Szerintetek mi lenne a jó megoldás? Én most költöznék, a férjem csak 2-3 év múlva. (Kifejtve lent)
Babát várok, júniusban fogok szülni.
A páromnak van egy ötéves kislánya, nem velünk él, de sokat van itt, hétvégéken és néha hétközben is egy-egy éjszakát. :)
Jelenleg egy másfél szobás lakásban lakunk, a kisebbik szoba a párom lányáé.
Most, hogy jön a baba, én szeretném, ha eladnánk a lakást, kis pénzt még tennénk hozzá és vennénk egy 3 szobásat, hogy a nevelt lányomnak is legyen külön szobája a baba érkezése után is.
A férjem szerint viszont inkább várjunk még 2-3 évet, addigra lesz annyi megtakarított pénzünk, hogy tudunk venni/építtetni egy családi házat, ahol elég hely van mindenkinek. Szerinte nem túl jó ötlet most eladni a lakást, újat venni, aztán pár év múlva azt is eladni. Mert a végső cél mindenképpen egy családi ház lenne.
Azt mondja, szerinte a lányát nem fogja megviselni, hogy néhány évig arra a heti pár alkalomra, amíg nálunk van, "összezárjuk" a babával.
Én viszont mindenképpen szeretném, ha a kislánynak továbbra is lenne saját tere, ami csak az övé, hogy ne érezze úgy, ő kevésbé fontos nekünk, mint a kisbaba.
(Az nem opció, hogy a baba a mi szobánkban alszik amíg kicsi, én ezt semmiképpen sem szeretném.)
Szóval valamelyikünknek mindenképp engednie kell az elképzeléseiből.
Ti mit tennétek, szerintetek kinek van igaza?
Tény, hogy megviselheti a gyereket. Úgy érezheti, hogy kitúrták,
DE az, hogy ténylegesen hogy fogja érezni, nagyban függ a kommunikációtól, azaz attól, hogy hogyan tálaljátok neki.
Nem azt szeretnéd, hogy a babának legyen saját tere? Mert nekem nagyon úgy tűnik...
Nem gáz, csak akkor ezt mondd.
Én egyébként a férjeddel értek egyet.
Tulajdonképpen ebből a szempontból teljesen mindegy, mert nektek kell közös nevezőre jutni.
Nem tudom mennyire jó döntés, hogy a kicsi sírására keljen a kislány éjszakánként esetlegesen.
De az sem, ha mindig lakást adtok és vesztek a végső célig, mert minden alkalommal valamennyit veszíteni fogtok, ha csak nincs szerencsétek. És elég macerás is a költözgetés ide-oda.
Én nem hiszem, hogy annyira szeretném ezt!
#3,
nem, szerintem egy kicsi babának még nincs szüksége saját térre, csak egy saját kiságyra, úgy kb másfél-két éves koráig.
Azt szeretném, ha nekünk lenne saját terünk a férjemmel, és a kislányának is. Ő már nagyobb, 5 éves, neki már szüksége van "magánéletre".
Hidd el, nagyon szeretem a kiscsajt, felesleges kimondatlanul is azt feltételezned, hogy vele szemben a saját gyerekemet helyezem előtérbe. :)
Én akkor megértenélek, ha mindig veletek lenne a kiscsaj vagy ha már most lenne arra pénzetek, hogy oda költözzetek, ahova szeretnétek.
De így egyelőre szerintem felesleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!