Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hány éves kortól lehet szülők...

Hány éves kortól lehet szülők beleegyezése nélkül kimenni külföldre? (Belgium)

Figyelt kérdés
14 vagyok, a helyzetem komplikált. Ha 14 évesen elmennék itthonról külföldre a szüleim beleegyezése nélkül, a szüleim mit tehetnének? 1600 km-re lennék. Középiskolába íratás történhet szülők nélkül külföldön? Nem kérek oltást, sem lebeszélést. Semmi sem biztos, és csak beszélünk erről.

2014. márc. 1. 16:32
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
77%
gondolom a "pasija" fizetné...aztán majd azt veszi észre, hogy valahol prostiként dolgozik, miután megerőszakolták, félholtra verték és elvették a papírjait
2014. márc. 1. 16:59
 12/23 anonim ***** válasza:
61%

Utazni tudsz. Nem tudom, hogy mi a dolog hivatalos menete, de én tizenévesen többször jártam külföldön és sehol nem kértek szülői engedélyt. Csak személyi igazolványt vagy útlevelet a határon, vagy a reptéren.

Élni viszont nem tudsz. Az iskolába íratáshoz és minden hivatalos ügyintézéshez a szüleid aláírása kell. Plusz 18 éves korod alatt hazavitethetnek. Az, hogy Begiumban tudj iskolába járni a szüleid hozzájárulása nélkül lehetetlen.

2014. márc. 1. 17:59
 13/23 anonim ***** válasza:
92%

Újabb nyafogós tinigyerek, akinek ki lett adva, hogy mosogasson el maga után, úgyhogy most jóóóól világgá akar menni...

-.-

2014. márc. 1. 18:02
 14/23 anonim ***** válasza:
80%

Nem Belgiumban, de EUs országban élek.

Én tavaly az egyik külföldi reptéren kísértem valakit jegyet venni, az irodában a nő kérdezte, hogy elmúlt-e 18, mert ha nem, akkor nem veheti meg szülői engedély nélkül. Utazni lehet, de jegyet vásárolni nem. Szerencsére pont elmúlt pár hónappal, de lehet, hogy jegyet se vehetnél.

Iskolai beíratáshoz kell a szülő aláírása, és akkor tudsz beiratkozni, ha viszed a lakcímbejelentésről az önkormányzati igazolást. Lakcímre akkor jelentkezhetsz be, ha viszed a bérlésről a szerződést - illetve a nagykorú törvényes képviselőd.

Úgyhogy ha az utazást még meg is oldod stoppal/buszon, vonattal, ott valahol laknod kell. Lakást nem fogsz jó sok pénz nélkül találni és nem is adnak ki csak úgy egy kiskorúnak. Se bejelentkezni a lakásba, se beiratkozni nem tudsz a suliba. Amúgy miből terveznél megélni?

2014. márc. 1. 20:09
 15/23 anonim ***** válasza:
41%

Helyzeted komplikált = gondolom, a szüleid megmondták, hogy tanulj pasizás helyett, és most ezen felindulva a "pasiddal" Belgiumba akarsz költözni, mert az oooolyan romantikus.

...és ezek a gondolatok arról árulkodnak, hogy biológiailag lehet, hogy 14 éves vagy, szellemileg még csak 4 .

2014. márc. 1. 22:18
 16/23 TheCyberSoldier válasza:

# 4/15

14 éves kora óta?Hogyan?Teljesen egyedül, vagy rokon? Engemet is érdekelne a téma:)

2014. márc. 2. 20:32
 17/23 anonim válasza:
15-ös nem értem mit kell oltani egyből. Tudsz valamit, hogy pontosan mi van vele? Ha nem mért kell egyből beszólni. Ha valaki kicsit nem az átlagosat csinálja akkor egyből le kell osztani, pedig fogalmad sincs a helyzetről. Ez meg a te szinted.
2014. márc. 7. 22:34
 18/23 TheCyberSoldier válasza:

16/17

Nekem mondod? Én nem tudom hogy ezzel mit oltottam

2014. márc. 7. 22:53
 19/23 anonim válasza:
nem, nem neked :D te a 16-os vagy :) én a 15-öst szidtam.
2014. márc. 7. 23:13
 20/23 anonim ***** válasza:
Na, megjött a kérdező másik nickje, kedves utolsó? :D
2014. márc. 8. 08:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!