Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A te családodban hogy szokás...

A te családodban hogy szokás a nagynénit hívni? Csak a keresztnevén vagy keresztnév + néni?

Figyelt kérdés
2014. márc. 18. 14:09
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
90%

Nálunk keresztnév és nene (nő) bá (bácsi).

Pl.: János bá, Panna nene. És tegeződés.

2014. márc. 18. 14:39
 12/18 anonim válasza:
Nálunk a nagynénéimnek becenevük van, úgyhogy simán azon hívjuk őket, és tegeződünk, a nagybátyáimat is tegezem a kereszt/becenevükön.
2014. márc. 18. 14:43
 13/18 anonim ***** válasza:
Keresztnevükön szólítom mind a három nagynéném. (És tegeződünk, nálunk az a természetes)
2014. márc. 18. 14:44
 14/18 anonim ***** válasza:
keresztnév és tegeződés
2014. márc. 18. 14:50
 15/18 anonim ***** válasza:
Nálunk a keresztnevén.
2014. márc. 18. 15:41
 16/18 anonim ***** válasza:

Keresztnéven, tegezve.

Anyum nagynénje (Mama nővére) viszont keresztnév+neni, és tegezzük, a bátyját pedig bácsizzuk, és magázzuk. Az öccsüket simán csak a keresztnevén hívtuk, és tegeztük. Így belegondolva vicces, hogy négyen voltak testvérek, és mindenkivel más volt a megszólítás, de valahogy így alakult.

2014. márc. 18. 15:56
 17/18 anonim válasza:
Nálunk csak a keresztnéven.
2014. márc. 18. 16:11
 18/18 anonim ***** válasza:
Keresztnév. Nincs se néni, se magázódás. Még a legtávolabbi rokonokkal is (akikről pontosan nem is tudom, kinek a kije) tegeződünk. Ez annyira alapvető egy családban szerintem. Soha senkitől nem kellett engedélyt kérnem, hogy tegezhetem-e, ha 80 éves volt, akkor se. Családtag, akár csak szegről-végről? Tegezzük. Ennyi.
2014. márc. 18. 17:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!