Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy vagytok az "ajándékozzunk...

Hogy vagytok az "ajándékozzunk pénzt karácsonyra" kérdéssel?

Figyelt kérdés
2009. dec. 10. 16:33
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy éreztem sokáig,hogy nem jó ajándékozni pénzt,mert az olyan mintha semmit nem adnál..DE!

Egyszer a 15 éves keresztlányomat megkérdeztem,hogy mit kér tőlünk karácsonyra.Ő pénzt kért,tőlünk is a nagyiéktól,és a szüleitől is.Meg is mondta,hogy azért mert így a pénzből megvehetné azt a mobiltelefont amire fájt a szíve(és nem olcsó darab).de külön nem kérhette mert se mi se a szülei nem tudták volna megadni..Akkor úgy döntöttünk,hogy pénzt kap..Így megvehette a telefont.(mai napig is az van neki,és mindig úgy mondja,hogy ez egy családi ajándék) Az unokahúgom azóta 18 éves,és mindig rá kérdezek mi kell neki..Általában pénz kér mindenkitől,és ő megveszi magának azt ami kell neki..Ha neki evvel okozunk örömet akkor miért ne adjam azt? De az is igaz,hogy a húgom kislányának aki 5 éves nem adnék pénzt ,mert ő nem értékeli még,inkább kifaggatom,hogy mi a sláger most nála...És megveszem azt..

Mi felnőttek meg már nem ajándékozzuk egymást(csak a gyerekeket) Mindenki vesz egy üveg italt,és bon bont és ezt azt adjuk egymásnak..

2009. dec. 10. 17:04
 12/28 anonim válasza:
100%
Igaza van az előttem írónak. Van egy másik szokás is nálunk. Megkérdezzük milyen határra (összegre)gondolt. Megbeszéljük, hogy mi megvesszük, Ők pedig odaadják majd a pénzt.
2009. dec. 10. 17:12
 13/28 anonim ***** válasza:
100%

Én a legnagyobb komolysággal írtam! Örülnék.

16:42 - 44/nő.

néha meg kapok olyat, hogy nem tudom kidobni, s eldugni is nehéz.S végig szenvedek, évekig, mert bánkódom miatta.Nagyon ragaszkodom a tárgyakhoz, meg az ünnepekhez.

2009. dec. 10. 17:12
 14/28 anonim ***** válasza:
100%
Fiataloknak, fiatal felnőtteknek szerintem jó ötlet a pénz - főleg, ha gyűjt valamire. Ha anyám pénzt ad nekem, az is jó ötlet, mert nem tudna olyat venni, ami nekem tetszik, így meg megmutatonm, ha megvan, hoyg ezt vette nekem, s örülünk. Más az ízlésünk.
2009. dec. 10. 17:15
 15/28 anonim ***** válasza:
100%

Hi-hi, mondok jobbat. Anyósomék mindig nagyon finom libamájat vesznek karácsonyra. Évek óta mi is rendeltetünk velük és amikor megyünk, ők odaadják, mi kifizetjük. Szintén pár éve megegyeztünk, hogy jelképesen karácsonyozunk, tehát ajándék lesz, csak kis értékben. Mi idén Nők Lapja ill. National G. előfizetést találtuk ki idén nekik ajándéknak fél évre (a NL-t mindig megveszik, apósom meg szereti a NG adót), ez tényleg nem nagy összeg, tekintve, h többen adjuk. Na. Múlt hétvégén beszéltek férjemmel és megkérdezték, hogy akkor ugye tekinthetik a libamájat karácsonyi ajándéknak? Mármint nekünk...azt hittem padlót fogok. Mi megrendeljük (már októberben szóltunk), erre ő ezt akarja adni...még ha magától kitalálja, h na szokták szeretni, ezt kapnak, akkor azt mondom, h tök jó, gondolt ránk, gondolkozott a dolgon. De így... ennél sokkal jobb lett volna, ha vesz vmi finom csokit, amit szeretünk(olcsóbb is lett volna). Bár azt sem tudja... amióta együtt vagyunk, ugyanolyan parfümöt használok. Egyik szülinapom előtt felhívta férjemet, hogy mi a neve, azt szeretnék megvenni. Meg is kaptam. Erre következő évben kaptam vmi oriflame-s parfümöt (kb 60 éveseknek való illattal). Tök rosszul esett. Olyan volt, mintha felcsapta volna a katalógust, na úgyis rendelek, rendelek vmit a menyemnek is, parfüm, na ez jó lesz, úgyis nő, használ. Nem értettem az egészet. Az a baj, hogy én meg a tök ellenkezője vagyok, már augusztusban agyalok, firtatok, puhatolózok, hogy mindenkinek a szíve vágyát tudjam megvenni, és tökre izgulok ajándékbontogatásnál. Imádom látni az arcokat, ahogy felcsillan a szemük és látszik, hogy eltaláltam. Képes vagyok még éjjel is ezen gondolkozni...:) Mindig szépen becsomagolom, tök jó, ahogy sorakoznak a karácsonyfa alatt az ajándékok, én azt hoztam otthonról, hogy egyszerre mindig csak egy ember bont, hogy húzzuk a dolgot :) Erre tavaly anyósomék feljöttek karácsonykor, még le se vetkőztek, szó szerint!, már nyomták a kezembe a borítékot (igen, akkor is kreatív volt), h boldog karácsonyt. Én meg álltam bambán, h jó, akkor ajándékozzunk, elővettem a szépen becsomagolt, jól kigondolt ajándékainkat és odaadtam. A nagymama (az ő anyukája) meg se nézhette, mert ahogy odaadtam neki, már mondta, hogy gyere mama, főzni, jaj, nem leszünk kész, csináljuk! Úgy kellett visszanyomnom a mamát, hogy ugyan, az ajándékát nézze már meg nyugodtan.

