Ez normális? Vagy rossz?
10 éves párkapcsolat, együtt élünk, külön kassza van. A párom jóval többet keres és teljesen külön a kassza, így ha nekem nincs valamire és időnként ad, akkor az kölcsönben van, amit fizetéskor vissza kell adjak.
Most ki kellett venni a mandulámat, mert állandó gyulladásban voltak. Még nem kaptam fizetést, így anyukám vett egy rendes pizsamát, köntöst nekem, ő adott a nővéreknek, hogy foglalkozzanak velem. A párom pedig hozott egy női újságot, hogy legyen mit olvasnom. Viszont majdnem végig ott volt míg bent voltam! Meg nem is kértem tőle konkrétan pénzt, de az igaz, hogy tudta, nekem nincs és venni kell ezt-azt a kórházi napjaimra, de nem hozta fel a témát, így kértem anyukámtól.
De az egész család azt mondja, hogy ha a bajban is azonnal anyámhoz kell fordulni, mert "otthonról" mármint a páromtól semmire sem számíthatok, akkor ne is várjak sok jót tőle a jövőben. Valóban elég anyagias, eddig is tettek rá megjegyzést, de a műtét óta egy jó szót sem szólt róla senki, sőt. Ez tényleg annyira gáz volt?
mi is külön kasszán vagyunk, de ha beteg vagyok, az a legtermészetesebb dolog hogy a párom lemegy a gyógyszertárba és kiváltja amit az orvos írt.
engem nagyon elgondolkodtatna ha így cserben hagyna a párom amikor kiszolgáltatott vagyok.
be tudjuk osztani a fizetésünket, kölcsönkérni nem szoktunk a másiktól, pedig én fele annyit keresek mint ő.
Magyarán van egy lakótársad, akivel 10 éve kúrogatsz.
Ez a véleményem.
"be tudjuk osztani a fizetésünket"
Kilencven ezer forintot keresek, miután a rezsi, étel költség felét lerakom a maradékból veszek a munkahelyemre reggelit, tisztálkodási szereket, időnként ruhát, ezt-azt, tankolok, és ha mondjuk elromlik az autóm és mondjuk 40 ezer forintért kell megcsináltatni nem mindig van rá. Ez még nem azt jelenti, hogy nem vagyok képes beosztani a fizetésemet szerintem!
Nem nagyon lehet erről vele beszélni, régebben volt róla szó, időnként tűzött ki határidőt, hogy mikortól lesz közös kassza, de aztán sose lett belőle semmi. Ha felhozom, akkor egyszerűen otthagy, nem beszél róla, vagy maximum azt mondja, hogy ha nem tetszik, nem kell együtt lenni. Pedig néha engem is zavar, főleg, ha látom, hallom, hogy mások mennyire másképp csinálják. De ettől eltekintve meg egy rendes ember, dolgozik sokat, még a munkahelyén kívül is maszekol, szépen össze tud gyűjteni olyasmire, amit szeretne, nem felelőtlen, nem dohányzik, nem iszik, nem játékgépezik, veszekedni sem szoktunk. Bár erre mondta anyám, hogy sokra megyek vele, ha jól megfogja a pénzt, ha felőle én éhen is halhatok. :(
Én biztos, hogy felhoznám neki a témát újból, és ha azt mondaná rá, hogy ha nem tetszik, akkor nem kell együtt élni, akkor fognám magam, összepakolnék és elköltöznék.
Nekem alapból furcsa a külön kassza, nekünk közös számlánk van a férjemmel, de azért elfogadható számomra, hogy ez több párnál beválik. De az, hogy téged megműtenek és az anyukádnak kell pizsamát venni és az orvosnak fizetni, ez szerintem abszolút bunkóság.
Ha pl nyaralni mentek, vagy bármi már nagyobb közös kiadásotok van, amibe gondolom Te nem tudsz felesben beszállni, akkor azt hogy oldjátok meg? És azért arra is gondolj, hogy ha lesz gyereketek, akkor ettől is kevesebb lesz a gyeded/gyesed, akkor is így el fog számoltatni? Ha nem marad, majd kamatostól visszafizeted neki, ha újból dolgozol?
Hát nem tudom, de én biztos nem élnék együtt egy ilyen emberrel, akármilyen rendes is amúgy...
Ez ROSSZ! Én teljesen a külön kassza ellen vagyok. Elég fura, hogy pont ő a többet kereső van a kölön kassza mellett. Kiváncsi lennék, ha például munkanélkülivé válna, mennyire lenne mellette.
Én a párommal 5 éve élek együtt, de még soha fel sem merült egyikünkben sem, hogy külön kassza legyen. Közösön gyűjtünk mindenre, megbeszéljük a kiadásokat. Ha rossz irányba is menne az anyagi helyzetünk közösen oldanánk meg.
Ez pedig egyszerűen abszurd, hogy újsággal megy be hozzád a kórházba. Ennyitől én nem érezném, hogy fontos vagyok neki.Szerintem hallgass anyukádra, ő biztos, hogy nem akar neked rosszat, csak szeretné, hogy szép életed legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!