Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek váltsak külföldi...

Szerintetek váltsak külföldi munkára?

Figyelt kérdés
Nettó 84 ezret keresek, igaz nem szakadok meg, de nagyon szívesen dolgoznék fizikai munkát is, mert ez nem elég semmire....viszont akkor a családomat itt kéne hagynom...menjek vagy maradjak? Az nem opció, hogy mindannyian kimenjünk , legalábbis egyelőre nem.
2013. nov. 13. 12:21
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:

Köszönöm, mindegyik hasznos válasz volt!

Nos, ez egy nagyon kisváros, nincs kereslet a diplomámra. A legközelebbi város is 100 km, amit nem tudnék megoldani a közlekedés miatt. A mellékállást próbáltam, kitanultam egy szakmát, de már az is fullos, nem volt rá kereslet. Még takarítani is boldogan mennék, de az sem jön össze.

A munkahelyemről annyit, hogy azért is váltanék, mert nagyon-nagyon rossz itt lenni, nem fontos miért. Hát, tényleg vacillálok, a nyelvet tanulom mindenesetre tovább.

2013. nov. 13. 13:03
 12/29 anonim ***** válasza:
100%

"Lehet, hogy rosszul látom, de külföldön sem a fizikai munkából lehet meggazdagodni. "

Remekül látod. Külföldön a fizikai munkáért kb. 1000 eurót fizetnek, éjszakai műszakkal együtt 1200-at. De ebből a magyar közvetítő 20-30%-ot lenyúl (a német nem, itt kint majdnem a teljes összeget megkapják, ha német közvetítőnél vannak), az albérlet 2-300 euró, egy szoba rezsivel, ha szerencséd van, 4-5 lakótárssal. Egyénileg egy garzon 2-300, rezsi nélkül.

2013. nov. 13. 13:07
 13/29 anonim ***** válasza:
Költözzetek közelebb egy nagyobb város mellé falura... Az jó megoldás lenne. Ilyen távol a "civilizációtól" nem is értem hogy a fenébe lenne munkád.
2013. nov. 13. 13:08
 14/29 A kérdező kommentje:
Kedves 10-es. Azért teljesen nem vagyok hülye, hogy beleugorjak egy bizonytalan dologba. Magán a lépésen gondolkodom, hogy megtegyem-e, nem az a kérdés, hogy hova! Hidd el, olyan ismerősöm van, aki segítene, mivel ezzel foglalkozik. A nyelvet illetően igazad van, nagyon rá kell kapcsolni, bár a felsőfokú nyelvvizsgás rokon kint nem értett egy mukkot sem szinte, annyira máshogyan beszélnek.
2013. nov. 13. 13:08
 15/29 anonim ***** válasza:

A 10. vagyok, és hidd el, sokan ráfizettek már az "ismerös" segítségére!!! Nem kellene ennyire felháborodni, Otthonról soha nem tudod megítélni, hogy mennyire bizonytalan a dolog.

De a menhely, mint fogalom, NEM LÉTEZIK, ezt csak néhány tapasztalatlan valakinek lehet bemesélni. (Viszont az, hogy ilyet állít, már megkérdöjelezi az ismerösöd megbízhatóságát.)

De ha neked nem tetszik a válaszom, akkor ne fogadd meg, a te dolgod.

2013. nov. 13. 13:13
 16/29 A kérdező kommentje:

Pontosan eltaláltad, város mellett lakunk falun. És ez nem diplomás fizetés, mert a diplomámat nem ismerik el, mivel nem kell a munkámhoz. Ha elismernék, nem nyavajognék.

Egy még nagyobb város, ami Ma-on élhető valamennyire az Budapest, amit mindannyian szívből utálunk. Elköltözni meg nem egy csettintés és máris máshol vagyunk. Lakáshiteles a házunk, eladni sem lehet. Vevő sem lenne rá.

2013. nov. 13. 13:13
 17/29 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, de ez hülyeség hogy Pest egyedül élhető. A megyeszékhelyeken minimum van elég lehetőség, azok is több százezres városok. Nem kellene ennyire beszűkülten gondolkodni.
2013. nov. 13. 13:16
 18/29 A kérdező kommentje:
Pest mellől költöztem és Pesten dolgoztam, van viszonyítási alapom. Megyeszékhely, na látod erről van szó többszázezres városok alig munkahellyel. Te tudod egyáltalán milyen helyzet van mindenhol? Ahol most vagyunk, lakik 40 ezer ember. Van egy Tesco meg egy hivatal, oszt jó napot.
2013. nov. 13. 13:19
 19/29 anonim ***** válasza:

Nem 40.000-es kisvárosokról beszéltem, hanem megyeszékhelyről.

Megyeszékhelyen születtem, nőttem fel, később Pesten éltem, most Németországban. És igen, úgy gondolom VAN munkalehetőség csak keresni és akarni kell, főleg diplomával.

De ahogy én látom te csak a kifogásokat keresed: nincs munka csak pesten, a lakást nem lehet eladni, a diploma nem elég jó, a képzés nem elég jó, stb...

2013. nov. 13. 13:27
 20/29 A kérdező kommentje:

Érdekes, reklámozod a megyeszékelyet, közben már külföldön vagy. Miért is?

Nem kifogásokat keresek, csak hülyeségeket beszélsz.

A lakást valóban nem lehet eladni, hiszed vagy sem. A megyeszékhelyre való bejárást nem tudom megoldani. De ez a magánügyed, hogy elhiszed engem nem érdekel. Közben gondolkodhatnál is, mialatt tanácsot adsz, miből gondolod hogy felvesznek egy 100 km-ről egy olyan helyre ahol többszázezren laknak és valószínűleg van ugyanolyan diplomás arra a helyre több száz is?

2013. nov. 13. 13:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!