Szóval én általában ellene vagyok a pénznek. Szeretem a meglepetést, adni is, kapni is. Nálunk mindig van valami meglepi, még ha vmi kis bizgentyű, akkor is. Viszont, ajándékutalványt imádok kapni (adni kevésbé, úgy már személytelennek érzem), főleg könyvesboltba :) Bocs, ha kicsit off volt és hosszú, csak kikívánkozott belőlem...:)

2009. dec. 10. 17:20
 16/28 anonim ***** válasza:

Valamilyen szinten nem rossz ötlet.Pl.: papám odaadta előre a pénzt,amit ránk szánt,hogy vegyünk belőle valamit,aminek örülnénk.Ez azért jó,mert ő nem tudja minek örülnénk,nem szeret vásárolni,nem érdekli a vásárlás,tehát a végén olyat kapnánk ami nem az igazi.Annyira nem örülnénk neki.

Még azt is megértem,hogy nagynénémék is odaadták a pénzt,hiszen rengeteget dolgoznak,én sokat tanulok és szinte lehetetlen összeegyeztetni az időpontokat,hogy elmenjünk vásárolni.

Viszont ami nagyon megdöbbentett,hogy a SZÜLEIM IS ODAADTÁK A PÉNZT AMIT GONDOLTAK.Eddig mindig úgy volt,hogy közösen elmentünk és megvettük amit szerettünk volna.

Na de,hogy a kérdésre visszatérve,szerintem ha ismered az illetőt,akkor inkább vegyél valami személyesebb ajándékot,minthogy pénzt adj neki.Rossz esetbe úgy is gondolhatja az illető,hogy annyira nem volt fontos mit adsz neki,ezért nem szántad rá az időt,hogy kitalálj valamit,hanem odaadtad a pénzt...

15/L

2009. dec. 10. 17:37
 17/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat! Kapni azért nem szeretek pénzt, mert nem gyűjtök általában semmire, ami kell, azt megveszem (dolgozok már). Így a kapott pénz megy kajára :S Vagy gázszámlára :S Adni meg.. Hát.. kétségkívül sokkal egyszerűbb, és néha jól jöhet, de rendszeresíteni kicsit kemény sztem. Főleg nagyobbacska, már kereső gyermekek részére.. Ha kell vmi drágább cucc, amit a család dob össze, azt össze lehet dobni előtte, megvenni és odarakni a fa alá. Vagy ha meg nincs ötletem, megkérdezem, h minek örülne a másik, és azon belül én választok.
2009. dec. 10. 17:37
 18/28 A kérdező kommentje:
Na de itt most nálunk az a kérdés, h mi legyen az olyan családtaggal, aki minden évben kijelenti, h ő pénzt kér és semmi mást??
2009. dec. 10. 17:38
 19/28 anonim ***** válasza:
ha pénznek örülne a legjobban,akkor adjatok neki pénzt.Lehet,hogy nem mondja,de attól még meg lehet szorulva anyagilag,s így a pénz jobban jön neki,mint bármi más.
2009. dec. 10. 17:41
 20/28 anonim ***** válasza:
Nagymamák szokták ezt, de az én nagyim azt csinálja hogy a rámszánt pénzt anyukámnak adja kari elött hogy vegyen nekem ajándékot, majd anyukám becsomagolva elviszi a mamához, nekem meg a lányomnak kell vennem valamit a pénzböl amit ad, és azt is a fája alá tesszük, így mindenkinek meglepetés, föleg a kicsiknek jó mert azt kapják amit akarnak és 84 éves nagyim már nem tudja mi a trend az ovisoknál.
2009. dec. 10. 17:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!