Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek váltsak külföldi...

Szerintetek váltsak külföldi munkára?

Figyelt kérdés
Nettó 84 ezret keresek, igaz nem szakadok meg, de nagyon szívesen dolgoznék fizikai munkát is, mert ez nem elég semmire....viszont akkor a családomat itt kéne hagynom...menjek vagy maradjak? Az nem opció, hogy mindannyian kimenjünk , legalábbis egyelőre nem.
2013. nov. 13. 12:21
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
100%

Ennél kicsit bővebb infó kellene...

Hol éltek?

Hova mennél?

Beszéled a nyelvet?

Lenne ismerős segítsége, vagy magyar közvetítővel mennél? (ez utóbbit nem ajánlom!)

Hol laknál?

Mennyi időt lennél távol??

És legfőképp:

Mennyire szorultok rá a pénzre? A feleséged mennyit keres, hány gyerek van, hitel/albérlet, stb.?

Mi a végzettséged?

2013. nov. 13. 12:24
 2/29 anonim ***** válasza:
81%
ismerős funkció kint nem nagyon működik,max a magyaroknál van ez a sógorkomaság.Kint még a papírt,végezttséged is telibefo.ssák,értesz hozzá vagy sem? van gyakorlatod,vagy sem?Beszéled a nyelvet,avagy nem....így megy a dolog.Azt ajánlom,1200euró alatt ne is vágj bele,mert pofára esés szokott lenni.
2013. nov. 13. 12:26
 3/29 anonim ***** válasza:
73%

[link]

Olvasgass itt, rengetegen leírták a tapasztalataikat. Induló párszázezer, vagy ismerősök nélkül nem érdemes belevágni.

2013. nov. 13. 12:27
 4/29 A kérdező kommentje:

Hú. Akkor sorrendben.

1. Nagyon vidéken.

2. Ausztriába szeretnék vagy Németországba.

3. Egyelőre alapszintem van, de folyamatosan tanulom.

4. Van ismerős, de vannak magyar közvetítők is, amik úgy gondolom megbízhatóak.

5. A mhelyen laknék, tehát a teljes fizut félretenném.

6. Én a feleség vagyok, a férjemnek állandó állása van, de sok a hitelünk. Éppen megélünk, de nyaralás meg ilyesmik kizárva, egy gyermekünk van. Lakáshiteles a házunk.

2013. nov. 13. 12:28
 5/29 A kérdező kommentje:

A végzettségem kimaradt. Van diplomám, ami ebben az esetben teljesen mellékes.

Mi nem működik kint?

2013. nov. 13. 12:30
 6/29 anonim ***** válasza:
73%
Hülye kérdés, de ha van diplomád miért nem próbálsz meg itthon abban az irányban továbblépni, esetleg a nyelvképzéssel vagy bármilyen más továbbképzéssel elhelyezkedni, esetleg egy közeli városban? Az autózás naponta még mindig jobb, mint hetek az ember családja nélkül. Nettó 84 embertelen diplomás fizetésnek.
2013. nov. 13. 12:36
 7/29 anonim ***** válasza:
Én a leírtak alapján nem mennék ki a helyedben. Inkább itthon próbálnék keresni valami másodállás félét.
2013. nov. 13. 12:37
 8/29 anonim ***** válasza:
26%

Én a helyedben itthon maradnék.

Ha tényleg eléldegéltek ennyi pénzből és a kiköltözés azzal járna, hogy itt kell hagynod a családodat, akkor egyértelműen nem éri meg.

2 testvérem is a világ másik felén él és dolgozik, minden nap fájóan gondolnak arra, hogy milyen messze vagyunk tőlük. Annak ellenére, hogy valóban jobban állnak anyagilag, másból sem áll egy napjuk, mint felkelnek, dolgoznak, hazamennek, alszanak. Mintha gépek lennének...ennél többre kéne tartanunk az életünket!

Becsüld meg, hogy itthon legalább van munkád és ha csak a nyaralásokról kell lemondanod, akkor is többet ér, hogy a szeretteiddel lehetsz.

Persze úgyis te fogsz dönteni, te tudod mire vágysz :)

2013. nov. 13. 12:40
 9/29 anonim ***** válasza:

Nehéz így általánosságban írni, ez mindenkinél nagyon egyedi, az itthoni körülmények is, és az is, hogy mennyire jön be a külföldi munka.

Egy ismerősöm épp most jött haza 1 év fizikai munka után. Lett egy kis félretett pénze, de nem olyan sok, ő rendszeresen hazajárt és ott is eljárt időnként ide-oda.

Az tudott rendesen félrerakni, esetleg az itthoni családját eltartani, aki a kaján kívül(és azt is nagyon szerényen oldotta meg) az ég világon semmire nem költött, egy évben egyszer jött haza, egy pohár italt nem vett magának, nem járt sehol kikapcsolódni.

Lehet, hogy rosszul látom, de külföldön sem a fizikai munkából lehet meggazdagodni. Ahhoz valami nagyon jó szakma kell, amiből éppen hiány van az adott országban, és persze nyelvtudás.

Nem tudom hány éves a gyereked, de gondolom még nem felnőtt. Én miatta nem mennék ki.

2013. nov. 13. 12:55
 10/29 anonim ***** válasza:

2. Ausztriába szeretnék vagy Németországba.

Oda igen sokan mennek, szóval nem sok esélyed van valami rendes helyet találni.

3. Egyelőre alapszintem van, de folyamatosan tanulom.

AZ alapszint semmire sem elég, legalább középszint kell, hogy elboldogulj.

4. Van ismerős, de vannak magyar közvetítők is, amik úgy gondolom megbízhatóak.

Az ismerösök a legtöbbször nem igazán segítenek, a magyar (meg egyéb keleti) munkaközvetítök meg majdnem mind átverik az embereket. (Olvass itt is utána a kérdések között)

5. A mhelyen laknék, tehát a teljes fizut félretenném.

Milyen menhelyre gondolsz, mert olyan hivatalosan nincs. A legtöbb esetben az ismerös/közvetítö "szervez" lakást, ahol egy szobában van 4-5 ember, jóformán semmi komforttal és nem válagathatsz, hogy kik a lakótársak. (HA jól emlékszem, tegnap írta valaki, hogy a nöi lakótárs csak akkor maradhatott ott, ha a férfiaknak minden nap rendelkezésre áll, különben kirakják)

6. Én a feleség vagyok, a férjemnek állandó állása van, de sok a hitelünk. Éppen megélünk, de nyaralás meg ilyesmik kizárva, egy gyermekünk van. Lakáshiteles a házunk.

Nöként nagyon megggondolnám, mert a elgtöbb ilyen "kedvezö, alkalmi" állás egész más, mint amit gondolnak, és ha nincsnek okmányaid, akkor még megszökni sem tudsz onnan.

A helyedben maradnek, és legfeljebb megpróbálnék itt jobb állást keresni.

2013. nov. 13. 12:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!