Minden hétvégén elmenni, mert neki jár?
Egy ismerősöm panaszkodott nekem. Egy nagy házban él a férjével, a lányával, valamint annak családjával.
A 26 éves leányzó minden péntek délután elmegy otthonról, és vasárnap jön haza. A két kisgyerekét pedig otthonhagyja a férjére, aki most már a válást pedzegeti, és a gyerekeket is elvinné magával. A lánnyal nem lehet beszélni, mert azt mondja, ő most gyesbeteg, és kell a kikapcsolódás. Koncertekre jár, bulizik, barátnőivel van.
Ez mennyire normális egy kisgyerekes anyukától és feleségtől, hogy minden hétvégén elmenjen otthonról? Vagy én vagyok egy őskövület, hogy szerintem túlzás?
Már hozzászóltam érdemben, tehát a te válaszod nem helytálló. Csak meglepődtem, hogy nem vagy közeli ismerős, tehát csak feltételezések vannak és TELJESEN csak egy oldalról!
Igaza van a válaszolónak, mindenki mindenhol le van pontozva. De tényleg, ha csalásról volna szó, akkor is a másik lenne a hibás. Botrány!
26 éves anyuka vagyok, egy 5 éves gyermekkel, férj nélkül, és hetente KÉTSZER is kikapcsolódom.
Hetente két alkalommal délután hattól reggel 8-9-ig kell nélkülöznie a lányomnak. Mikor elbúcsúzunk, még 3-4 órát van ébren, reggel pedig rendszerint még az ébredése előtt ott vagyok, tehát én ébreszthetem. Vagyis heti 6-8 órával kurtítom meg a ébren, tartalmasan együtt töltött időnket. Szerintem ez belefér. Amikor depisebb korszakom volt, legszívesebben minden este elmentem volna. Simán lehet hogy a kérdésben említett anyuka is csak egy átmeneti lelki problémát él meg így. Túlzás péntek estétől vasárnapig lelépni otthonról, igen. De ha csak átmeneti időről, néhány hónapról van szó, amíg helyrebillenti magát az 5 év bezártság után, simán tolerálható. Vagy ha hazajönne szombat délelőtt, az hosszútávon is elfogadható volna. Szerintem nem az a helyes, ha arra kéri a férje az anyukát, hogy egyáltalán ne menjen el, különben elválik. Inkább csak arra kellene kérnie, hogy jöjjön haza szombat reggel, és töltsenek több időt együtt, de akkor az tényleg együtt töltött idő legyen, amiben az apa és az anya is jelen van maximálisan. Mert ha az apa kivonja magát a családdal együtt töltött idő alatt minden alól, és csak mosolygó biodíszlet a tökéletes családi képhez, akkor nem fair arra hivatkoznia, hogy a bulizásokkal az anya elhanyagolja a családját. Simán lehet hogy ő meg az alapvető hozzáállásával egész életében elhanyagolta a családját, mert a legtöbb, amire képes, hogy napi fél órát legózik a gyerekekkel munka után, aztán ennyi, és a hétvégéken is csak döglik a tévé előtt a nappaliban, aztán veri a mellét, hogy ő az egész hétvégét a családjával tölti. Nem akarok minden felelősséget az apára hárítani, ez csak egy lehetséges verzió a sok közül. A lényeg hogy nem árt a dolgok mögé nézni. Ha a férfi járna el péntektől vasárnapig bulizni, ugyanígy mögöttes okokat keresnék az azonnali megbélyegzés helyett.
Na kiderült a valódi ok. A leányzó bepasizott, összejött valami noname együttes vezetőjével. Aztán amikor a leányzó szóbahozta, hogy esetleg odaköltözne, a pasi körberöhögte, hogy mit gondol, két gyerekkel odamegy hozzá? Azt hitte, ez valami nagy szerelem?
A férje pedig válni akar, és a gyerekeket magának szeretné. Őszintén szólva támogatom ebben.
# 24/25
Hetente kétszer 26 évesen még gyerek nélkül is ciki.
"Na kiderült a valódi ok. A leányzó bepasizott, összejött valami noname együttes vezetőjével. Aztán amikor a leányzó szóbahozta, hogy esetleg odaköltözne, a pasi körberöhögte, hogy mit gondol, két gyerekkel odamegy hozzá? Azt hitte, ez valami nagy szerelem?
A férje pedig válni akar, és a gyerekeket magának szeretné. Őszintén szólva támogatom ebben."
Nekem már a kérdés elején is ez volt a véleményem, hogy pasi van a dologban. Nem volt nagy rejtély.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!