Szerintetek mi lenne a jó megoldás? Én most költöznék, a férjem csak 2-3 év múlva. (Kifejtve lent)
Babát várok, júniusban fogok szülni.
A páromnak van egy ötéves kislánya, nem velünk él, de sokat van itt, hétvégéken és néha hétközben is egy-egy éjszakát. :)
Jelenleg egy másfél szobás lakásban lakunk, a kisebbik szoba a párom lányáé.
Most, hogy jön a baba, én szeretném, ha eladnánk a lakást, kis pénzt még tennénk hozzá és vennénk egy 3 szobásat, hogy a nevelt lányomnak is legyen külön szobája a baba érkezése után is.
A férjem szerint viszont inkább várjunk még 2-3 évet, addigra lesz annyi megtakarított pénzünk, hogy tudunk venni/építtetni egy családi házat, ahol elég hely van mindenkinek. Szerinte nem túl jó ötlet most eladni a lakást, újat venni, aztán pár év múlva azt is eladni. Mert a végső cél mindenképpen egy családi ház lenne.
Azt mondja, szerinte a lányát nem fogja megviselni, hogy néhány évig arra a heti pár alkalomra, amíg nálunk van, "összezárjuk" a babával.
Én viszont mindenképpen szeretném, ha a kislánynak továbbra is lenne saját tere, ami csak az övé, hogy ne érezze úgy, ő kevésbé fontos nekünk, mint a kisbaba.
(Az nem opció, hogy a baba a mi szobánkban alszik amíg kicsi, én ezt semmiképpen sem szeretném.)
Szóval valamelyikünknek mindenképp engednie kell az elképzeléseiből.
Ti mit tennétek, szerintetek kinek van igaza?
Köszönöm a válaszokat. :)
Még arra is gondoltam, hogy amikor a kislány itt van nálunk, akkor egyik este ő alszik velünk, másik este meg a baba, így kb "igazságos" a dolog.
Csak ezt az elképzelést a kislány anyukája vétózta meg, mondván hogy akkor majd nála is mindig vele akar aludni a gyerek, és hónapokba telt leszoktatnia róla. Mondjuk ebben igaza van, azt hiszem.
Én nem feltétlenül ragaszkodom hozzá, hogy minden úgy legyen, ahogy én akarom, csak aggódom, hogy a kiscsaj sérül lelkileg a kistesó érkezése miatt. Ráadásul minden nála kisebb gyerekre féltékeny, az oviban is csak a nagyobbakkal játszik (vegyes csoportba jár).
Várja ugyan ő is a kisbabát, de sokszor mondogatja, hogy fél attól, hogy őt nem fogjuk már szeretni, ha megszületik. :(
Szerintem nem lenne fair dolog a kislánnyal összerakni egy gyereket és gyakorlatilag azért menne hozzátok, hogy éjszakánként ne aludjon.
Bár jobban belegondolva egy 1,5 szobás lakásba bárhol sír a baba, azt mindenki hallani fogja.
Jó, nem másfél szobás, hanem két szobás valójában, a nagyobb 25 nm, a kisebbik meg 15 nm. Kifejezett nappali nincsen, egy nagy amerikai konyha van étkezősarokkal, abból nyílik a két szoba, és a két szoba között is van egy ajtó, szóval egybe is nyalnak, meg külön is.
De az étkezőben/nappaliban való alvás egész jó ötletnek tűnik, legalábbis átmenetileg, köszönöm. :)
Minden gyereknek alkalmazkodnia kell, ha kistestvére születik, ez elkerülhetetlen. Ha egyszer a kicsi édesanyja talál új párt magának, ott is születhet még kistesó, előbb vagy utóbb meg kell tanulnia alkalmazkodni. Azt úgy sem lehet megoldani, hogy minden pont ugyanolyan legyen, mint mielőtt megszületett a kicsi, akárhogy is igyekeztek. Ráadásul egyáltalán nem is biztos, hogy a kislány rosszul fogadná, ha ketten aludnának egy szobában, csak a te félelmeid ilyen erősek.
Egy gyereket sem tudsz, és nem is szabad burokban nevelni, védeni minden konfliktustól, különben egyszerűen nem tanulja meg őket kezelni felnőttkorára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!