Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyit pénzt kérnél a felnőtt...

Mennyit pénzt kérnél a felnőtt gyerekedtől aki ott lakik?

Figyelt kérdés
Vagy mennyit kell fizetned, ha ilyen helyzetben vagy?
2009. dec. 13. 01:12
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
70%
Külföldi rokonaim és ismerőseim mindig csodálkoznak,hogy felnőtt,kereső gyerekeiket a szülők tartják el.Igenis járuljon hozzá a rezsihez és a kajájához a kereső gyerek.Tanulja meg,hogy ezek a dolgok nincsenek ingyen.Ha külön megy,akkor legalább tisztában lesz a pénz értékével.A mai fiatalok nagyrészenek erről fogalma sincs.Az más kérdés,ha a szülő erre nincs rászorulva.Akkor tegye félre egy számlán,és adja neki,ha önálló életre rendezkedik be.
2009. dec. 13. 07:38
 12/38 anonim ***** válasza:
90%

Szia.

Nálunk úgy van megoldva, hogy az internetet, kábel TV-t és az előfizetéses mobiltelefonszámlát (Anyukámét is) én fizetem. Ezen felül fizetéskor bevásárolok élelmiszerekből meg hónap közben is veszek a konyhára, amikor elfogyott valami. (De azt már nem mindig én, azt hol Anyukám, hol én)

Anyukám fizeti a vizet, villanyt, szemetet. Ja, és fát is általában felváltva veszünk.

Apám általában semmit nem fizet. Élősködött egész életében. Az összes rokkant nyugdíját ellottózza...

(Azért írom, hogy "általában", mert azért ritkán előfordul, hogy hoz tejet, kenyeret, volt már rá példa, hogy fát is, de ezek elenyészők...)

2009. dec. 13. 08:21
 13/38 anonim ***** válasza:
67%
így van, tökéletesen egyetértek veled,van aki még 35-36 évesen is otthon lakik. Nehogy már a szülei tartsák el, jómagyar szokás szerint!! fizesse csak a saját részét és szálljon be az élelmiszerekbe, mosószerbe.. stb,is. Nekem spec. nem azzal van a fő problémám, ha vki otthon lakik, mert bárki kerülhet ilyen helyzetbe , csak a szemtelenség....
2009. dec. 13. 08:22
 14/38 anonim ***** válasza:
73%

Ezen már én is gondolkodtam, hogy majd hogy lesz jó!? Amúgy biztos, hogy kell valamit kérjek, sajnos, bár ne kellene! Amúgy tőlem nem kértek a szüleim, de kicsit más világ volt, a pénz többet ért mint most.Egyedüli gyerek is voltam. Most már attól félek, ha a családi pótlék része kiesik, hogy fogok kijönni a pénzből? Mert lassan ott tartok, hogy épp, hogy elég a pénzem egyik hónaptól a másikig, a boltokban olyan vagyok, mint egy fejszámoló nehogy túlköltsek! Úgyhogy legalább annyit biztos kell kérjek.

De látom sokan vannak akiknek nem gond + 1 személyt csakúgy eltartani. Jó nekik!

2009. dec. 13. 08:52
 15/38 anonim ***** válasza:
33%

Nem tudom, de nálunk még ismerik azt a szót, hogy önzetlen szeretet, legalább a szüleim, ha más nem is. Nem vennének el egy fillért sem. Most még tanulok, de egy-két év múlva férjhez megyek, úgyhogy nem leszek ingyenélő, mielőtt még megszólnátok. Én sem fogok soha elvenni egy fillért sem majd a gyerekeimtől. Hova jut ez a világ, jesszusom!!!

Amúgy majd ti, mikor megöregednek a szüleitek, csak fizetség ellenében lesztek hajlandóak segíteni? Mert ha már így halad a társadalom a kapcsolatok elanyagiasodása felé, már ezen sem csodálkoznék...

2009. dec. 13. 08:57
 16/38 anonim ***** válasza:
82%
8.57! teljesen ki9fordítod a dolgokat. Az hogy nálatok "önzetlen szeretet van" meg "majd férjhez mégy" az egy dolog. Szíved joga, magánügyed. De sokan se férjhezmenni, se nősülni nem akarnak (vagy még párkapcsolati -vagy egyéb-összeköltözésen sem gondolkodnak), a munka tingli-tangli,vagy hosszú hónapokig nincs és igenis a szüleik nyakán élnek! Nem egy ilyet ismerek, sajnos.
2009. dec. 13. 09:11
 17/38 anonim ***** válasza:
100%
Anyóséknál lakunk, havi 15ezret adunk a rezsibe. Külön koszton vagyunk, így a kaját magunknak álljuk. Magunkra mosunk, magunkra takarítunk...stb.
2009. dec. 13. 09:25
 18/38 anonim ***** válasza:
28%
Nálunk azt sem neveznék "a nyakunkon élésnek"... Nagymamámék a saját házukból költöztek ki és egy kis kuckóba élnek, csak hogy a szüleimnek biztosítsák a lakást, mai napig van, hogy segítik anyuékat anyagilag is, pedig nem szorulnak rá, csak örülnek, hogyha hozzájárulhatnak egy új dolog megvételéhez. Nos, ez merő ellentéte annak, hogy valaki pénzt kér a SAJÁT GYEREKÉTŐL... Ne legyünk már ennyire anyagiasak! Akkor megértem, hogy bele kell pótolni, ha a szülők semmiképpen nem bírják "etetni", és az éhenhalás veszélyezteti, de akkor sem kérni kell, mert ha jólnevelt a gyerek, akkor rájön magától, hogy segíteni kell. Ha meg nem nevelték megfelelőképp, akkor ne háborogjanak, ha nem fizet...
2009. dec. 13. 09:28
 19/38 anonim ***** válasza:
83%
töllem anyukám nem kért soha pénzt de a számlák felét fizettem mivel 2en laktunk és még 10 néha 15 ezer ft a számlán kivül hogy tudjon magára is költeni (azért 10-15 mert nem sok volt a fizetésem) és azért is mivel ő fözött mindig és igaz hogy még nincs gyerekem de nem várnám el tőle hogy fizessen
2009. dec. 13. 12:54
 20/38 anonim ***** válasza:
100%
Én most költöztem el otthonról 22 évesen. Amíg otthon laktam, érettségi után rögtön dolgoztam. Anyu azt mondta, nem kell pénzt adnom, inkább gyűjtsem, tegyem bankba. Bár le kellett adni egy kis előadást minden hónapban a nevelőapám előtt, aki szerint márpedig fizessek. (Talán ez volt az első egész mondat, amit 13 év után hozzám intézett.) Ami csak azért volt pofátlan, mert ő minimálbéren volt, én pályakezdőként baromi jól kerestem, Anyu meg (nekem így nem gazdag szemmel) hihetetlen jól keresett (hihetetlen sokat is dolgozott). Persze magamnak vettem mindent, amit otthon használtam (net, telefon, arc -és hajápolási szerek, ruhák). A maradék meg ment a bankba. Így hogy elköltöztem, tudom fizetni a számlákat és egyéb kiadásokat, egy forint sem kell Anyutól.
2009. dec. 13. 17:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!