Szerintetek normális ebben a társadalomban az egy nő egy férfi kapcsolat?
nekem nem menne..
mivel nem vágyom másra, mint a férjemre
és nem tudok osztozkodni
a kör bezárult...
"Nem lenne jobb egy új társadalmi rendszer bevezetése mint a házasság?"
- Nem. A járulékos kérdéseit ne feled, családjog, adózás, Tb, szociális támogatások. Ezek nem különálló dolgok, törvényeink gazdaságunk a jelenleg elfogadott családmodellre épül. Ha egy kártyavár alsó lapját kihúzod az egész összedől.
"Tudom a szerelem csodás dolog amit elvileg csak egy ember iránt lehet érezni."
- Eddig így tapasztaltam.
"De nem lenne jobb a világ ha lennének szabad ismerkedős napok vagy valami kommuna közösség?"
- Vannak ilyenek csak nem itt (Amerikában hemzsegnek az ilyen kommunák, aberrált is a többség, bár ott a beltenyészet is bejátszik), jobb lett a világ szerinted? Szabad ismerkedős napok, mindegy mi az elfogadott attól a párod még sz@rul fogja érezni magát ha más nőhöz mész. Ahol a többnejűség megengedett (arabok pl.) ott talán pariban van az összes feleség? Van ahol igen, van meg ahol megy a háborúzás. Ez személyfüggő.
"Akkor nem lenne ennyi válás szerintem, meg megcsalás titokban..."
- Az emberi természet nem változik sokan továbbra is inkább titkolóznának minthogy felvállalják a konfrontálódjanak. Válni meg nem csak megcsalás miatt szoktak.
Vagy rossz az ötlet?
- Az.
Az ilyen általad felsorolt közösségek sorra megbuktak. Még mindig nem találtak ki jobbat a házasság intézményénél sem gazdasági, sem társadalmi, sem jogi szempontból.
Aki nem tud elköteleződni, az ne házasodjon, ilyen egyszerű.
Nincsenek haverjaid a suliban,akikkel ezt a témát kitárgyalhatnátok a tízóraiszünetben?
(Tekintve, hogy amerikai filmeket tekintesz viszonyítási alapnak, aligha vagy idősebb 13 évesnél)
Nem értem, miért mondjátok azt, hogy "nekem nem lenne jó".
Nyilván akkor ti maradnátok monogámok. Én is monogám akarnék maradni, és olyan párom lenne, aki ha meghallja, hogy kommuna, nem szalad eszét vesztve puncikat gyűjteni.
Azért vagyok viszont ellene a többnejűségnek, mert általában - ahogy a magyar neve is mutatja - a férfiaknak kedvez. Ha minden agymosás nélkül, szabad akaratból együtt akar élni, és egy családot akar alkotni mondjuk 3 férfi és 2 nő, engem nem zavar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!