(i) van(nak).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!