Hány éves kortól lehet szülők beleegyezése nélkül kimenni külföldre? (Belgium)
Utazni tudsz. Nem tudom, hogy mi a dolog hivatalos menete, de én tizenévesen többször jártam külföldön és sehol nem kértek szülői engedélyt. Csak személyi igazolványt vagy útlevelet a határon, vagy a reptéren.
Élni viszont nem tudsz. Az iskolába íratáshoz és minden hivatalos ügyintézéshez a szüleid aláírása kell. Plusz 18 éves korod alatt hazavitethetnek. Az, hogy Begiumban tudj iskolába járni a szüleid hozzájárulása nélkül lehetetlen.
Újabb nyafogós tinigyerek, akinek ki lett adva, hogy mosogasson el maga után, úgyhogy most jóóóól világgá akar menni...
-.-
Nem Belgiumban, de EUs országban élek.
Én tavaly az egyik külföldi reptéren kísértem valakit jegyet venni, az irodában a nő kérdezte, hogy elmúlt-e 18, mert ha nem, akkor nem veheti meg szülői engedély nélkül. Utazni lehet, de jegyet vásárolni nem. Szerencsére pont elmúlt pár hónappal, de lehet, hogy jegyet se vehetnél.
Iskolai beíratáshoz kell a szülő aláírása, és akkor tudsz beiratkozni, ha viszed a lakcímbejelentésről az önkormányzati igazolást. Lakcímre akkor jelentkezhetsz be, ha viszed a bérlésről a szerződést - illetve a nagykorú törvényes képviselőd.
Úgyhogy ha az utazást még meg is oldod stoppal/buszon, vonattal, ott valahol laknod kell. Lakást nem fogsz jó sok pénz nélkül találni és nem is adnak ki csak úgy egy kiskorúnak. Se bejelentkezni a lakásba, se beiratkozni nem tudsz a suliba. Amúgy miből terveznél megélni?
Helyzeted komplikált = gondolom, a szüleid megmondták, hogy tanulj pasizás helyett, és most ezen felindulva a "pasiddal" Belgiumba akarsz költözni, mert az oooolyan romantikus.
...és ezek a gondolatok arról árulkodnak, hogy biológiailag lehet, hogy 14 éves vagy, szellemileg még csak 4 .
# 4/15
14 éves kora óta?Hogyan?Teljesen egyedül, vagy rokon? Engemet is érdekelne a téma:)
16/17
Nekem mondod? Én nem tudom hogy ezzel mit oltottam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!