Mennyit pénzt kérnél a felnőtt gyerekedtől aki ott lakik?
Szia.
Nálunk úgy van megoldva, hogy az internetet, kábel TV-t és az előfizetéses mobiltelefonszámlát (Anyukámét is) én fizetem. Ezen felül fizetéskor bevásárolok élelmiszerekből meg hónap közben is veszek a konyhára, amikor elfogyott valami. (De azt már nem mindig én, azt hol Anyukám, hol én)
Anyukám fizeti a vizet, villanyt, szemetet. Ja, és fát is általában felváltva veszünk.
Apám általában semmit nem fizet. Élősködött egész életében. Az összes rokkant nyugdíját ellottózza...
(Azért írom, hogy "általában", mert azért ritkán előfordul, hogy hoz tejet, kenyeret, volt már rá példa, hogy fát is, de ezek elenyészők...)
Ezen már én is gondolkodtam, hogy majd hogy lesz jó!? Amúgy biztos, hogy kell valamit kérjek, sajnos, bár ne kellene! Amúgy tőlem nem kértek a szüleim, de kicsit más világ volt, a pénz többet ért mint most.Egyedüli gyerek is voltam. Most már attól félek, ha a családi pótlék része kiesik, hogy fogok kijönni a pénzből? Mert lassan ott tartok, hogy épp, hogy elég a pénzem egyik hónaptól a másikig, a boltokban olyan vagyok, mint egy fejszámoló nehogy túlköltsek! Úgyhogy legalább annyit biztos kell kérjek.
De látom sokan vannak akiknek nem gond + 1 személyt csakúgy eltartani. Jó nekik!
Nem tudom, de nálunk még ismerik azt a szót, hogy önzetlen szeretet, legalább a szüleim, ha más nem is. Nem vennének el egy fillért sem. Most még tanulok, de egy-két év múlva férjhez megyek, úgyhogy nem leszek ingyenélő, mielőtt még megszólnátok. Én sem fogok soha elvenni egy fillért sem majd a gyerekeimtől. Hova jut ez a világ, jesszusom!!!
Amúgy majd ti, mikor megöregednek a szüleitek, csak fizetség ellenében lesztek hajlandóak segíteni? Mert ha már így halad a társadalom a kapcsolatok elanyagiasodása felé, már ezen sem csodálkoznék...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!