Ebben az esetben adhatnek a gyerekemnek kulfoldi irasmoddal nevet?
Figyelt kérdés
Felver vagyok, felig magyar, felig torok. Egyelore itt elek, de nem lesz ez mindig igy, es elgondolkoztam. A szuletendo gyerekemnek (meg nem vagyok terhes) torok nevet adnek, es nem szeretnem fonetikusan leirva, mivel nem valoszinu, hogy itt fogok elni a jovoben. A kerdes tehat, ha felvennem a torok allampolgarsagot, ugy engedelyeznek? Felig toroknek "minosulne" ugy a gyerek, meg akkor is, ha az apja nem torok? (azert igy kerdezem, mert a felvereknek mar engedelyezik az eredeti irasmodot)2014. márc. 2. 14:39
1/10 anonim válasza:
Ha az egyik szülő külföldi állampolgár akkor igen.
2/10 anonim válasza:
Ha felvennéd a török állampolgárságot 100%, hogy engedélyeznék, valamint a gyermeked is automatikusan, alanyi jogon megkaphatná a török állampolgárságot is.
3/10 anonim válasza:
Milyen állampolgár vagy? Ha van török állampolgárságod (is), akkor semmi akadálya.
4/10 anonim válasza:
Nem a "félvérség" számít, hanem, hogy milyen állampolgár vagy. Ha magyar vagy, akkor nem lehet.
5/10 A kérdező kommentje:
Benne van a kerdesben, "ha felvennem a torok alampolgarsagot". Egyik szulom torok, es bar a procedura nem egyszeru, de lehetseges, idom meg van meg boven. Ezert tettem fel a kerdest, hogy ebbol a szempontbol erdemes-e nekivagni a kettos allampolgarsagnak.
2014. márc. 2. 15:02
6/10 anonim válasza:
Bocsánat, átsiklottam felette. Ha felveszed a török állampolgárságot, akkor semmi akadálya nincsen, hogy az eredeti írásmóddal kapja meg a gyerkőc a nevét.
7/10 A kérdező kommentje:
Semmi gond, mindenkinek koszonom a valaszt! (orulok nekik :) )
2014. márc. 2. 15:15
8/10 anonim válasza:
Nem állampolgárság, hanem nemzetiség alapján "jár". Az pedig önbevallásos alapon működik. Szóval a gyakorlatban azt is írhatnád, hogy üzbég vagy és ezért üzbég nevet szeretnél adni - nem szokták és nem tudják ellenőrizni.
9/10 anonim válasza:
Mi azt adtunk a gyerekeknek amit akartunk engedelyeztetes nelkul,mert a ferjem kulfoldi allampolgar volt. Ismerosnel anya magyar, apa magyar-kulfoldi, de nekik nem engedtek, mondvan ket magyar allampolgarra a magyar jogszabalyok ervenyesek. hogy apanak meg mellette van mas is, az nem erdekes. Ugyhogy erre akkor van eselyed, ha kulfoldi apatol szuletik gyereked.
10/10 anonim válasza:
2: a gyerek torok allampolgarsaga a torok torvenyektol fugg.
Attol meg hogy az anyanak milyen mas allampolgarsaga van a nev adasnal nem szamit. Van magyar? Igen. Innentol a magyar jogszabalyok vonatkoznak ra. Amikor az enyemek szulettek a ferjemnek meg nem volt magyar allampolgarsaga, azt a nevet es ugy adtuk a gyerekeknek amit akartunk. Most mar megvan neki a magyar, ha lenne meg egy gyerek akkor mar nem adhatnank amit akarunk, mert ket magyar allampolgarrol van szo.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!