Miert nem engedik a szuleim hogy a sajat penzembol vasaroljak?
Március eleje van.
Gyúrj rá a földrajzra, hogy ne legyen hármasod. Ha jól számolom, van még három hónapod.
Abból a földrajzból simán lehet négyes is, ne drámázz már, hogy a tanár miatt van. -.- Én is voltam gyerek, ahogy a szüleid is, mind ismerjük ezeket a kifogáskereséseket, hiszen mi is mentegettük magunkat elégszer velük. :P
A szüleid helyében én rohadtul nem engedném, hogy eladd a számítógépedet, ugyanis arra valóban szükséged lehet az elkövetkezendő időkben akár házi feladatokhoz, akár egy-egy alkalmi vagy diákmunka kapcsán. Ilyen áron semmiképpen nem engedném!
Az 5C-ről meg annyit, hogy hosszú évek óta csak iPhone-t használó kolléga is azt mondja, hogy egy kalap fos, nem éri meg rá kiadni azt a pénzt. Vagy 5S, vagy inkább bármi más Androidos telefon, de az 5C nem éri meg az árát. Én annyit pl. nem akartam rászánni, vettem egy Sony SP-t, remek kis telefon, az 5C árának harmadáért. ;)
Figyelj, a hozzáállásod alapján nem is csodálom. A szüleidnek - még ha most máshogy is látod - nem az a célja, hogy jóóóól megszívasson! :) Embert akarnak belőled faragni, olyat, aki tud kitartóan dolgozni, aki tanul, hogy normális iskolába kerüljön, esélye legyen egy jó szakmára, ezáltal jó fizetésre. Meg akarják mutatni neked, hogy nem érdemes a tanárra fogni a jegyeidet, hanem neki kell veselkedni, és az árral szemben is jó jegyet szerezni. Tudod, később a főnöködet, ügyfeledet sem fogja érdekelni, hogy kire fogod a szakmai kudarcaidat, hanem egy idő után nem lesz állásod, megrendelésed, aztán nézhetsz.
A szüleid ajánlottak számodra egy üzletet: legyen 4-es vagy afölötti minden jegyed, és kapsz egy telefont. Erre te itt vergődsz, mint egy neveletlen kölyökkutya, hogy jajj a gombos telefon, jajj a tanár, jajj a szülők, ajajjjajjjajjjj mindenki rossz a világban, pedig te mindent megtettél. Hát lófxxx tettél meg mindent, ha hármasra állsz, tessék leülni a fenekedre és tanulni! Szerinted sírás-rívással el lehet érni bármit is az életben? Nem ovis korú vagy, aki ezt ne értené meg.
Na, ennyit a nevelésről, tessék észhez térni és csinálni a dolgodat. Nem kell neked "számítógép a zsebbe", ha egy nyomorult általános iskolai tantárgyon megfekszel, te okostojás. :)))
Nagyon egyetértek az utolsó hozzászólással!
Megkaptad az ajánlatot: "majd év végén, ha nem lesz 1 hármasod sem". Én mondjuk egy kétszázezres telefonért minimum 4,5 átlagot írtam volna elő, de a szüleidnek megfelel a minimum 4 is, rendben van.
És te most itt jajgatsz, hogy a földrajztanár miatt lesz hármasod. A földrajz az egyik legkönnyebb tantárgy, még nagyon tanulni sem kell, csak odafigyelni órán!! Hogy tudsz abból hármast összeszedni?? Jön a hétvége, fogd a könyvet a kezedbe, és tanuld meg rendesen.
És igaz az is, hogy a szüleid nem szivatnak, hanem ösztönöznek. Valamit valamiért. Ha jól tanulsz, megkapod ezt-azt. Hány gyerek mondhatja el magáról, hogy 14 évesen táblagépe van, plusz számítógépe, és még a szülei beígérik neki a felnőtteknek készített telefont (mert hiába mondod, neked az iPhone max fészbukra kell meg ask.fm-re, sem szövegszerkesztést, sem cloud alkalmazásokat nem használsz, nem kell neked a gsp-es útvonaltervezés, és egyéb program sem. Tehát bőven megfelelne egy harmincezres egyszerű okosteló.
Gyanítom, a földrajz hármasba belejátszott az is, hogy órán is nyomogattad a telefont, ugye?
Tehát:
Március van. Minimum 3 hónapod van arra, hogy 1 jegyet javíts földrajzból. Ez szerinted lehetetlen? Egy csudát.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!