Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok, kinek nehezebb:...

Mit gondoltok, kinek nehezebb: aki megy, vagy aki marad?

Figyelt kérdés

Adott egy több éves kapcsolat, amiből az egyik tagnak nagy lehetősége adódik, és egy-másfél évre ki tud menni külföldre dolgozni és tanulni, viszont hazajönni nem tud közben (távolság és időhiány miatt).

Szerintetek a pár melyik tagjának rosszabb és nehezebb az elválás? Annak, aki világot lát, új embereket ismerhet meg, viszont egy teljesen új kultúrába kell beilleszkednie teljesen egyedül, ezáltal 'kevesebb ideje van az itthoni dolgokon rágódni', vagy annak, aki marad, az életét folytathatja ugyanúgy, mint az utazás előtt, közben viszont mégsem ugyanaz, hisz élete szerves része egyik napról a másikra 'eltűnik'.

Ez csak egy szimpla felvetés, egy mai baráti találkozón jött elő a téma ("mi lenne ha...").

2014. márc. 12. 21:20
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem az aki megy, ő itt hagyja szerelmét, családját, barátait, a másik fél meg "csak" a szerelmét "veszti el"
2014. márc. 12. 21:25
 2/15 anonim ***** válasza:
70%

Annak nehezebb,aki marad.

nekem lett volna lehetőségem messzire menni, és 1 évig nem jöhettem volna haza, nekem eltelt volna a sok élménnyel, a páromnak nem.

de nem mentem, a szerelmem többet ér

2014. márc. 12. 21:25
 3/15 anonim ***** válasza:
90%
Idézzük (ha nem is szó szerint) a Honthy Hannának írt kis szöveget a Csárdáskirálynőből, amikor arról beszélt, hogy miként akar csillagkeresztes udvarhölgy lenni (és tessék hozzáképzelni a hangját!): a vasútállomáson a búcsúzás mindig jobban fáj annak, aki ottmarad és integet az eltűnő vonat után, mint annak, aki felszállt a vonatra és elindult az ismeretlen jövő felé.
2014. márc. 12. 21:32
 4/15 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem egyik félnek se könnyű. Éltem külföldön, és baromi nehéz az első pár hónap, pedig a férjemmel mentem. Így is megéli az ember az elszakadást az otthontól, a biztonságtól, a családtól, hát még ebben az időszakban a szerelmétől is. Szóval ott is nagy az űr, nem csak a megszokott közegben annak, aki marad. Aki marad, annak azért lehet nehéz, mert nem lát el odáig, nem tudja pontosan mi történik a párjával, kikkel barátkozik, megváltozik-e, milyen hatások érik, stb. És még sok minden függ attól, hogy milyen volt a kapcsolatuk, ki milyen típus, bírják-e a távkapcsolatot, van-e féltékenység, hány évesek....ilyenek.
2014. márc. 12. 21:33
 5/15 anonim ***** válasza:
45%
Aki marad. Aki megy annak úgyse lesz ideje siránkozni mit hagyott otthonmivel tanulni /dolgozni fog, mimden ereje arra fog elmenni hogy megszokja az új környezetet.
2014. márc. 12. 21:36
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Aki megy,mert az emlékek mellette vagy benne maradnak, bármerre megy!
2014. márc. 12. 21:41
 7/15 anonim ***** válasza:
95%

Ezt nem lehet így megválaszolni. Minden kapcsolat más, és mindenki máshogy éli meg, mások a körülmények.

Szerintem általánosságban inkább annak, aki marad.

2014. márc. 12. 21:44
 8/15 anonim ***** válasza:
95%
Az elején mind2nek nagyon nehéz, de egy idõ után,aki marad annak lesz rosszabb!
2014. márc. 12. 21:45
 9/15 anonim ***** válasza:
91%

Mindig annak szar aki marad! Egyszer csak hipp-hopp eltűnik egy fontos ember az életéből, ott marad az űr helyette.

Arra aki megy, viszont rengeteg élmény vár!

2014. márc. 12. 22:13
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Ez az emberektől függ. Én ismerek egy ilyen párost és az, aki itt maradt sokkal jobban szenved, de többnyire azért, mert a párja nagyon laza, könnyen ismerkedik, könnyen alkalmazkodik, jól megtalálja a helyét mindenhol. Viszont ha valaki nehezen ismerkedik és nehezen illeszkedik be új emberek közé és szituációkba valószínű nehezebben viselni. Minden emberfüggő.
2014. márc. 12. 22:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!