Hány éves kortól lehet szülők beleegyezése nélkül kimenni külföldre? (Belgium)
Amíg nem vagy nagykorú, a szüleid felelősek érted!
Mi Belgiumban élünk, de hidd el, semmi sem olyan egyszerű vagy könnyű, mint azt esetleg gondolod. A hivatalos iratok, papírok intézésétől kezdve a helyi stadhuis-ben, gemeentehuis-ben, ahová vinni kell magaddal többek között a születési anyakönyvi kivonatodat apostille tanúsítvánnyal ellátva, amit előzetesen kell még otthon a külügyminisztériumban rátetetni.
...aztán kb. 1 héttel később egy rendőr fog kimenni hozzátok az előzőleg általatok megadott címetekre leellenőrizni, hogy tényleg ott laktok-e... A lakás/házbérlés egy külön nehézség, fizetési igazolás nélkül kilőve. 600-700 € körül már lehet jókat kifogni, de még plusz a rezsi 200-300 €, az évenkénti kötelező tűzbiztosítás (nekünk) 310 €, és akkor még nem ettél...Aztán ott van a bankszámlanyitás is...
Ááh, nagyon hosszú és összetett még felnőttként is, inkább meg sem próbálom leírni, főleg, hogy sanszos, hogy senkit nem is érdekel...
Kis barátom!
Emlékszem a korodból a saját hasonló érzéseimre.
Ezek tükrében javaslom, hogy anya csak egy van!
Ha a szüleiddel szar a kapcsolatod, akkor kivel lesz jóóóó?
És tuti, csak a szülők a hibásak?
Egyszer én is leléptem, amikor a szüleim azt mondták, soha többé ne menjek haza...
3 hét után csak haza evett a fene. Nem pénz, vagy egyéb miatt. Csak azért, mert a szüleim! És azóta sem vágták a fejemhez. Sőtt! Sokkal jobb a kapcsolatom velük, mint előtte.
Nem azt mondom, hogy ne menj! Csak azt, hogy verd át azt, aki energiáit, és pénzt áldozott rád az életéből...
Bocsi!
elírtam ez előző üzenet végét
... ne verd át...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!