Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Érdemes lenne a külföldi...

Érdemes lenne a külföldi nevem magyarosítani?

Figyelt kérdés

Félig arab félig magyar vagyok, magyar állampolgár mert itt születtem. Azért merült fel bennem a kérdés, mivel nem ismerem az arab részről a családom, kiskoromba apám lelécelt...nem ismerem a kultúrát, sem a nyelvet, teljesen európai nevelést kaptam. Sokszor piszkálnak a nevem/származásom miatt is...főleg hogy nem fehér vagyok. Ti megváltoztatnátok a neveteket ilyen esetben, vagy őrizzem meg a hovatartozásom...? Válaszokat köszönöm!

18/F

2014. márc. 11. 20:10
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
48%

ne változtass

"magyar állampolgár mert itt születtem." azért vagy magyar állampolgár, mert egyik szülőd magyar, nem azért, mert itt születtél

2014. márc. 11. 20:37
 12/29 anonim ***** válasza:
94%

Magyarosíthatod úgy is, hogy gyökereit megőrzöd.

Egy két arab keresztnév, nálunk is meghonosodott:

Ahmed

Aladdin

Ali

Amir

Arétász

Hasszán

Mohamed (keresztnév)

Musztafa

Omár

Ruben

Szelim

Ha nevedben meg helyiségnév is van azt is magyarosíthatod:

Pl. Tikriti, Szaudi...

2014. márc. 11. 20:40
 13/29 A kérdező kommentje:

Rendben köszönöm.

11-es, bocsánat, nem voltam pontosan tisztában ezzel, most megvilágosodtam :)

2014. márc. 11. 20:45
 14/29 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem ettől csak különleges, érdekes, egyedi leszel.

Aki piszkálni akar, az akkor is fog, ha magyar neved lesz.

De ez a te döntésed, te érzed, hogy ez akadályoz-e valamiben vagy könnyebb lenne-e egy magyar névvel.

Lehet, hogy nem olvastam jól, de nem láttam, hogy a keresztnevedet, a vezetéknevedet vagy mindkettőt szeretnéd megváltoztatni.

Nekem van egyébként külföldi nevű ismerősöm, ő magyar, az apukája külföldi, de nagyon pici korában elváltak. Neki csak előnye származott a különleges nevéből. Mindig megjegyzik és sose kell utána magyaráznia, hogy ő ki. Ez a munkában jól jön, amikor intézkedni, telefonálgatni kell. Egyből tudja mindig mindenki, hogy kiről van szó, ha bemutatkozik.

2014. márc. 11. 20:50
 15/29 anonim ***** válasza:
96%

Azért ne változtasd meg, mert mit mondanak mások...

18 évesen még inkább gyerek vagy és akik piszkálnak szintén. Ha nem a neved, akkor a bőröd színe miatt piszkálnának, ha átlagos fehér bőröd lenne, akkor meg lenne más egyéb, ami miatt piszkálnának. Ne vedd komolyan, ne vedd magadra az ovis szintű piszkálódásokat!

1-2 év múlva nem fog piszkálni senki, hacsak nem beléd köt az utcán szintén a bőröd színe miatt valami súlyosan alacsony intelligenciájú egyén, akinek fogalma sem lesz a nevedről.

Szóval 1-2 év, és ha továbbtanulsz vagy dolgozni mész, akkor ott nem fognak piszkálni, mert a felsőfokú intézményekben tanulók általában már kinőtték ezeket a hülyeségeket, a munkahelyeken pedig eleve igyekszik mindenki komolyan viselkedni.

Amúgy pedig ha tényleg annyira látszik rajtad, hogy nem teljesen vagy magyar, akkor főleg ha a neved is szokatlan, még érdekes és különleges is leszel. Kulturált emberek a későbbiekben még jobban kíváncsiak is lesznek rád és érdekelni fogja őket a történeted, nem leszel egy unalmas átlagember a sok közül! És hidd el, még a csajozásnál is jól jöhet! ;-)

Nevet csak akkor változtatnék a helyedben, ha túl bonyolult leírni vagy kimondani. (De amúgy a magyar nevek között is vannak érthetetlenek, szóval ez is olyan dolog...)

Vagy akkor változtatnék, ha nagyon szemét volt veled az apád, ártott neked, az anyád viszont mindig jó volt veled.

(Én pl. mivel apám is lelépett, le akartam cserélni a nevem egy időben anyáméra. De igazából én nem voltam túl jóban az anyámmal, továbbá tudtam gyerekként is, hogy nemcsak apám tehet róla, hogy végül a válást választotta... Ezért végül nem módosítottam nevet.)

De hogy piszkálódás és bármiféle külső "igény" miatt nem változtatnék, az biztos!

2014. márc. 11. 20:51
 16/29 anonim ***** válasza:
90%
Megkérdezhetem,hogy mi a keresztneved :)? Kíváncsivá tettél.
2014. márc. 11. 20:55
 17/29 A kérdező kommentje:
Nos eléggé szemét volt apám, ezt inkább itt nem részletezném. Egyébként Raid a keresztnevem.
2014. márc. 11. 20:59
 18/29 anonim ***** válasza:
94%
Nagyon szép név, én megtartanám.
2014. márc. 11. 21:35
 19/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ!:) Neked is köszönöm a dicséretet utolsó:) Azért belátom most már, hogy nem olyan jó dolog ez a változtatás, kicsit hirtelen, átgondolatlanul ugortam neki.
2014. márc. 11. 21:37
 20/29 anonim ***** válasza:
94%
Raid...szerintem ez jó név. Különleges. Én tuti megtartanám.
2014. márc. 11. 22:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!