Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy vagytok az "ajándékozzunk...

Hogy vagytok az "ajándékozzunk pénzt karácsonyra" kérdéssel?

Figyelt kérdés
2009. dec. 10. 16:33
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%
Senkitől sem várom el, hogy nagy összeget költsön rám. Apósoméktól kaptam egy arany karkötőt. Csak hogy ők nem tudták, hogy én nem hordok sárga aranyat. Nagyon vastag, feltűnő, én csak szolid ezüstöt hordok. Biztos, hogy nagyon drága ékszer és szép is lehet annak, aki az ilyet szereti. Megvette, visszaadni bunkóság lenne, de ott fog állni a szekrényben. Ennek volt értelme? Ha pénzt ad, akkor legalább arra megy, amire kell vagy ha nem ad semmit, akkor is tudom, hogy szeret. Én nem vagyok híve az ajándékozásnak ilyen szempontból, jót akar az ember, aztán ált. nem úgy sikerül. Az iskolában divat, hogy kiszabnak egy értékhatárt. Én mindig próbáltam az oszt.társaim kedvére tenni, én kb. negyedét nem kaptam vissza, na mindegy. Én úgy gondolom, hogy a pénz igen is ajándék és nem biztos, hogy azért adja az ember, mert ötlettelen, hanem azért, mert tudja, hogy akkor azt veszel, ami neked tetszik, ami neked kell és az sokkal boldogabbá tud tenni, mint egy olyan ajándék, ami esetleg nem tetszik vagy nincs rá szükséged.
2009. dec. 10. 17:54
 22/28 anonim ***** válasza:
51%
GÁZ!
2009. dec. 10. 17:56
 23/28 A kérdező kommentje:
Igen, csak mondjuk a nagyikat és az ovisokat leszámítva, meg a pici gyerekeket, az ember (aki dolgozik) nem ajándékra költi a kapott pénzt, hanem elveszik a süllyesztőben. Ha szegény, akkor azért, mert: végre vissza tudom fizetni a kölcsön egy részét, ha meg gazdag, akkor azért, mert mindene megvan és már magának sincs ötlete.
2009. dec. 10. 18:03
 24/28 anonim ***** válasza:
100%
Az "elveszik a süllyesztőben az azt jelentené, hogy a pénz nincs meg, nem kapott semmit. Ha valaki nem költi el, akkor a számláján kamatozik majd, ha pedig a kölcsönre megy, akkor ki lett segítve egy kicsit. Miért? Ha egy tárgyat kap, de nem tetszik neki, akkor az még mindig jobb? Ajándékot kapott, ezzel le van tudva...? Ehelyett nem az számít, hogy aki kapta, boldog-e? Nem azt mondom, hogy a pénz tesz boldoggá, de ha magának megveszi, amit akar vagy akárhová teszi, ahová kell vagy kedve van, akkor az az összeg kisegítette, a nemkívánt ajándék mit segít? Porfogó lesz belőle. Szerintem ajándékot akkor jó adni, ha tudod, hogy a másik mit akar meg kicsi gyerekeknek, mert nekik ált. van valami konkrét tárgyilagos ajándékra vágyuk, de ha te x száz km-re laksz valakitől és évente 3-4 alkalommal találkoztok, akkor nem biztos, hogy fogod tudni, hogy mit szeretne vagy ha az 50 éves anyósodnak adsz, nem biztos, hogy tudod, hogy mit akar. Szerintem ilyen esetben sokkal jobb a pénz.
2009. dec. 10. 18:33
 25/28 anonim ***** válasza:
100%

Mi a családban kitaláltunk egy alternatív megoldást. Pénzt nem szeretek sem adni, sem kapni, személytelennek érzem. Viszont az sem jó, ha olyan ajándékot kapunk, adunk ami nem tetszik, vagy nincs rá szükség. Ezért karácsony előtt kb. egy hónappal mindenki levelet ír a Jézuskának, hogy mit szeretne. Nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek is, még a 80 éves nagymamám is. Szerepelnek rajta kis dolgok, nagy dolgok, kinek mire van szüksége, mire vágyik. A többiek ez alapján vásárolnak, ajándékoznak, akár külön-külön, akár valami nagyobb ajándékra közösen összedobva a pénzt. Az is előfordul, hogy egymás helyett, nevében veszünk ajándékot, mert esetleg jobban értünk hozzá, jobban ráérünk, stb.

Nekünk ez évek óta bevált, nincsenek szekrény alján porosodó ajándékok, mégis van meglepetés. Csak egy kis energia és szervezés kell hozzá.

2009. dec. 10. 18:50
 26/28 anonim ***** válasza:
100%
Én pénzt fogok a gyermekeimnek adni.
2009. dec. 10. 19:44
 27/28 anonim ***** válasza:
100%

kb 15 éves korom óta pénzt szoktam kérni. abból ruhát, műszaki dolgokat veszek magamnak. tehát nem hülyeségkre, bulira piára költöm, hanem olyan dologra, ami még a következő karácsonyon is a hasznomra lehet :)

hiába mondanám, hogy szeretnék egy farmert, meg egy táskát, anyukám úgysem tudná, hogy pontosan milyet szeretnék.

vagy van még az az alternatíva, hogy elmegyünk együtt vásárolni, megvesszük a dolgokat, és a végén anyukám két nagy cuppanóst lenyom, hogy akkor ez volt a karácsonyi ajándék. :)

nekem semmi kifogásom ellene, ha gyerekem lesz, egy bizonyos kor felett én is így fogok tenni.

22l

2009. dec. 10. 21:48
 28/28 A kérdező kommentje:
A levél a Jézuskának tetszik :) Jó ötlet :) Amúgy nem is gondoltam, h ennyire elterjedt a pénz ajándékozása. Azt hittem, csak az "én" családom a kakukktojás..
2009. dec. 11. 17:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!